Jewicz Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Mam boxowe chłodzenie p4 mobo gigabyte 8ipe100g z chipsetem i865P na wiatraku mama predkośc 2700 rpm i czy da sie jakoś zrobić zeby szyciej ten wiatraczek chodził;] bo mama troche za cieplutki procek jak macie moze jakiś sofcik do tego to prosze dajcie ( wiem szukanie nie boli ale szukałem i nieznalazłem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Mam boxowe chłodzenie p4 mobo gigabyte 8ipe100g z chipsetem i865P na wiatraku mama predkośc 2700 rpm i czy da sie jakoś zrobić zeby szyciej ten wiatraczek chodził;] bo mama troche za cieplutki procek jak macie moze jakiś sofcik do tego to prosze dajcie ( wiem szukanie nie boli ale szukałem i nieznalazłem) 1326889[/snapback] fabrycznie chlodzenie Intela chodzi na tych obrotach i musialbys zmienic chlodzenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 chyba musiz zmienic wiatrak ale zobacz czy nie masz zakurzonego radiatora nie wyobrażasz sobie ile daje kilka dmuchów, pędzelek i odkurzacz, lub sprężone powietrze ;) ps no chyba że wyobrażasz sobie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefisto777 Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 MÓJ KIEDYŚ SAM przyśpieszał ale znacznie głośniej chodził a przy ponad 5000rpm chodził jak traktor. teraz mam 2700rpm i 36C może wystarczy dać wiatraka do obódowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 hmm mozesz nawinac nowe uzwojenie silnika :] ale musisz wzorow poszukac zeby policzyc ile nowego drutu nawinac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Wiatraczek powinien kręcić się jak najwolniej, a nie jak najszybciej - cisza się liczy :-P. Daj dobrą pastę, przedmuchaj radiator, albo zmień na większy. Może też w całej obudowie jest za ciepło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoo Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 air duct zmneijsza temperature na procu o pare (parenascie ? ) st. spróbuj wykonac cos takiego ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Qrcze to mój box to jakieś ufo :D ma chyba z 5000 obrotów, po szumi jak suszarka o ile nie mocniej. Ma miedziany rdzeń, a na procku tak czy inaczej mam ~50 a w stresie dochodzi jak nic do 60 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jewicz Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 (edytowane) No zrobiłem przeciąg w budzie( w stawiłem dwa sunbeamy} przedmuchałem radiatori żeczywiście lepiej;] teraz na normalnym trybie mam 38 - 40 *C a na obciazeniu nie dochodzi do 50*C :) ( a pozatym to była t4ez wina trefnego radiatora na NB bo ona sie grzał strasznie i grzał radiator na procu zmieniłem na zalmana i jest juz w ogóle wypas :) Ale i tak niewiem skad wiatrak na procu zacza pracować na 2816 rpm :| hyh... dziwne to ;p Edytowane 16 Marca 2005 przez Jewicz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukk_K Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 pierwszy raz widze zeby ktos chcial przyspiszyc wiatrax boxowy na intelu. przeciez na normalnych obrotach wyje jak dziki. chcesz dobra wydajnosc i/lub cisze uderz w freezone lub zalmana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...