Skocz do zawartości
Jewicz

Jak Przyspieszyć....

Rekomendowane odpowiedzi

Mam boxowe chłodzenie p4 mobo gigabyte 8ipe100g z chipsetem i865P

na wiatraku mama predkośc 2700 rpm i czy da sie jakoś zrobić zeby szyciej ten wiatraczek chodził;] bo mama troche za cieplutki procek jak macie moze jakiś sofcik do tego to prosze dajcie ( wiem szukanie nie boli ale szukałem i nieznalazłem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam boxowe chłodzenie p4 mobo gigabyte 8ipe100g z chipsetem i865P

na wiatraku mama predkośc 2700 rpm i czy da sie jakoś zrobić zeby szyciej ten wiatraczek chodził;] bo mama troche za cieplutki procek jak macie moze jakiś sofcik do tego to prosze dajcie ( wiem szukanie nie boli ale szukałem i nieznalazłem)

1326889[/snapback]

fabrycznie chlodzenie Intela chodzi na tych obrotach i musialbys zmienic chlodzenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No zrobiłem przeciąg w budzie( w stawiłem dwa sunbeamy} przedmuchałem radiatori żeczywiście lepiej;] teraz na normalnym trybie mam 38 - 40 *C a na obciazeniu nie dochodzi do 50*C :) ( a pozatym to była t4ez wina trefnego radiatora na NB bo ona sie grzał strasznie i grzał radiator na procu zmieniłem na zalmana i jest juz w ogóle wypas :)

Ale i tak niewiem skad wiatrak na procu zacza pracować na 2816 rpm :| hyh... dziwne to ;p

Edytowane przez Jewicz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi