Filip80 Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 mam dysk twardy ktory czesto zwala mi pamiec fizyczna i kicha.... nieraz nie wykrywa go bios, wiec mam pytanko jakim programem mozna poukrywac bady nawet kosztem miejsca na dysku ??? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 ukryć to nie ale spróbować naprawić :) hddregenerator.lub znaleźć miejsca z badami i tam utworzyć patrycje z których się nie będzie korzystać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip80 Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 ale jak ? hddregeneratorem robilem wykryl niby naprawil ale problem caly czas jest. Czy w hddregeneratorze mozna robic partycje ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eol Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Do tego problemu mozna uzyc Partition Magic. Moze on zmieniac wielkosc partycji razem z danymi przesuwajac je w odpowiednie miejsca. Ale najwazniejsze to mozesz tworzyc nieuzywane miejsca na dysku, czyli ukrywac uszkodzone czesci dysku, chocby poto zeby glowica w tamtym obszarze nie jezdzila. Powoduje to dodatkowe uszkodzenia powierzchni dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99none Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 witam, - znam dwa poziomy ukrywania badów, 1. łatwiejszy, używamy programu Mhdd 4.19 np. z tej stronki mhdd stronka - w programie po f3 (reset), f2 ( znajdz dysk), włączamy f4 - skanowanie. - ustawiamy ResetWait na 350 msek i skanujemy. 2. metoda trudna ale skuteczna. opisze tylko zarys tej metody. - skanujemy dysk i zapisyjemy defekty w liscie G-list, na koncu przenosimy liste G-list do P-listy i ponownie skanujemy. W tej metodzie jest wymagany program majacy dostep do partycji SA ( service area ) dysku. - metoda pierwsza powinna pomóc, jesli tych badów nie jest za dużó. :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...