Skocz do zawartości
Witchhunter

Miedz w katowicach, gdzie?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos nie orientuje sie przypadkiem, czy w katowicach nie mozna dostac gdzies miedzi DETALICZNIE, czyli nie kawalka 1.5x10x400 wazacego 54kg?

Wybieram sie tam w sobote, a potrzebuje czegos w granicach 10x10/15cm...

a tak nawiasem to w przeliczeniu ten kawalek 54kg ile kosztuje ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro spytam kumpla to odpiszę gdzie można popytać, ale tak wstępnie gdzieś w Szopienicach koło jakiejś huty met. nież. mają sklep firmowy.

Kg. miedzi na złomie to ok 7,50 a w przerobie to zależy, płaskownik 100x10x2000-2000 mm ok. 12,00/kg (ceny netto).

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozna dostac płaskowniki i blache miedzianą koło placu sejmu śląskiego... a swoją drogą skoro jestes z katowic to musimy isc razem z Tobią i Vipem na browar :)

Z mila checia, ale jest maly problem. Jestem z 3miasta (gdynia), a do katowic jade na Mystic Fesitval, wiec zabawie jeden dzien i plan mam raczej napiety... ale myslalem, zeby skoczyc na zakupy do 4maxa i moze sprobowac jakas miedz dorwac, bo u mnie z tym kiepsko.

miedz w 3city kosztuje takze jakies 12zl/kg. Moge dostac wlasnie taki kawalek 54kg, albo plyte 120kg :(... cholerne hurtownie

Jutro spytam kumpla to odpiszę gdzie można popytać, ale tak wstępnie gdzieś w Szopienicach koło jakiejś huty met. nież. mają sklep firmowy.

Szopienice to jakas miejscowosc czy dzielnica katowic ?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witchhunter

Z mila checia, ale jest maly problem. Jestem z 3miasta (gdynia), a do katowic jade na Mystic Fesitval, wiec zabawie jeden dzien i plan mam raczej napiety... ale myslalem, zeby skoczyc na zakupy do 4maxa i moze sprobowac jakas miedz dorwac, bo u mnie z tym kiepsko.

Kiedy będziesz się wybierał do 4max'a ??? Bo byłem tam wczoraj i prawie nic nie mają bo dostawa będzie dopiero (w najlepszym wypadku) za tydzień.

bLaSterD

Mozna dostac płaskowniki i blache miedzianą koło placu sejmu śląskiego...

A gdzie dokładniej - bo złaziłem połowę Katowic (nie wiedziałem że jest aż tyle fajnych sklepów) ale nie znalazłem nigdzie miedzi w detalu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witchhunter

Kiedy będziesz się wybierał do 4max'a ??? Bo byłem tam wczoraj i prawie nic nie mają bo dostawa będzie dopiero (w najlepszym wypadku) za tydzień.

Nie wiem dokladnie, pewnie sobota gdzies kolo 12, ale dokladnie nie wiem, bo nie wiem co bede tam robil wczesniej/pozniej. Mozliwe, ze wogole nie wpadne... ale tak glupio potem stwierdzic, ze jednak cos potrzeba a tu trza za poczte placic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i chętnie wypiłbym pare browarków z qmplami z twek'a,

podajcie na prv miejscówkę i czas , jak dam radę to chętnie wpadne

własnie do mnie także chętnie sie napije piwka ze ze znajomkami z Tweaka

Mail to Wizjonerek@skrzynka.pl

dajcie znac jak kiedy i gdzie :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i chętnie wypiłbym pare browarków z qmplami z twek'a,

podajcie na prv miejscówkę i czas , jak dam radę to chętnie wpadne

własnie do mnie także chętnie sie napije piwka ze ze znajomkami z Tweaka