Skocz do zawartości
mkl

Ile Kmosztuje Plexi

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ludzie zaczynają sie rodzic bez mozgu - głowy ( oczywiscie to nie do ciebie , ale ogolnie ) topiki pisane po XXXXX razy sa juz na forum wystaczy przejżec , a jest tam wiele ciekawych rzeczy .

Co do pleksi, szukaj szukaj szukaj , google , castorama , gdziekolwiek , napewno znajdziesz predzej niz dostaniesz odpowiedz na tym forum :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ludzie zaczynają sie rodzic bez mozgu - głowy ( oczywiscie to nie do ciebie , ale ogolnie ) topiki pisane po XXXXX razy sa juz na forum wystaczy przejżec , a jest tam wiele ciekawych rzeczy .

Co do pleksi, szukaj szukaj szukaj , google , castorama , gdziekolwiek , napewno znajdziesz predzej niz dostaniesz odpowiedz na tym forum :D

1327624[/snapback]

juz nie chodzi o to ze na forum topik byl multum razy

bardziej dobija mnie kompletny brak samodzielnosci niektorych userow ktorzy za przeproszeniem palcem nie moga trafic do pupy bez napisania tematu. czemu ja potrafilem pojsc na miasto, pochodzic po sklepach i popytac sie o plekse, znalezc biuro reklamowe i kupic plekse a niektorzy tego nie potrafia? wystarczy sie chocby przejechac do jakiegos marketu budowlanego w ktorym mozemy zaopatrzyc sie w duzo rzeczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie tego tłumaczyc nie musisz , moja odpowiedz o tym traktuje....

Ale to rozmowa na inny topic , jak chcesz to mozna stworzyc i sie troche udzielic

:D ale to niema sensu bo niezmieni to faktu ze ludzie czasami niepotrafią nawet sie młotkiem posługiwac, albo zrozumiec ze chce kupic filc polerski a nie kamien szlifierski :mur: .

Co do tematu , powodzenia i pozdrawiam :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie myśle ze dobry byłby topic w ktorym mozna by sie zapytac o takie banały jak wyciaz zamontowac okno gdzie kupic plekse .... jakei wiertło ..... jaka katoda..... jaki kolor..... czym ciąc.....

Najlepiej jakby był przylepiony topic wtedy każdy mógłby sie zapytac i dostać sensowna odpowiedz...... ( "być moze" było by mniej topiców o treści : jak..... gdzie....... i co.... )

JAK SĄDZICIE ?

Edytowane przez Rycho

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio wstawiałem okno do obudowy.. za pleksi 350x450x3 mm zapłaciłem około 17 zł. Pleksi była wycięta na wymiar i miała pięknie wyszlifowane krawędzie. Pytałem szklarza i mówił, że jeśli bym chciał to można też wyciąć otwór (np na wentylator) na określony wymiar. Bez dodatkowych kosztów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1348527[/snapback]

Wariactwo! Moim zdaniem 17PLN + 7PLN za priorytet - toz to rozboj w bialy dzien!!! Ja pojechalem do Praktiker'a (na bilet miesieczny, wiec mozna by powiedziec ze za darmo ;-)) i za plekse o wymiarach ok. 50x50cm (grubosc 3mm) dalem 12,99... amen!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wariactwo! Moim zdaniem 17PLN + 7PLN za priorytet - toz to rozboj w bialy dzien!!! Ja pojechalem do Praktiker'a (na bilet miesieczny, wiec mozna by powiedziec ze za darmo ;-)) i za plekse o wymiarach ok. 50x50cm (grubosc 3mm) dalem 12,99... amen!

1361871[/snapback]

I ta na aukcji i ta twoja w praktikerze pleksa to szajs i gowno. Najlepsze jest szklo akrylowe, ale jest drozsze. No i powinno miec wiecej niz 3mm. Przynajmniej 4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ta na aukcji i ta twoja w praktikerze pleksa to szajs i gowno. Najlepsze jest szklo akrylowe, ale jest drozsze. No i powinno miec wiecej niz 3mm. Przynajmniej 4.

1361887[/snapback]

No pewnie... ale nie jak chcesz miec moda tanim kosztem. Ja tam nie widze sensu w zabawe szklem akrylowym (poza wykonaniem CALEJ obudowy - jak juz pieniadze wydawac to z sensem). Na "okienko" wystarczy w zupelnosci CIENKA pleksa (4mm? na okno? chyba zartujesz... raczej na scianki nosne obudowy). BTW "szajs i gowno"... zal mi ciebie - nie bede komentowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie myśle ze dobry byłby topic w ktorym mozna by sie zapytac o takie banały jak wyciaz zamontowac okno gdzie kupic plekse .... jakei wiertło ..... jaka katoda..... jaki kolor..... czym ciąc.....

Najlepiej jakby był przylepiony topic wtedy każdy mógłby sie zapytac i dostać sensowna odpowiedz...... ( "być moze" było by mniej topiców o treści : jak..... gdzie....... i co....  )

JAK SĄDZICIE ?

1329919[/snapback]

Jestem za :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Chciałbym sie spytać czy plexi 3 mm, o wymiarach 30x30cm bedzie wystarczajaco sztywna by wstawic jeszcze do niej wentyl 120 mm.

Z góry dzięki za odp :)

1378062[/snapback]

30x30 może nie duże ale obawiam sie, że wpadnie w wibracje dzieki temu wentylowi.

Jesli masz dostep do 4mm to bierz tą czwórke.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi