Skocz do zawartości
Arias

Przełączenie Z 133 Na 166

Rekomendowane odpowiedzi

Witam znalazłem na jakimś forum opis przełączenia magistrali w płycie GA7VAX z 133 na 166 Mhz sposobem pokazanym na obrazku. Polega to na zmostkowaniu tak jak pokazane i swicza przełączenie na OFF.

Prosiłbym was o opinie tego sposobu i jak to sie ma do drutmoda.

post-20183-1110790790_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo hodzi mi o to czy to faktycznie tak jest czy ktos sobie jaja robi i przez takie [ciach!]le mozna mobo zwalic, ale jesli u jednego jest przelacznik a drugi muwi ze jest oki to w sobote biore sie do przelaczenia na 166 heh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...ale jesli u jednego jest przelacznik a drugi muwi ze jest oki to w sobote biore sie do przelaczenia na 166 heh

1327679[/snapback]

No, jest OK. Ja mam Athlona 2000+ na jądrze Thortona wykręconego na 2600+ (166 x 12,5). Temperatura w stresie (wentylator - Spire WhisperRock IV skręcony na 2000 obrotów) - max 45.

Chipset w stresie (chłodzony pasywanie Zalmanem NB47J) - 44 *C.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo hodzi mi o to czy to faktycznie tak jest czy ktos sobie jaja robi i przez takie [ciach!]le mozna mobo zwalic, ale jesli u jednego jest przelacznik a drugi muwi ze jest oki to w sobote biore sie do przelaczenia na 166 heh

1327679[/snapback]

widzisz moj podpis ? u mnie byl tylk o1 przelacznik, zrobilem moda i mam fsb do 220MHz albo i wiecej nie pamietam :) chodzi o to ze tylko pierwsze rewizje plyt mial 2 dip switche a pozniej szkoda im bylo kasy na montowanie do innych plyt ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi