Arias Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Witam znalazłem na jakimś forum opis przełączenia magistrali w płycie GA7VAX z 133 na 166 Mhz sposobem pokazanym na obrazku. Polega to na zmostkowaniu tak jak pokazane i swicza przełączenie na OFF. Prosiłbym was o opinie tego sposobu i jak to sie ma do drutmoda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivam Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Ja też mam taką płytę i u mnie jest drugi DIP do przełączania FSB ze 133 MHz na 166 MHz. Ustawienie DIP-ów: 1) OFF 2) ON Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 na tym forum juz o tym pisalem ! ale jak sie nei chce szukac to zapraszam na moje forum :) http://www.forum.pccom.pl/viewtopic.php?t=222 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arias Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Bo hodzi mi o to czy to faktycznie tak jest czy ktos sobie jaja robi i przez takie [ciach!]le mozna mobo zwalic, ale jesli u jednego jest przelacznik a drugi muwi ze jest oki to w sobote biore sie do przelaczenia na 166 heh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivam Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 ...ale jesli u jednego jest przelacznik a drugi muwi ze jest oki to w sobote biore sie do przelaczenia na 166 heh 1327679[/snapback] No, jest OK. Ja mam Athlona 2000+ na jądrze Thortona wykręconego na 2600+ (166 x 12,5). Temperatura w stresie (wentylator - Spire WhisperRock IV skręcony na 2000 obrotów) - max 45. Chipset w stresie (chłodzony pasywanie Zalmanem NB47J) - 44 *C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Bo hodzi mi o to czy to faktycznie tak jest czy ktos sobie jaja robi i przez takie [ciach!]le mozna mobo zwalic, ale jesli u jednego jest przelacznik a drugi muwi ze jest oki to w sobote biore sie do przelaczenia na 166 heh 1327679[/snapback] widzisz moj podpis ? u mnie byl tylk o1 przelacznik, zrobilem moda i mam fsb do 220MHz albo i wiecej nie pamietam :) chodzi o to ze tylko pierwsze rewizje plyt mial 2 dip switche a pozniej szkoda im bylo kasy na montowanie do innych plyt ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...