Jake Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Mam problem z biosem i chciałem go zresetowc tylko nie mam pojecia jak to sie robi na mojej karcie. Ktos mi pomoze ?? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arias Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 A może tak z łaski swojej podasz jaka masz płyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trovao Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Nie na karcie, a na płycie - to raz :) A dwa - szukaj zworki "clear cmos" , gdzie ? Patrz instrukcja btw. jak namieszales tylko cos w biosie to mozesz przeciez zrobic "load optimized deflauts" powinno pomoc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Tak tylko mam hasło na biosie ktorego nie pamietam :sad: Przy bateri mam jakas zworke taka jaka ma sie w dyskach. Jest ona tak okolo 2cm od bateri chyba. O to zorke chodzi ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mos84 Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Tak tylko mam hasło na biosie ktorego nie pamietam :sad: Przy bateri mam jakas zworke taka jaka ma sie w dyskach. Jest ona tak okolo 2cm od bateri chyba. O to zorke chodzi ?? 1327284[/snapback] prawdopodobnie o tą. jeżeli ma trzy piny i zworka [] jest nałożona tak [..]. to odłącz zasilanie i przełóż ją na 10 sekund na pozycję .[..], po czym wróc do poprzedniego stanu, podłącz zasilanie i uruchom kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Przelozyłem zworke i swunełem spowrotem na [..]. <_< Ale teraz mam zonka. Monitor sygnału nie dostaje :sad: cos zle zorbiłem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 :rtfm: tyle powiem. po to jest pi.... instukcja zeby wiedziec jak co robic. gdybym byl bardzo wredny przytoczylbym piekny tekst z regulaminu ktory brzmi II.1. d) upewnić się, że rozwiązanie problemu nie znajduje się w zasięgu ręki w postaci instrukcji do danego urządzenia/programu. :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 :rtfm: tyle powiem. po to jest pi.... instukcja zeby wiedziec jak co robic. gdybym byl bardzo wredny przytoczylbym piekny tekst z regulaminu ktory brzmi II.1. d) upewnić się, że rozwiązanie problemu nie znajduje się w zasięgu ręki w postaci instrukcji do danego urządzenia/programu. :evil: 1327360[/snapback] Spoko tylko trzeba jescze miec instrukcje od tego badziewia <_< Niech lepiej jakas inteligentna istota powie w czym jest rzecz ze mi nic na monitorzr sie nie wyswietla :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Bo zepsułeś. PS Ja nie jestem złosliwy, po prostu jak chcesz uzyskać odpowiedź na to pytanie, to idź do wróżki. Nawet nie wiemy co zrobiłeś - przełączyłeś jakąś tajemniczę zworkę i z tego niby mamy wiedzieć dlaczego monitor nie działa ? Litości... A tak w ogóle, to tak trudno było zajrzeć do instrukcji ? I nie mów, że na stronie producenta nie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AirMax Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Jake. wyjmij baterie z plyty.. odczekaj troche i wloz spowrotem.. u kolegi to zadzialalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalnici Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 moze on zmienil zwore od fsb?? na starym kompie po zmianie tesh monitor nie startował.nie wiem ale biosa to chyba lamer umie zresetowac:D:D lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 moze on zmienil zwore od fsb?? na starym kompie po zmianie tesh monitor nie startował.nie wiem ale biosa to chyba lamer umie zresetowac:D:D lol 1328589[/snapback] Widocznie nie każdy jest już lamerem :). Wyłóż bateryjke i włóż ją ponownie powino zadziałać. I nie kombinuj za dużo oczywiście wyłącz kompa wcześniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 ja mam zły dostęp do zworki więc wyciągam kabel z zasilacza, wyjmuje baterie i wciskam power żeby opróżnić kondensatory. włączasz kompa i bios jest skasowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...