Skocz do zawartości
Jake

Jak Resetuje Sie Biosa W Płycie Pod Atlona ?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie na karcie, a na płycie - to raz :) A dwa - szukaj zworki "clear cmos" , gdzie ? Patrz instrukcja

btw. jak namieszales tylko cos w biosie to mozesz przeciez zrobic "load optimized deflauts" powinno pomoc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tylko mam hasło na biosie ktorego nie pamietam  :sad:  Przy bateri mam jakas zworke taka jaka ma sie w dyskach. Jest ona tak okolo 2cm od bateri chyba. O to zorke chodzi ??

1327284[/snapback]

prawdopodobnie o tą. jeżeli ma trzy piny i zworka [] jest nałożona tak [..]. to odłącz zasilanie i przełóż ją na 10 sekund na pozycję .[..], po czym wróc do poprzedniego stanu, podłącz zasilanie i uruchom kompa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:rtfm: tyle powiem. po to jest pi.... instukcja zeby wiedziec jak co robic. gdybym byl bardzo wredny przytoczylbym piekny tekst z regulaminu ktory brzmi

II.1.

d) upewnić się, że rozwiązanie problemu nie znajduje się w zasięgu ręki w postaci instrukcji do danego urządzenia/programu. :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:rtfm: tyle powiem. po to jest pi.... instukcja zeby wiedziec jak co robic. gdybym byl bardzo wredny przytoczylbym piekny tekst z regulaminu ktory brzmi

II.1.

d) upewnić się, że rozwiązanie problemu nie znajduje się w zasięgu ręki w postaci instrukcji do danego urządzenia/programu. :evil:

1327360[/snapback]

Spoko tylko trzeba jescze miec instrukcje od tego badziewia <_< Niech lepiej jakas inteligentna istota powie w czym jest rzecz ze mi nic na monitorzr sie nie wyswietla :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo zepsułeś.

PS Ja nie jestem złosliwy, po prostu jak chcesz uzyskać odpowiedź na to pytanie, to idź do wróżki. Nawet nie wiemy co zrobiłeś - przełączyłeś jakąś tajemniczę zworkę i z tego niby mamy wiedzieć dlaczego monitor nie działa ? Litości...

A tak w ogóle, to tak trudno było zajrzeć do instrukcji ? I nie mów, że na stronie producenta nie ma...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze on zmienil zwore od fsb?? na starym kompie po zmianie tesh monitor nie startował.nie wiem ale biosa to chyba lamer umie zresetowac:D:D lol

1328589[/snapback]

Widocznie nie każdy jest już lamerem :). Wyłóż bateryjke i włóż ją ponownie powino zadziałać. I nie kombinuj za dużo oczywiście wyłącz kompa wcześniej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi