chopped_pork Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 A ja mam takie pytanie. Czy sa stery do diamonbacka (plasma le) pod linuxa ?? Na stronie producenta nie ma :blink: Ja ktos ma to mogłby podać linka ? dzieki pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Mysz została podłączona. System przeinstalowany, nie wykrył myszy przy pierwszym starcie. Sterowniki zainstalowane i też nie widzą mysz. Wszystko co robię w sterownikach nie przekłada się na myszkę, czułość scrolling itd. Wie ktoś o co biega? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolajlala Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 a ja mam takie pytanko :P jaka macie ustawiona czulosc myszy Razer Diamondback bo ja sie przesiadlem z troszke slabego sprzetu i ciezko sie przyzwyczajic :( w dodatku opcja "Kontrola szybkosci przyspieszenia " warta jest wlaczenia :?: Narazie mam 10 czulosci ale ciezko cos namierzyc :P a mecz w CB w pucharze Fall Cup w SWAT4 juz w niedziele :P (jestesmy liderami drabinki rowniez :P ) prosze o porady : P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Akceleracja moze sie przydawac ale raczej tylko w windzie. Normalny sens do gier w sterach to 10 to lekko duzo, ja mam cos 4.5, ale to kwestia przywyczajenia no i jakiegos porownania na czym sie gralo kiedys. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 (edytowane) Ja w sterach dałbym czułość (rozdzielczość) na max a w grze dopiero redukował. Dzięki temu będziesz przemieszczał tak szybko jak chcesz ale po pikselu - nie wiem jak jest w Razer Diamondback ale w innych myszach (Logitech , Saitek ... ) po zmniejszeniu czułości w sterach to w grach "celownik" przeskakuje co kilka pikseli przy danej prędkości a po zmniejszeniu w grze prędkość ta sama ale precyzja by pixel. Co do akceleracji to zawsze powinna być wyłączona. Edytowane 8 Grudnia 2005 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Macie tez taki problem, ze raz na jakis dluzszy czas myszka wam sie nie budzi przy wlaczaniu kompa? windows zaladowany a myszka martwa :( Dopiero pomaga wyjecie z USB i ponowne wsadzenie, ale nie chce mi sie ciagle wstawac i siegac za kompa :/ Ktos mial ten problem i go rozwiazal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 pytanko: czy mi sie wydaje czy sporo problemów jest z tymi myszkami? bo tak czytam i czytam ten temat i taki wniosek sie nasuwa ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Ja mam ja od roku i oprocz tego co wyzej nie mam zadnych problemow ani zastrzezen :) Piekna, szybka, czula, wygodna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 U mnie dziala bez zarzutu. To najlepiej wykonana mysz jaka mialem, jest bardzo skuteczna. A parametr czulosc (sensitivity) dziala tak (przynajmniej w sterach) ze max to 10 i to jest najwieksza predkosc przesuwania. Najdokladniejsza mysz jest na najnizszym ustawieniu, podobnie jest w grach fpp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolajlala Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 jedno juz wiem ze kontrole przyspieszenia szybkosci trzeba wylaczyc :P dzieki :P choc wciaz mam w glowie metlik jak ja ustawic :( ale bede testował :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Polecam driverki od Razera Pro Solution. Do tej pory miałem problem ze znalezieniem odpowiednich driverów, te z płytki (pewnie jakaś pierwsza wersja, bo DB kupowałem zaraz jak się pojawił u polskich dystrybutorów) były szybkie, ale mało precyzyjne, 5.09 były precyzyjne, ale wolne :P A te (5.11) są w miarę szybkie i precyzyjne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolajlala Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 (edytowane) Polecam driverki od Razera Pro Solution. Do tej pory miałem problem ze znalezieniem odpowiednich driverów, te z płytki (pewnie jakaś pierwsza wersja, bo DB kupowałem zaraz jak się pojawił u polskich dystrybutorów) były szybkie, ale mało precyzyjne, 5.09 były precyzyjne, ale wolne :P A te (5.11) są w miarę szybkie i precyzyjne ;) to na jakich grales ustawieniach myszki :?: tzn czulosc na ile miales ustawiona :?: bo ja ze starej myszki ( 400 dpi ) nie potrafie sie przyzwyczajic do Razera :( Edytowane 10 Grudnia 2005 przez mikolajlala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 W ustawieniach myszy w windowsie mam zawsze na maxa, w driverach do poruszania się w windzie na 8, w grach np w CS 1.6 na 6-8 i 1.8 czułość w grze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 kupilem i zero skrzypienia/zacinek - jednym slowem: bezproblemowa ma ktos stery pod x64? w HL2 nagle gra sie... inaczej. trace mniej nabojow (bo jestem celniejszy) latwiej mi wskoczyc tam gdzie chce... w ogole fajniej jest :) poprzednia mycha to jakis A4Tech optyczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojiro Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) Juz od dluzszego czasu mysle nad zakupem nowej myszki i mam na oku Logitecha G5 oraz (oczywiscie) Razer Copperhead lub cos z "rodziny", mniejsza z tym. Aktualnie jestem uzytkownikiem Log. S35 (juz cos kolo 6 lat i nigdy nie dal mi powodu do narzekania), przyzwyczailem sie raczej do plaskich myszek, no i najwazniejsze jak na tym polu wyglada Razer, na zdjeciach G5 wyglada raczej "garbato". G5 i Copperhead stoja raczej na wyrownanym pozimie i juz za bardzo nie wiem co mam wybrac, aby pozniej nie narzekac. PS. Jakie faworyzujecie podkadki - szklo(z tym to raczej problemow nie bedzie, mozna byloby oszklic blat biurka) czy aluminium ? Edytowane 15 Grudnia 2005 przez Kojiro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s1niak Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Witam. Mam pytanie. Mianowicie zakupilem mysz Razer Diamondback Plasma L.E i jestem z niej zadowolony lecz kiedy podpinam ja pod win me wtedy zaczyna mi strasznie zrywac. Moglby ktos podac jaki trzeba zainstalowac sterownik zeby nie zrywala? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rezo_ Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 (edytowane) Witam, mam problem z moim Diamondback'iem, otoz po intensywnym uzytkowaniu system zaczyna odbierac pojedyczne klikniecia lewego przycisku myszki jako podwojne! Jest to bardzo uciazliwe. Mial ktos z was ten problem? Da sie go rozwiazac jakimis domowymi spobobami, czy musze wysylac myche na gwarze? Edytowane 8 Lutego 2006 przez moreno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolo Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 mam od dwóch tygodni Diamondbacka Plasma, jak na razie jestem bardzo zadowolony - wygląda i chodzi świetnie! W przeciwienstwie do innych juz sie prawie przyzwyczailem, mysle ze zalezy to od poprzedniej myszki. Gra sie super, polecam!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fan BF2 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Mam do użytkowników DB kilka pytań: 1. Czy podkręcanie portu USB coś daje ? czy może to uszkodzić mysz albo powodować akcelerację wsteczna ? 2. Jakie sterowniki używacie, uzywa ktos najnowszych ? albo wiecie poprostu ktore sa najlepsze ? 3. Czy można jakos ztuningowac mysz (parametry itd ?)???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszgreloch Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Mam Razera Plasmę i od dwóch dni zauważyłem że lewy przycisk myszy szwankuje. Dużo gram w Counter Strike'a i od razu zaważyłem że coś jest nie tak. Albo wogóle nie reaguje na kliknięcie albo na jedno kliknięcie reaguje podwójnie. Czy ktoś wie o co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0named Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Mam Razera Plasmę i od dwóch dni zauważyłem że lewy przycisk myszy szwankuje. Dużo gram w Counter Strike'a i od razu zaważyłem że coś jest nie tak. Albo wogóle nie reaguje na kliknięcie albo na jedno kliknięcie reaguje podwójnie. Czy ktoś wie o co chodzi?jeśli masz zainstalowane do niej sterowniki to ustaw w menedżerze zadań wysoki priorytet dla pliku razerhid.exe a jesli nie masz sterow zainstalowanych to znaczy ze mysz jest skopana i jak najszybciej wysylaj ją na wymiane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rezo_ Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) Mam Razera Plasmę i od dwóch dni zauważyłem że lewy przycisk myszy szwankuje. Dużo gram w Counter Strike'a i od razu zaważyłem że coś jest nie tak. Albo wogóle nie reaguje na kliknięcie albo na jedno kliknięcie reaguje podwójnie. Czy ktoś wie o co chodzi? Mam ten sam problem :< Myszke wyslalem na gwarancji ale nic z tego :< , serwis nie wykryl wady. Problem w tym ze gdy myszka przez dwa dni polezy to znowu dziala normalnie przez jakis czas, i jak wysylam ja do serwisu to zanim tam dojdzie i zanim zaczna testowac to wszystko jest ok. Po kilku godzinach codziennego intensywnego uzytkowania problem sie bardzo nasila i po prostu myszki nie da sie uzywac :( Nie wiem co z tym zrobic, poki co czekam, moze padnie calkowicie i bede mogl wyslac na gware. Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez moreno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castus Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Witajcie Panowie i Panie Mam zamiar kupić myszkę "Razer Diamondback Plasma - Limited Edition" z wykorzystaniem do grafiki komputerowej oraz programowania ale wyczytałem tutaj wiele informacji o problemach z lewym przyciskiem. Czy w tej wersji myszki zostało to naprawione ? Przyznam się szczerze, że skrzypanie bądź inny odgłos 'klika' po jakimś czasie użytkowania strasznie by mi przeszkadzał i chciałbym tego uniknąć. Zawsze jest jeszcze wybór w postaci Logitecha MX 5xx, ale nie zakładam najgorszego od razu ;) Jednak Razer to Razer. Zatem mam pytanie do użytkowników tej myszki, czy macie takie problemy z lewym przyciskiem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Ja nie mam, ale chyba nie nazbyt długo ją użytkuję - kupiłem w wakacje... Z tego co wiem, to problem dotyczył starych wersji tej myszki, czyli magma, salamander, charmeleon. Tam coś padało po jakimś czasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenin2 Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 czy da sie jakos przestawic zeby chodzila na 800 dpi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 A po co? Zmniejsz czułość i po kłopocie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenin2 Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 jak macie ustawionego sensa w menu do gry np na 1600 czy 800 dpi ile kresek w windzie i w menu accel off ofcourse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Użyj funkcji on-the-fly-sensitivity i dobierz sobie sensa podczas gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klimow Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Witam. Czy ktoś testował Diamondbacka pod Vistą? Ja narazie używam ją ze sterami znalezionymi przez Vistę (oczywiście nie gram :) ). Spróbuję zainstalować te pod XP, zobaczymy jak będą chodzić. A może ktoś już próbował? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) Macie tez taki problem, ze raz na jakis dluzszy czas myszka wam sie nie budzi przy wlaczaniu kompa? windows zaladowany a myszka martwa :( Dopiero pomaga wyjecie z USB i ponowne wsadzenie, ale nie chce mi sie ciagle wstawac i siegac za kompa :/ Ktos mial ten problem i go rozwiazal? Mam dokładnie identyczny problem. Dopatruje się problemu w jakimś sprzętowym problemie gdyż używam Ubuntu 6.10 i również myszką czasami nie startuje wraz z systemem (trzeba się bawić tak jak Ty napisałeś). Czy nikt nam nie może pomóc? EDIT// Ponieważ nikt dłuższy czas nie wiedział jak koledze pomóc postanowiłem sam się tym zająć i po prostu zaktualizowałem fireware myszy. Narazie działa :] Edytowane 12 Listopada 2006 przez [RONIN] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...