Skocz do zawartości
kokolec

Radek 9800 Se@pro R360 - Urwany Tranzystor

Rekomendowane odpowiedzi

podczas zdejmowania radiatora oderwal sie jeden tranzystor który zosał w paście, jest on zaznaczony an fotce, teraz tak... czy ktos wie jakie jest jego zadanie? czy jego brak wplynei jakos na podkrecanie karty? bo odziwko karta chodzi bez niego i nie zauwazylem zadnych roznic

post-25494-1110795883_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

To jest kondensator, to że karta chodzi bez niego nie znaczy ze zawsze tak będzie, wydłubaj go z tego kleju i przylutuj, jeśli sam nie jesteś w stanie to niech zrobi Ci to ktoś kto ma troszke zdolności manualnych.

1327495[/snapback]

nom- lepiej go napraw

BTW: 1700+ thorton :blink: ?? Torciki były od 2000+ dopiero :lol:q

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To był na pewno kondensator. Bez rezystora karta już by się sypnęła.

Mi się na FX5700 oderwał kondensatorek - urwał się , bo do spodu mojego abadona przykleiłem w każdym rogu po 1 gumeczce, żeby nie pokruszyć rdzenia przy zakładaniu. No i zaczaczyłem tą gumką i kondziol się urwał. Po 3 sekundach(naprawde!) zgubiłem go. Od tego czasu karta w dirext 9 świrowała - obraz się zatrzymywał na około 200ms co sekundę.

Dlatego radzę ci narazie nieużywać karty, aż do naprawienia - zawsze gorsze zasilanie rdzenia ujemnie wpływa na jego żywotność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi