kokolec Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 podczas zdejmowania radiatora oderwal sie jeden tranzystor który zosał w paście, jest on zaznaczony an fotce, teraz tak... czy ktos wie jakie jest jego zadanie? czy jego brak wplynei jakos na podkrecanie karty? bo odziwko karta chodzi bez niego i nie zauwazylem zadnych roznic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 A to nie jest przypadkiem rezystor? Jesli dziala, to masz szczescie, tylko ciekawe co sie zmienilo? Moze napiecie zasilania, moze cos innego. Ja bym to jednak postaral sie naprawic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 To jest kondensator, to że karta chodzi bez niego nie znaczy ze zawsze tak będzie, wydłubaj go z tego kleju i przylutuj, jeśli sam nie jesteś w stanie to niech zrobi Ci to ktoś kto ma troszke zdolności manualnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 To jest kondensator, to że karta chodzi bez niego nie znaczy ze zawsze tak będzie, wydłubaj go z tego kleju i przylutuj, jeśli sam nie jesteś w stanie to niech zrobi Ci to ktoś kto ma troszke zdolności manualnych. 1327495[/snapback] nom- lepiej go napraw BTW: 1700+ thorton :blink: ?? Torciki były od 2000+ dopiero :lol:q Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokolec Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 tylko jestem ciekaw jak ja przylutuje coś co nei ma nawet 1mm:P ale spoko moze jakos to wydobende, karta ma jeszcze gwarancje ale tego chyba nie obejmie gwarancja raczej? zwłaszcza po wymianie radiatora :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 To był na pewno kondensator. Bez rezystora karta już by się sypnęła. Mi się na FX5700 oderwał kondensatorek - urwał się , bo do spodu mojego abadona przykleiłem w każdym rogu po 1 gumeczce, żeby nie pokruszyć rdzenia przy zakładaniu. No i zaczaczyłem tą gumką i kondziol się urwał. Po 3 sekundach(naprawde!) zgubiłem go. Od tego czasu karta w dirext 9 świrowała - obraz się zatrzymywał na około 200ms co sekundę. Dlatego radzę ci narazie nieużywać karty, aż do naprawienia - zawsze gorsze zasilanie rdzenia ujemnie wpływa na jego żywotność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokolec Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 aha :) postaram sie jakos to naprawic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokolec Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 no to przylutowany :) i jakby rdzen mneij sie grzał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 kokolec dwa pytania jak ci chodzi ten radek?? tzn jakie wyniki i.... czy to avatarek z bamfights? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...