Skocz do zawartości
kawis

Co nie wyrabia??

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!!!

Kiedyś was molestowałem pytaniami co kupić Gigabyte VAX czy Abita KX7. W końcu kupiłem Gigabyte ,bo Abita nie mogli mi sprowadzić i nie żałuje! Ale do rzeczy wszystko chodzi ładnie pięknie ,ale za cholere nie mogę przekroczyć Fsb 187. Przy 187 wszytko jest na 200% stabilnei wszystko śmiga ,ale na 188 komp już nie startuje ,chyba ,że ma dobry chumor. I stąd pytanie do was. Czego to może być wina?? Grafiki i modemu raczej nie ,bo spokojnie pracowały przy fsb 168 (Agp=~83Mhz Pci~41Mhz). Czy może być wina pamięci?? Są to Pc266 7ns ,ale spokojnie śmigają na Fsb 166 przy max taimingach i bez zmiany napięcia. Czy może to być kwestia chłodzenia chipsetu? Jutro będe demontował ten standardowy coolerek ,bo jak dla mnie jest zagłośny i zamiast tego wrąbie tam wielki radiator przemysłowy ;). Czy ktoś ma jakieś pomysły? Acha procek testowy to Dureń 600(idzie go wyjręcic na 1100Mhz ;)).

Z góry THX

kawis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejżewam że nie jest to wina żadnego z urządzeń na PCI i AGP (ta płyta to chyba naKT333 i powinna mieć dzielnik 5).

Czyli odpadają ci wszystkie karty i urządzenia IDE. Pozostają Pamiąci i sam procek, nie uważasz że koło 180 to już dużo.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...