michal_aniol Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Jest jeden komp z systemem windows 98 se na którym jest skonfigurowana neostrada (modem USB). Ten komp jest połączony z drugim kompem kablem skrosowanym na którym to jest zainstalowany Windows XP Prof. (bez SP2 - w przyszłości uaktualnię). Problem jest taki że Emule jest włączony na kompie gdzie jest XP, no i niestety jest LOW ID. Jak przekierować porty na Windowsie 98, żeby było HIGH ID? Od razu mówię, wiem jakie porty, więc nie w tym problem. Chodzi mi o to, gdzie to ustawić. Da się to zapewne zrobić Winroutem lub innym programem, ale na kompie pracują ludzie o małej wiedzy komputerowej i wolałbym tego uniknąć. Chodzi mi o jakąś usługę systemową w Windowsie 98 o ile taka jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luckyluk Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Zdałby sie jakis konkret temacik o odblokowaniu portów w win Xp, w modemie. Mało tego jest w sieci a jak wiadomo jak porty sa poblokowane to lipa z ssania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...