Skocz do zawartości
usr

Server A Ip Wewn. / Zewn.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! mam maly problem, mianowicie nie wiem jak postawic u siebie server, ktory wychodzil by w swiat, a nie tylko na teren mojego LANa. Mam przydzielone ip wewn. i na prosbe zostalo mi przydzielone ip zewn. jednak konfigurujac serwer nie moge sie polaczyc z moim ip zewn. Prosze wiec Was o pomoc - moze ktorys z Was spotkal sie juz z tym problemem i wie jak go rozwiazac / ominac.

ps. jesli nie wiesz a Twoja wypowiedz bedzie.. odbiegala zupelnie od tematu stworz wlasny temat i tam pisz

dzieki i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uch po takim opisie to nikt Ci nie pomoże

chyba że Kaszpirowski

napisz co za serwer

gdzie sie ma łączyć

jak masz skonfigurowane sieciówki

i wogóle o so chosi

1327769[/snapback]

posatwilem krasnala 2.7 (apache 1.3.31),

co do konfiguracji siecowek to za duzo nie napisze poza tym co juz napisalem, ale oka:

- mam przydzielone ip wewn 10.5.5.90 i na tym sie konczy moja ingerencja w konfiguracje, bo reszta nalezy do admina sieci. ten przydzielil mi ip zewn 195.205.63.40.

teraz jak wpisze w przegladarce http://195.205.63.40 wyskakuje qpa, NATOMIAST gdy wpisze http://10.5.5.90 wyskakuje strona ktora ustawilem w krasnalu,

w pliku httpd.conf zmienilem ServerName 127.0.0.1 na ServerName 195.205.63.40

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

posatwilem krasnala 2.7 (apache 1.3.31),

co do konfiguracji siecowek to za duzo nie napisze poza tym co juz napisalem, ale oka:

- mam przydzielone ip wewn 10.5.5.90 i na tym sie konczy moja ingerencja w konfiguracje, bo reszta nalezy do admina sieci. ten przydzielil mi ip zewn 195.205.63.40.

teraz jak wpisze w przegladarce 1328378[/snapback]

Czy 195.205.63.40 - to jest zewnetrzne IP? Wydaje mi się że to jest tylko wewnętrzne no ale mogę się mylić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

195.blabla to IP z puli zewn (publicznych) IP.

Ten problem to normalna sytuacja wynikajaca z konfiguracji rutera przegowego (serwera adminowego ;]), nie jest to twoj blad i nic z tym nie mozesz zrobic.

Inne osoby spoza twojej sieci jesli masz naprawde przypisane takie zewn ip jak podajesz (badz przekierowany z tego ip port 80) to beda mogly sie z towim apachem normalnie laczyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi