usr Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Witam! mam maly problem, mianowicie nie wiem jak postawic u siebie server, ktory wychodzil by w swiat, a nie tylko na teren mojego LANa. Mam przydzielone ip wewn. i na prosbe zostalo mi przydzielone ip zewn. jednak konfigurujac serwer nie moge sie polaczyc z moim ip zewn. Prosze wiec Was o pomoc - moze ktorys z Was spotkal sie juz z tym problemem i wie jak go rozwiazac / ominac. ps. jesli nie wiesz a Twoja wypowiedz bedzie.. odbiegala zupelnie od tematu stworz wlasny temat i tam pisz dzieki i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Co to znaczy "jednak konfigurujac serwer nie moge sie polaczyc z moim ip zewn." ? Jak się łączysz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 uch po takim opisie to nikt Ci nie pomoże chyba że Kaszpirowski napisz co za serwer gdzie sie ma łączyć jak masz skonfigurowane sieciówki i wogóle o so chosi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
usr Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 uch po takim opisie to nikt Ci nie pomoże chyba że Kaszpirowski napisz co za serwer gdzie sie ma łączyć jak masz skonfigurowane sieciówki i wogóle o so chosi 1327769[/snapback] posatwilem krasnala 2.7 (apache 1.3.31), co do konfiguracji siecowek to za duzo nie napisze poza tym co juz napisalem, ale oka: - mam przydzielone ip wewn 10.5.5.90 i na tym sie konczy moja ingerencja w konfiguracje, bo reszta nalezy do admina sieci. ten przydzielil mi ip zewn 195.205.63.40. teraz jak wpisze w przegladarce http://195.205.63.40 wyskakuje qpa, NATOMIAST gdy wpisze http://10.5.5.90 wyskakuje strona ktora ustawilem w krasnalu, w pliku httpd.conf zmienilem ServerName 127.0.0.1 na ServerName 195.205.63.40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramax Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 posatwilem krasnala 2.7 (apache 1.3.31), co do konfiguracji siecowek to za duzo nie napisze poza tym co juz napisalem, ale oka: - mam przydzielone ip wewn 10.5.5.90 i na tym sie konczy moja ingerencja w konfiguracje, bo reszta nalezy do admina sieci. ten przydzielil mi ip zewn 195.205.63.40. teraz jak wpisze w przegladarce 1328378[/snapback] Czy 195.205.63.40 - to jest zewnetrzne IP? Wydaje mi się że to jest tylko wewnętrzne no ale mogę się mylić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 195.blabla to IP z puli zewn (publicznych) IP. Ten problem to normalna sytuacja wynikajaca z konfiguracji rutera przegowego (serwera adminowego ;]), nie jest to twoj blad i nic z tym nie mozesz zrobic. Inne osoby spoza twojej sieci jesli masz naprawde przypisane takie zewn ip jak podajesz (badz przekierowany z tego ip port 80) to beda mogly sie z towim apachem normalnie laczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
usr Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 czyli gdybym mocno napieral na admina, a ten znalazl odrobine czasu i checi to moja strona byla by dostepna w calej sieci, nie tylko tej lokalnej :rolleyes: tylko jak go zmusic do roboty <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...