Hard-Pc Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 (edytowane) Kupiłem dzisiaj wlot bass reflex o średnicy 8cm, czy jak go wmontuję na wysokości procka to o ile mnie więcej obniży mi się temperatura proca. I czy mogę wyciąć dziurę w plexie rozgrzanym nożem (oczywiście delikatnie żeby nie uszkodzić) Edytowane 16 Marca 2005 przez Lexus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hard-Pc Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Dzięki za pomoc :E Jedną dzirę a airduct wyciąłem rozgrzanym nożem a drugą na wentyl, lutownicą (taką śrubokrętową za 9zł) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Pokaz jak ci wyszlo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hard-Pc Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Obecnie nie mam aparatu, bo robiłem zdjęcia telefonem a starsza go zalała woda w ięc jest w zerwisie, jutro mocuje airduct na sylikon i przykręcam wiatrak. Ciekawe o ile spadnie mi temperatura procka. Mam nadzieję że w stresie zjedzie z 47* do 43*. Zdjęcia zapuszcze jak tylko wróci telefon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hard-Pc Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 No i nie pomyliłem się. Temperatura jaką osiągnąłem podczas testów w primie nie przekroczyła 44* a w iddle jest przeważnie 36-37 (poprzedni 39-40) spadek może niewielki ale zawsze coś. Jedna osoba miała pokazany airduct i tak jak tej osobie mnie również nie udało się centralnie traficz w proca, jest odrobine za wysoko. Zastanawie mnie jedno, na wysokości proca w odległości od niego jakieś 5cm mam wentyl który wydmuciach!e powietrze z budy, czy lepiej było by go obrócić tak aby je wdmuchiwał. A oto moje temperaturki: Seagate 40Gb 26*, Maxtor 30Gb 23*, Procek A 2000XP+ 2100Mhz 36-44*, Płyta główna 25* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_Ez Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 ja mam airduct a na procu XP120 + Delta, a n drugim końcu tunelu Panaflo wdmuciach!ący temp. z zewnątrz...temp. spadła z 70st. w stresie do 50-52!!!..idle 33-36...było ponad 50!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 W moim przypadku spadlo o ok 9-10 stopni przy dodaniu 2 wentyli i wlotu. a sam Airduct dal ok 5-6 stonpni co jest i tak osiagnieciem. a efekt nie jest taki straszny Moj komp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hard-Pc Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 planuje założyć właśnie we wnętrzu airduct'a wentyl od mojego starego chłodznia mianowicie Cooler Master 7x7cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x_brat Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 no właśnie się zastanawiam czy dodanie wdmuciach!ącego wentyla coś da narazie temp. procka spadła o 5-6 st. nie wiem czy opłaca się kupować dodatkowy wentyl, czy dodatkowy wentyl na wlocie airducta dużo daje? mój airduct wygląda tak ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hard-Pc Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Powinna spaść o jakieś 3*. Widze że Jogobella się sprawuje:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cywa Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Napiszcie gdzie, w jakiego rodzaju sklepach szukać tych tub od bassrefleksu. Narazie to znalazłem metalowe i plastykowe końcówki z kołnieżami w marketach budowlanych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hard-Pc Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Ja znalazłem tubę wylotu bass reflex w sklepie elektronicznym gdzie mieli również głośniki kable do głośników itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hard-Pc Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 no właśnie się zastanawiam czy dodanie wdmuciach!ącego wentyla coś da narazie temp. procka spadła o 5-6 st. nie wiem czy opłaca się kupować dodatkowy wentyl, czy dodatkowy wentyl na wlocie airducta dużo daje? mój airduct wygląda tak ;) 1333654[/snapback] Stary wszystko w pożo ale ty masz tam naje.banych kabli że to się w pale nie mieści Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x_brat Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 sam się zastanawiam po co dają tyle tych kabli do zasilacza skoro i tak większa połowa z nich nie jest wykorzystywana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galek Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 heh, poto by podniesc ceny :P ,zas co airductu to ja jak zalozylem sobie spadek mialem o 2 C wiec szkoda zachodu, jak jest dobrze wietrzona buda to nie trzeba tunelu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakonnik Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 sam się zastanawiam po co dają tyle tych kabli do zasilacza skoro i tak większa połowa z nich nie jest wykorzystywana 1333886[/snapback] To, że tyle ich dają nie znaczy że ich poukładać nie można pożądnie.A jak je poukładasz to w budzie jeszcze pewnie z 2*C temp. spadnie a jak nie temperatura to chociaż chałas trochę. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cywa Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Jak są osoby poszukujące rury bassrefleksu w Warszawie to mogą się udać na Wolumen. W weekendy jest stanowisko z cząściami do głośników od strony Huty. Są tam owe rury w cenie 5 do 6 zł. Do wyboru do koloru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...