Skocz do zawartości
GramiYoe

Dream - P R O J E K T

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.... Jestem posiadaczem big towerka troche zmodowanego + WC jednak stwierdzilem ze big tower to nie to...

CEL: Chce zbudowac mala obudowe w ktorej pomieszcze wszystkie elementy ktore juz mam. Ktora zapewni mi maxymalna cisze i dobre warunki pracy podzespolow.

WC - pompka, nagrzewnica Kadett + shroud, blok na Procku (bedzie wiecej)

+ wiadomo zasilacz, plyta, grafika, 1 dysk (w projekcie 2), 1 Dvd-rom (w projekcie 2) + jakies tam bajerki na froncie (USB, FireWire, S-Ata, czy jakies czytnik kart pamieci)

To jest tylko schemat rozmieszczenia elementow glownych. Stopniowo bede dodawal jakies elementy (lecz i tak pewnie wiekszosc wyjdzie w praniu jak sie do tego zabiore :) ) Chce wykozystac czesc mojego BigTowera - balche na sankach do ktorej przymocowana jest plyta glowna. (Ten element jest wyznacznikiem wielkosci obudowy ktora wstepnie wychodzi mi ok 36x24x35cm - dl x szer x wys) Acha plyta jest odbita lustrzanie na druga przeciwlegla sciane obudowy (karty rozrzeszen na gorze - jak np w Lian-Li V1000 )

Wiec przejde do sedna:

(nie musze chyba opisywac bo kazdy mniej wiecej czai co jest co ale jak by byly pytania to poszczegolne elementy sa pokolorowane - ewentualnie pozniej opisze)

Ujecie 1 troche z przodu 2 troche z tylu....

post-5496-1110825744_thumb.jpg

Co Wy na taki uklad elementow w budzie :)?

Edytowane przez GramiYoe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to dzieki w takim razie :P

Opracowalem juz obudowe (projekt) i skladam cos w rodzaju Fanbus'a ale skoro to nikogo nie interesuje to zamieszcze dopiero jak cos bedzie konkretnego.

Jesli mimo to ktos by mial jakies uwagi to niech wali :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale skoro to nikogo nie interesuje to zamieszcze dopiero jak cos bedzie konkretnego

Nie dziw się - sporo było zapowiadanych modów na tym forum, sporo było niedokończonych - ma to już nawet swoją nazwę :]. Tak czy inaczej chwal się osiągnięciami i moduj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm... syndrom Th... taaa? tylko jakoś wszyscy o tym dzisiaj milczą :wink:

GramiYoe - możemy ci pomóc jeśli chodzi o teorię, pochwalić lub zjeb.. za wyniki pracy, ale nie chwal się planami, my oceniamy wyniki, nie zamierzenia

życzę sukcesów w modowaniu i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi