GramiYoe Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 (edytowane) Witam.... Jestem posiadaczem big towerka troche zmodowanego + WC jednak stwierdzilem ze big tower to nie to... CEL: Chce zbudowac mala obudowe w ktorej pomieszcze wszystkie elementy ktore juz mam. Ktora zapewni mi maxymalna cisze i dobre warunki pracy podzespolow. WC - pompka, nagrzewnica Kadett + shroud, blok na Procku (bedzie wiecej) + wiadomo zasilacz, plyta, grafika, 1 dysk (w projekcie 2), 1 Dvd-rom (w projekcie 2) + jakies tam bajerki na froncie (USB, FireWire, S-Ata, czy jakies czytnik kart pamieci) To jest tylko schemat rozmieszczenia elementow glownych. Stopniowo bede dodawal jakies elementy (lecz i tak pewnie wiekszosc wyjdzie w praniu jak sie do tego zabiore :) ) Chce wykozystac czesc mojego BigTowera - balche na sankach do ktorej przymocowana jest plyta glowna. (Ten element jest wyznacznikiem wielkosci obudowy ktora wstepnie wychodzi mi ok 36x24x35cm - dl x szer x wys) Acha plyta jest odbita lustrzanie na druga przeciwlegla sciane obudowy (karty rozrzeszen na gorze - jak np w Lian-Li V1000 ) Wiec przejde do sedna: (nie musze chyba opisywac bo kazdy mniej wiecej czai co jest co ale jak by byly pytania to poszczegolne elementy sa pokolorowane - ewentualnie pozniej opisze) Ujecie 1 troche z przodu 2 troche z tylu.... Co Wy na taki uklad elementow w budzie :)? Edytowane 15 Marca 2005 przez GramiYoe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fac Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 O ile dobrze z grafiki wyczytałem, że zasilacz będzie pod chłodnicą. To źle... Gorące powietrze idzie do góry Lepiej shroda zainstalować na samym dnie, a zasiłkę u góry... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 "chwalisz sie czy żalisz" tak mawiał ongiś mój wspólokator... najpierw zrób.. a potem pokaż... takich co chcieli a nie zrobili było już tutaj setki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 (edytowane) "chce se zmodowac komputer, blablabla..." do dziela Edytowane 15 Marca 2005 przez Radek_BVB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sand Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Bede szczery, moze zaklady czy dotrwa do konca :lol: <joke>Życze powodzenia i do dzieła !! :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterdomin Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 dam 2 zł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CougaR2 Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Boje sie ze ten mod moze na zawsze pozostac tytulowym Dream'em :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GramiYoe Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 No to dzieki w takim razie :P Opracowalem juz obudowe (projekt) i skladam cos w rodzaju Fanbus'a ale skoro to nikogo nie interesuje to zamieszcze dopiero jak cos bedzie konkretnego. Jesli mimo to ktos by mial jakies uwagi to niech wali :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Ale opis budowy fanbusa tesh by sie przydał :) Też mam zamiar robić ale nie mam tylko koncepcji :) Narazie z materiałów mam obudowe po starym CD-ROMie LG 8x :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 ale skoro to nikogo nie interesuje to zamieszcze dopiero jak cos bedzie konkretnegoNie dziw się - sporo było zapowiadanych modów na tym forum, sporo było niedokończonych - ma to już nawet swoją nazwę :]. Tak czy inaczej chwal się osiągnięciami i moduj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 hmmm... syndrom Th... taaa? tylko jakoś wszyscy o tym dzisiaj milczą :wink: GramiYoe - możemy ci pomóc jeśli chodzi o teorię, pochwalić lub zjeb.. za wyniki pracy, ale nie chwal się planami, my oceniamy wyniki, nie zamierzenia życzę sukcesów w modowaniu i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sand Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Jak sie to mowi " WAŻNE JAK KOŃCZYSZ ,A NIE JAK ZACZYNASZ" Pozdrawiam i powodzonka zycze , oby sie udało B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...