bugses Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Hi Mam problem a mianowicie zmieniłem FSB CPU na 250 i procesor chodzi bez żadnych problemów. Jedyny problem jaki mam to taki że pamieci mam DDR kingston 400 dual 2x512 i gdy przetaktuje CPU na 3,0 to pamieci sie same taktuja na 333 i nie moge tego zmienic bo nie wystartuje system. FSB:MEM=3:2 Moje pytanie jest takie w jaki sposób zmienić na płycie P4P800+PAT z FSB:MEM=3:2 na FSB:MEM=5:4?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 W biosie :) Podnieś napięcie na pamięciach i wyłącz PAT bo pamięci z włączonym PAT-em na tyle Ci nie polecą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bugses Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 W biosie :) Podnieś napięcie na pamięciach i wyłącz PAT bo pamięci z włączonym PAT-em na tyle Ci nie polecą. 1328867[/snapback] Tylko że te pamięci chodzą normalnie na 400 wiec nie powinny robić problemów a jednak nie mogę odpalić kompa spróbuje wyłaczyć PATa mozę pomoże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dustone Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 mój asus też pokazuje 333 a jest 417 :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bugses Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 wyłączenie PATa nic nie pomaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bugses Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Hi Już wszystko się wyjaśniło dzięki pomocy (thanx DARES) wystarczyło zmienić w biosie taktowanie pamięci na 320 i to było owe 5:4 którego szukałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...