BLANTMEN Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 (edytowane) Płyta i procek tak jak w opisie tematu, do tego dochodzi ram - Elixir 512/400, Sapphire Radeon 9550, zasilacz Chieftec 450W, Hdd Maxtor S-ATA 160 Gb itd. Po złożeniu komp się odpalił, ustawiłem co trzeba było (właściwie to nic nie ruszyłem, bo wszystko ładnie wykrył), reset, no i zaczęło się. Komp raz wstaje, raz nie. Wiesza się przy próbie wykrycia HDD, czasami przy próbie wejścia do biosu. Średnio na 10 uruchomień 4 to zwis. Za którymś razem odpalił się normalnie, XP zaczął się instalować, i wywaliło, że nie ma podpiętych dysków na które mógłby zainstalować system. Co może być tego przyczyną ? Części były zakupione w Proline'ie jakby co. Proszę o pomoc o WIELCY :) Edytowane 14 Marca 2005 przez BLANTMEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mos84 Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 (edytowane) sprobuj zwiekszyc vcore/vram, ram to tez maz kiepski... Edytowane 14 Marca 2005 przez mos84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Po co mam to zwiększyć ? Prosiłbym o odpowiedzi typu: zrób "coś", bo "***". A odnośnie dobrania sprzętu - proszę o niekomentowanie. Potrzebuję jak najszybciej konkretów dlaczego tak się dzieje :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Wgraj sterowniki z dyskietki do SATA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 No właśnie wczoraj kolega mi sms'a napisał, żeby to spróbować. Nawet gdyby zaczęło śmigać, to dochodzi problem zwisów przy starcie ... Chyba że to wszystko rozwiąże ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 (edytowane) Ja bym rozkrecil kompa i zlozyl wszystko od nowa. Dokladnie i bez pospiechu wyjac kazdy element, sprawdzic styki, przyleganie radiatora do procesora, chipsetu, karty graficznej. Pozostawic w kompie tylko podzespoly niezbedne do jego uruchomieia. Na koniec clear cmos i probowac odpalic. Edytowane 15 Marca 2005 przez Nyny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Ok już śmiga. Pomógł update biosu. Wyczytałem z MarK'eim[\b] (thx. za pomoc) że płyta ma problemy z dyskami. Nowy bios wszystko załatwił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...