Szymon Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 (edytowane) Witam! Mam pytanie dot. tunerow cyfrowych do komputewra. Na allegro jest ich za trzesienie, kumpel kupil za 200 zl visiondtv SAT-CI i odbiera na nim wszystkie pakiety cyfra, polsat etc. Nie chcialbym kupic takiego ktory mi nie bedize dekodowal co trzeba :> a tego samego typu co on ma nie potraife znalezc. Bardzo prosilbym o pomoc ;] A druga sprawa , to czy jest cos w rodzaju "switcha" zeby puscic z jednej anteny dwa kable ( do dwoch roznych tunerow) , na przyklad do mnie i do kumpla??? Edytowane 14 Marca 2005 przez Szymon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 (edytowane) A druga sprawa , to czy jest cos w rodzaju "switcha" zeby puscic z jednej anteny dwa kable ( do dwoch roznych tunerow) , na przyklad do mnie i do kumpla??? 1328495[/snapback] Musisz miec podwojny konwerter (twin). Niektore tunery (nie wiem jak jest z kartami DVB do kompa) maja w sobie przelotke, ktora umozliwia odbior sygnalu na drugim urzadzeniu jesli pierwsze jest w stanie czuwania. Sygnalu z LNB (konwertera) nie wolno rozdzielac! Edytowane 14 Marca 2005 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 dokladnie potrzebny jest konwerter typu twin, najlepiej zeby szumy mial 0,3dB co do kart polecam skystar2 - jest duzo mniej problemowa, szczegolnie dla poczatkujacego uzytkownika w porownaniu do vision-1020/1022 skystar2 pozwala na edukacyjne ogladanie wszystkich kanalow niekodowanych i pakietow polsatu, D+, Sky Italia, TPS, AB Sat itd. (satelita hot bird)* cyfre ostatnio zakodowali innym nano i nie ma mozliwosci edukacyjnego ogladania, krasnal tm pracuja nad tym* informacje nie maja na celu propagowanie nielegalnego dekodowania, sluza jedynie jako poglad na sytuacje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...