Schnitzer Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Witam.Mam problem z instalacją linuxa Mandrake 10.1 Po włożeniu cd do napędu startuje instalator i wyskakuje okno wyboru,klikam enter i niby ok ale zaraz wyskakuje błąd "could not uncompress second stage ramdisk" i potem drugi "fatal error giving hand to second stage" We wpisach jest "fatal error in stage1:exec Próbowałem startu z 2 płyty ale było to samo.Testowałem pamięć i jest ok. Co to może być.Z góry dzięki za pomysły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raf33 Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Sprobuje zainstalowac z innego napedu Cdrom. Pozycz od kogos i sprawdz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Schnitzer Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Pożyczyć inny napęd.To linux wybiera sobie napędy na których może się zainstalować?? Sprawdziłem na nagrywarce i jest to samo.Co robić?? Panowie nikt mi nie pomoże.Nikt nie spotkał się z podobnym problemem. Edytuj posty... by mechl!k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raf33 Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 ja nie moglem zainstalowac na nagrywarce Teca. Wziolem stary cdrom x8 i wszystko sie pieknie ladnie zaisntalowalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Schnitzer Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 No ja mam właśnie napędy Teac'a.Dobra będę próbował.Dzięki :) Niestety na Lite on od kumpla jest to samo.Co teraz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gusioo Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Spróbuj w BIOS ustawić tryb pracy dysku na LBA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Schnitzer Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Próbowałem i nic nie dało niestety. :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid. Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 1. Po pierwsze sprawdź poprawność obrazów, sumy kontrolne 2. Jeśli obrazy są ok., spróbuj przestawić tryb pracy Cd na inny Np. Pio 4 3. Jeśli to nic nie pomoże, zainstaluj sobie linuxa z dysku i sprawa załatwiona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dondexterro Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 pokombinuj cos z kosciami ramu. jesli masz 2 to sporbuj wyjac jedna, zmien ich czestotliwosc etc etc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...