Yossarian Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Moze ktos z was eksperymentowal z takim zestwem: blok wodny bez chodnicy jako takiej, za element chlodzacy robi duza pojemnosc zdbiornika i ewentualnie dugosc wezy odprowadzajacych wode. Mam taka pompe: pojemnosc: ok 38 l wydajnosc: 1700 l/h wnetrze wyglada tak: Nie zmiezam tym uprawiac jakiegos estremalnego overclockingu, max puszcze mojego 1700+ na 1900+ (narazie ;) ) Kolosalna zaleta tej pompy jest CISZA. Dlatego mi zalezy aby wlasnie na niej zbudowac moj zestwaw WaterCollingu :roll: No i jest to dosc eleganckie rozwazanie: pompa + zbiornik w jednej obudowie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 nie bedzie to po mistrzowsku chlodzic ale mozesz sprubowac, skoro taka kila jak wc 12db potrafi chlodzic to moze to tez zadziala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 puszczalem co prawda z chlodnica ale bez wiatraka (chlodnica stoi pionowo wiec przeplywy powietrza prawie 0 ). u mnie grzeje: 1.procesor 2.grafika 3.hdd 4.pompka (tak tak grzeje na rowni z hdd) i po nocy bez wiatraka woda miala ok 38*C 8O , zbiornik mam ok 2 l . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 puszczalem co prawda z chlodnica ale bez wiatraka (chlodnica stoi pionowo wiec przeplywy powietrza prawie 0 ). u mnie grzeje: 1.procesor 2.grafika 3.hdd 4.pompka (tak tak grzeje na rowni z hdd) i po nocy bez wiatraka woda miala ok 38*C 8O , zbiornik mam ok 2 l . wow, no niezle :D cos mi sie wydaje ze zrealizuje moj projekt :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Moze ktos z was eksperymentowal z takim zestwem: blok wodny bez chodnicy jako takiej, za element chlodzacy robi duza pojemnosc zdbiornika i ewentualnie dugosc wezy odprowadzajacych wode. Mam taka pompe: pojemnosc: ok 38 l wydajnosc: 1700 l/h Nie zmiezam tym uprawiac jakiegos estremalnego overclockingu, max puszcze mojego 1700+ na 1900+ (narazie ;) ) Kolosalna zaleta tej pompy jest CISZA. Dlatego mi zalezy aby wlasnie na niej zbudowac moj zestwaw WaterCollingu :roll: No i jest to dosc eleganckie rozwazanie: pompa + zbiornik w jednej obudowie. mysle ze przegioles troche z tymi danymi po1 ten fluval ma pojemnosc 8l (wiem bo mam tylko ze model 304) po2 max przeplyw to 1300 l/h a nie 1700 BTW sam myslalem ze zastosowaniu takiego modelu :P ale wole wszystko jakos upchac w budzie 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 ja swego czasu korzystalem z wiadra obok komputera - jakies 15l. wszystko bylo ok. z chlodzeniem ale po jakichs 5godz. pracy ukladu pod obciazeniem (np. making divx) woda potrafila sie powarznie nagrzac - spokojnie ciepla woda do kompieli. temp CPU potrafila osiagnac 54*C - jednak nigdy nie przekroczyla tej wartosci. normalny start przy 32-34*C - a normalna praca okolo 44*C. w sumie nic rewelacyjnego. zrezygnowalem z tego - ale tylko dlatego ze mi sie wiadro wylalo pare razy na podloge 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Moze ktos z was eksperymentowal z takim zestwem: blok wodny bez chodnicy jako takiej, za element chlodzacy robi duza pojemnosc zdbiornika i ewentualnie dugosc wezy odprowadzajacych wode. Mam taka pompe: pojemnosc: ok 38 l wydajnosc: 1700 l/h Nie zmiezam tym uprawiac jakiegos estremalnego overclockingu, max puszcze mojego 1700+ na 1900+ (narazie ;) ) Kolosalna zaleta tej pompy jest CISZA. Dlatego mi zalezy aby wlasnie na niej zbudowac moj zestwaw WaterCollingu :roll: No i jest to dosc eleganckie rozwazanie: pompa + zbiornik w jednej obudowie. mysle ze przegioles troche z tymi danymi po1 ten fluval ma pojemnosc 8l (wiem bo mam tylko ze model 304) po2 max przeplyw to 1300 l/h a nie 1700 BTW sam myslalem ze zastosowaniu takiego modelu :P ale wole wszystko jakos upchac w budzie 8) Podaje takie dane jakie dostalem od sprzedajacego :( mam ja od 5 dni dopiero. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PFK Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 ja na swoim wc bez wiatraka na chlodnicy z wiadrem 14l :P mialem 20*C idle, niedlugo postresuje :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 A ja na tym co niżej mam max 47 C (po 4h SetiHome)- ale mam wiadro z 8l + nagrzewnicę od poloneza z dwoma wiatrakami na niej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 A ile cos takiego kosztuje??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Moze ktos z was eksperymentowal z takim zestwem: blok wodny bez chodnicy jako takiej, za element chlodzacy robi duza pojemnosc zdbiornika i ewentualnie dugosc wezy odprowadzajacych wode. Mam taka pompe: pojemnosc: ok 38 l wydajnosc: 1700 l/h Nie zmiezam tym uprawiac jakiegos estremalnego overclockingu, max puszcze mojego 1700+ na 1900+ (narazie ;) ) Kolosalna zaleta tej pompy jest CISZA. Dlatego mi zalezy aby wlasnie na niej zbudowac moj zestwaw WaterCollingu :roll: No i jest to dosc eleganckie rozwazanie: pompa + zbiornik w jednej obudowie. mysle ze przegioles troche z tymi danymi po1 ten fluval ma pojemnosc 8l (wiem bo mam tylko ze model 304) po2 max przeplyw to 1300 l/h a nie 1700 BTW sam myslalem ze zastosowaniu takiego modelu :P ale wole wszystko jakos upchac w budzie 8) Podaje takie dane jakie dostalem od sprzedajacego :( mam ja od 5 dni dopiero. Dane danymi, ale rabnac sie o 30 litrow 8O Wizualnie to nawet nie pasuje (30 L to 3 spore wiadra wody) 8O :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 o rany, pojemnosc pojemnosca :evil: ale co z pytaniem postawionym w TOPICU ?? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 o rany, pojemnosc pojemnosca :evil: ale co z pytaniem postawionym w TOPICU ?? 8O Pojemnosc jest zasadniczo waznym parametem, przy ukaldzie jaki chcesz zastosowac 8) Powiem ci moze tak : podepnij to do ukladu i zobacz jaki bedzie efekt, wywal tylko te filtry i inne koszyczki, zeby nie stwarzaly dodatkowych oporow przeplywu. Jezeli temperatura bedzie za wysoka, wepniesz chlodnice, i no problem 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 no fajne wiadro gdzie takie kupić :) a ja miałem bez chłodnicy na 15l wody i było strasznie przy wygrzewaniu po 6 godzinach przed kompem 38*C teraz max to 33-34*C mam nagrzewnice nową od VW :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 mam takie pytanie, mam aluminiowy zbiornik 10l w srodku pompka i chce zrobic uklad zamkniety, co bedzie lepsze: zostawic troche powietrza aby woda parowala i sie skraplala czy wypelnic go po brzegi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Nie zalewaj do konca, pozostala szczelina bedzie przydatna jako odpowietrzacz ukladu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 A ja mam pytanie. Gdzie i za ile można takie cuś dostać :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Widzialem dzis w ZOOlogicznym, produkcji Eheima, za jedyne 443 zl 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 A ja mam pytanie. Gdzie i za ile można takie cuś dostać :?: fluval 304 kosztuje w granicach 270-300 pln (1000l/h) fluval 404 ------------------------- 400 pln (1300l/h) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...