dszywala Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 jak w temacie jak zrobic płytkę bootowalną na której będzie program do aktualizacji biosu i oczywiście bios.bin Muszę zaktualizować bios ale kurde nie mam fdd. To jest dla mnie bardzo pilne więc z góry dzięki za szyba odpowiedź. PS zrobiłem tak: W nero nagrałem płytę jako CD-ROM startowy tylko z pliczkami AWDFLASH i biosem, niestety płyta nie bootuje i program sie nie uruchamia ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolipop Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Obawiam się że nie da rady. Kiedyś musialem robić to samo, tyle ze koleszka mi pomógl bo miał tą samą plytę. Bez FDD sie nie obejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 W folderze Nero powinien być plik DosBootimage.IMA Użyj go przy nagrywaniu CD startowej jako obraz dyskietki 1.44 Dograj na CD bios i awdflash i powinno działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolipop Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Nie zadziala, zaufaj mi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Dlaczego ma nie działac? FDD nie jest potrzebny do aktualizacji biosu. Sam aktualizowałem bios z dysku twardego dosem odpalonym z płyty CD na której mialem nagrany dysk startowy od windows. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 wszystko sie da, wystarczy poszukac http://www.bootdisk.com/casandra/flashcd.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolipop Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Pomylka. Myślalem ze chodzi o flasz biosu uszkodzenoge np. podczas kręcenia ciach prąd wylączyli. Przepraszam, ale pobieżnie przeczytalem jaki problem. Jak dobrze ze nie ejstem sam (i biedronka jest tak blisko ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 (edytowane) Oczywiscie, ze zadziala sam tak wgrywalem, flasher i bios na cd bez dysku :-) Tutaj jest moj obraz plyty jakby ktos chcial: http://free.of.pl/l/lecznica/BOOT.iso Tylko trzeba dodac np. przy pomocy WinISO wlasny plik z biosem :-) Chyba, ze bios bedzie na dysku, a dysk z systemem plikow FAT16,32 to wtedy bios moze byc na dysku :-) Edytowane 14 Marca 2005 przez Kolobos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 kurde wpisuję: Awdflash c:/ bios.bin/py/QI/f i wywala mnie tylko do opisu parametrłów <_< http://dszywala.neostrada.pl/Obraz%20032.jpg macie kurde jakis pomysł bo padam wiem że raczej problem tkwi w wpisaniu polecenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Jak się nie umie polecen wpisywać to tak bywa. Awdflash c:\bios.bin /py/QI/f Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Jak się nie umie polecen wpisywać to tak bywa. Awdflash c:\bios.bin /py/QI/f 1330309[/snapback] to nie to :-/ wpiosuję awdflash C:\bios.bin/py/QI/f i dalej to samo ;( ;(;( Kurde a mam tyle memek do testowania :( Ma ktoś jakieś pomysły jeszcze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 c:\bios.bin[spacja]/py/QI/f Sprawdz jeszcze c:\bios.bin[spacja]/py[spacja]/QI[spacja]/f Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Albo uzyj uniflash'a i nie baw sie z awardflash'em ;-) http://www.uniflash.org/download/uf140.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 sgj narysuj bo i tak nie zaskoczy lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...