Skocz do zawartości
pesymik

Podróbka Coolera Whisperrock Iv ?

Rekomendowane odpowiedzi

kupiłem na Allegro coolerek WhisperRock IV... no i mial być cichy a wcale nie jest a poza tym ma predkość obrotową RPM=3400 a niby ma miec 2300 obr/min. Czy to podróbka tego coolera i sprzedawca mnie oszukał ??

Edytowane przez pesymik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nie podróbka, wszędzie pisze że ma 2300rpm a u mnie też miał już 3400rpm, ale to przy wysokich temperaturach i seryjnej paście która była tam nałożona. Teraz mam 2900 i właśnie robie jeszcze airduct (brakuje sylikonu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nie podróbka, wszędzie pisze że ma 2300rpm a u mnie też miał już 3400rpm, ale to przy wysokich temperaturach i seryjnej paście która była tam nałożona. Teraz mam 2900 i właśnie robie jeszcze airduct (brakuje sylikonu)

1329063[/snapback]

tzn. ze on ma kontrole obrotów zaleznie od temperatury? nigdzie o tym nie wspominają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tych wiatrakow byly dwie wersje ( tak slyszalem )

Jedna z kablami w "izolacji" krecoca sie max 2300 obrotów ( ja taka posaidam ) oraz druga ktora byla gorszej jakosci i max obroty to 2900, najwidoczniej macie ta druga. Wiatrak nie ma termoregulacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tych wiatrakow byly dwie wersje ( tak slyszalem )

Jedna z kablami w "izolacji" krecoca sie max 2300 obrotów ( ja taka posaidam ) oraz druga ktora byla gorszej jakosci i max obroty to 2900, najwidoczniej macie ta druga. Wiatrak nie ma termoregulacji

1329554[/snapback]

to chyba sa 3 wersje bo moj sie kręci z predkoscia 3400 RPM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz zapuściłem mu test primem i miałem niecałe 3000rpm przy 47* O właśnie mam pytanie czy 47* po 40 minutach testowania w primie to dużo. Mam ten wentyl co w temacie oraz A 2000XP+ kręconego do 2100MHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... to ja na Gigabyte Ga-7VAX i Athlonie 2000+@2600+ w stresie mam 45*C. Tylko, że mój Spire WhisperRock IV skręciłem na 2000 obrotów. 45 *C... możliwe, czy płyta kłamie?

1330801[/snapback]

niestety ASRock nie ma zadnej regulacji obrotów w Biosie. Będe musiał pozostać przy moich 3400 obr. i 52*C w stresie :sad: Edytowane przez pesymik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupiłem na Allegro coolerek WhisperRock IV... no i mial być cichy a wcale nie jest a poza tym ma predkość obrotową RPM=3400 a niby ma miec 2300 obr/min. Czy to podróbka tego coolera i sprzedawca mnie oszukał ??

1328859[/snapback]

a mzoe sam wentyl podmieniony?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mzoe sam wentyl podmieniony?

1331302[/snapback]

wentylator wyglada identycznie jak w oryginale. chyba kupie ten regulator obrotow. tylko ze cooler ktory mial kosztowac 36 zl teraz bede mial w cenie 36+20(regulator). :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi