rops Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Cześć, posiadam radeona 8500LE supergrace 255rdzen, 220 pamięci, po paru minutach grania pojaiwały się artefakty, więc postanowilem zmienic chlodzenie-bo zmiany sterow, próbowałem, a karta po obniżeniu traktowania nie pokazywała juz artefaktów...by zdjąc radiator musialem go odkleic-czytalem troche forum i wybralem metode z lodówką -wsadzilem karte do zamrażalnika w 2 workach antystatycznych, jednym hermetycznym i pudełku, to wszystko wsadziłem do reklamówki:> po ok. 4 godzinach wyjąłem kartę-radiator zszedł bez większych problemów, przykleiłem nowy wiekszy od pentiuma, przymocowalem go w ten sposób- na środku pasta tegmoprzewodząca "silver grease"- taki shit z allegro za ok 5 zeta i na krawędziach jakiś super glue... wsadziłem do kompa i jeden długi pisk i 2 krótkie-nie chce się komp odpalić :sad: , ale o dziwo po wsadzeniu karty PCI w windowsie wykrywa radeona tyle, że pokazuje że karta niesprawna. Więc mam pytanie czy może flash biosu by pomógł?? Jeśli nie to czy jest może jakaś szansa, że ta karta jeszcze zadziała- co mógł bym zrobić?? Z góry dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 zobacz czy nie zalałeś klejem czegoś za dużo. niestety istnieje również szansa że uszkodziłeś rdzeń flash biosu praktycznie ma 0% szansy na to że pomoże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonheart Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 wydaje mi sie e przesadziles z ta lodowka, trzymales 4 godziny ja chyba gdzies czytalem ze to powinno byc 30 minut obejrzyj dokladnie grafe, mzoe tez jak pisal poprzednik wylal sie klej i robi zwarcie jesli nic nie wynajdziesz to probuj u jakiegos elektronika jesli sie oplaci, mzoe przemarzlo cos mzoe jakas pierdulka lezy, jak wykrywa radka to procek powinien byc sprawny, niestety duza szansa ze grafa juz nieozyje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...