Skocz do zawartości
Jewicz

Jakim Wiertełkiem...

Rekomendowane odpowiedzi

Nio to tak chce wyciać w obudowie sobie okno i na górze obudowy dziureczke na wentyl (120) jakiego wierdła użyć?? jest moze gdzies jakiś poradnik?? Pomórzcie bo maam pozyczona wiertarke i musze sie zabierać do pracy

( Jeśli był taki temat to nie krzyczcie ale szukacz mi sie sfakał i nie mogęłm sprawdzić asprawa pilna)

z góry dzienki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TO akurat wiedziałem:D ale chodzi mi o wielkosć wiertła:D jak to robić gdzie wiercic i grugbość wiertłą do dziurek na śrubeczki:P jak by ktoś był baaardzo miły i uczynny to niech zagada na GG 1493788 i otłumaczy ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak Ty sie zabierasz za takie cos a nie umiesz poslugiwac sie wiertarka? nie rozumiem

otwor na wentyl wywiercicz otwornica do metalu ale zapewnie jej nie masz

wiec bedziesz musial nawiercac dziurki dookola i szlifowac

a srubki od wentyla maja 3mm srednicy (o moj boze!!! :? hmmm) wiec wypadaloby zeby otwory na nie wywiercic wiertlem ciut wiekszym np 4mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm...ok jebnełem gafe z wielkaścia wiertła do otworów na śrubki ( mogłem sie domyśleć^^) ale czy to ze niewiem jakiego wiertła użyc do tych dziurek które maja byś wokół otworu na wentyl to odrazu muwi ze nie umiem sie posługiwać wiertarka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehm a jak jest polityka oblsugi wiertarki ? wciskasz guzik kreci sie, nie wciskasz to sie nie kreci .... :D

wazne zeby prostopadle do obrabianej nawieżchni sie trzymac, bo wyjda otwory pod skosem, :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega nie ma praktyki, nie śmiejcie się...

Jeśli nie masz otwornicy, to musisz wiercić kółko z małych otworów (okrąg). Co za różnica, jak wielkie wiertło dobierzesz? Przecież i tak Będziesz to szlifował później...

Weź sobie jakiś cyrkiel, albo coś w tym stylu, narysuj nim okrąg o promieniu 58mm., po czym wierć po tym okręgu (wiertło przykładaj do narysowanej linii, pod kątem prostym) Przy takim promieniu używaj wiertła 4mm. Przy każdym nawierceniu rób odstęp wielkości 1 milimetra od poprzedniego.

Jeszcze jaśniej?

P.S. Uważaj tylko, żeby udaru nie włączać :)

Edytowane przez fac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi