Outlander Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 (edytowane) Jak powszechnie wiadomo MBM5 zakończył swój żywot i nie będzie już rozwijany. Ponieważ sprzęt nadal to robi to trzeba znaleźć jakiś nowy program o podobnych/lepszych możliwościach. Wymagania jakie mu stawiam: - Obsługa nowego sprzętu i ciągły rozwój - Pomiar temperatur: CPU, NB, obudowa, HDD, grafika (oczywiście w miarę możliwości sprzętu ale im więcej tym lepiej) - Statystyki czyli najwyższe, najniższe i średnie temperatury - Zapisywanie pomiarów i statystyk do pliku co wyznaczony czas i w wyznaczonej ilości - Wyświetlanie wybranych temperatur w tray'u i/lub specjalnym okienku - Możliwie małe obciążenie systemu Jeśli znacie takie programy to piszcie :D Edytowane 15 Marca 2005 przez Outlander Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 speedfan ma chyba wszystkie cechy ktore wymieliles:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Średnio. Czujniki wykrył ale zdefiniować musiałem je sam. Płyty nie ma w spisie znanych. Czujników z karty graficznej nie wykrył, zato znalazł jakieś które się w ogóle nie zmieniają. A do traya można dać tylko jeden czujnik .... A i logi bardzo ograniczone :/ Czyli przegrywa z MBM ... Może ktoś zna coś lapszego ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 jesli chcesz zeby obslugiwal nowy sprzet to tylko speedfan ja tez musialem zrezygnowac z MBM bo juz nie obslugiwal mojej plyty i jestem bardzo zadowolony z speedfana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 jesli chcesz zeby obslugiwal nowy sprzet to tylko speedfan ja tez musialem zrezygnowac z MBM bo juz nie obslugiwal mojej plyty i jestem bardzo zadowolony z speedfana 1330857[/snapback] Cóż SpeedFan mi się nie podoba ... tak samo jak MBM nie rozpoznaje płyty więc nie zgodzę się z tym co piszesz ... Poza tym jest bardzo siermiężny i ma niedopracowany interface np. wyłączenie wskaźników wiatraczków zostawiło pustą szarą przestrzeń w samym środku okienka... Wniosek: SpeedFan niejest godnym następcą MBM. A ja szukam dalej :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 A probowaliscie "recznie" ustawic sobie czujniki ? Mojej nowej plyty tez teoretycznie nie obsluguje, wiec wybralem sobie jakas pierwsza lepsza, potem poprzestawialem tylko czujniki i metoda prob i bledow doszedlem ktory jest ktory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Tak mam zrobione w MBM5 i póki co działa ale wolałbym jakiś bardziej aktualny program np: z obsługą kart graficznych. Pozatym zastosowania niektórych czujników nieznam, a działają bo wartości się zmieniacją ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...