-Robak- Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 (edytowane) Pomysł mam na nową budę ale nic wam nie powiem :wink: ...............no może tylko tyle że będzie też w indrustrialnym klimacie, niemam zamiaru sie brać za robienie okienek i katod. Bude pokaże jak bedzie ukończona. Edytowane 24 Marca 2005 przez -Robak- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_r1 Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 juz sie nie moge doczekać ukończenia twojego nowego projektu. Niewiem czy to jest realne ale mam nadzieje ze bedzie jeszcze lepszy od tego :) powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Swego czasu przestalem zagladac na "modyfikacje", bo stwierdzilem, ze nie ma zadnych nadzwyczajnych modow. A jednak... Twoj jest naprawde super. Pogratulowac tylko. A co do konkursu jakiegos, to doby pomysl... Powodzenia w dalszych pracach (bo chyba nie przestaniesz na tym modzie :) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łasta Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Jak zrobiłes kurz na kratkach? Jak była mokra farba to wlaczyles wentylator ? ;p Takie mody mnie fascynuja. Możesz napisac jakaś dokładna instrukcje jak zrobić rdze? Czy robiłeś na boku obudowy jakies dodatkowe efekty np "rysy gwoździem :) " Urzywałeś jakiś kontowników na rogach? GRATULACJE TAK WIELKIE ŻE SOBIE NIE WYOBRAŻASZ !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Łasta - ja wiem jak zrobic kurz... zostawiasz bude na pare tygodni i jej nie czyscisz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Robak- Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) Łasta: Możesz napisac jakaś dokładna instrukcje jak zrobić rdze? hmm <_< co tu dużo mówić, mieszanka farby złotej i ciemno brazowej, miejscami nakładałem też farbe w kolorze rdzy (taki rudawy kolor), technikę nakładania tych farb to bym nazwał bardziej paćkaniem niż malowaniem. Żeby uzyskać efekt chropowatości to trzeba nałożoną farbe "męczyć", to znaczy jak juz przysycha to ją znowu pędzelkiem paćkać w tedy zaschnie nie gładka lecz porowata, proces żmudny jak cholera i czasochłonny, ale efekt tak jak widać :rolleyes: Łasta Czy robiłeś na boku obudowy jakies dodatkowe efekty np "rysy gwoździem" Urzywałeś jakiś kontowników na rogach? O to akurat niemusiałem sie martwić, gdziś tam mi sie pojechało srubokrętem po lakierze, to zrobiłem z tego zardzewiałą ryse :D. Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi z tymi kątownikami, no urzywałem małych kątowników żeby sklecić obudowe na zasilacz (to na górze), front jest nitowany i przykręcany do "szkieletu" obudowy. P.S. Kurzu juz niema, ze wzgledu na kampanie "święta-sprzątanie" musiałem ją troche oczyścić :wink: Edytowane 26 Marca 2005 przez -Robak- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rożek Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 wygrywasz, wymiatasz, rozwalasz, niszczysz, rozkminiasz, rządzisz :lol: B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardukpl Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Buda super genialna i starannie wykonana 8-O 8-O 8-O 8-O Pokłony dla ROBAKA !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 nie no respect :) full wypass obudowa - przynajmniej w porownaniu do tego co kiedys prezentowal tu thorn. jednak imho nity z boku budy moglbys tez troche "postarzec" - ciut za czyste sa w porownaniu do innych nitow. te knefle czerwone z przodu tez takie za czyste. troszke czarnej farby? cos co jest na tych czerwonych wezach by sie tam przydalo. czepiam sie :P wiem. ogolnie mod "zarombisty". oby tak dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szagli Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 kawal dobrej roboty, szkoda ze raczej nienadaje sie do uzytku domowego :D, ale jak by byl jakis konkursik to by pewnie wygrala :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 (edytowane) Jako wierny fan serii Fallout powiem krotko... ZAJESUPERWYPASMEGAGLANC !!! :D Jeszcze czegos takiego nie widzialem, jak lookna to ludzie z laboratoriow w Stanach Zjednoczonych to dadza Ci za to 1000000$, zeby ruscy im zazdroscili :D Ile bys wzial za zmodowanie mojej budy ?? :wink: EDIT: Jakby Michał Anioł zyl dzisiaj i interesowal sie komputerami to stworzyl by wlasnie ta obudowe :D REWELACJA !!! Edytowane 10 Kwietnia 2005 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 (edytowane) NIe no, poprostu super piekna obudowa! Nic dodać nic ująć. Masz chłopie naprawde artystyczny talent. Kazdy szczegół dopradowany do perfekcji. Apropos tych rur, to ja bym je jakos wykorzystal do chłodzenia wodnego, i jakas stylowa chłodnica by sie przydała. Ale wtedy niechce mi sie nawet myśleć ile by to w sumie wazyło, ale to sie tu chyba nie liczy. Obudowa poprostu wymiata, bije wszystkie. Wygrywa na wszystkich konkursach, nawet chyba ma pokazach psów rasowych. Full respect! Edytowane 9 Kwietnia 2005 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cadavre Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Chłopie - it means -Robak- : jesteś bos! W życiu takiego moda nie widziałem! BAJERFULL! Wymiatasz stary! Sorki za określenia ale przez 15 minut nie mogłem oderwać oczu ze zdjęć! JESTEŚ MISTRZ! Nie ma co! I pomysł wypasiony! PS Co do spraw prod. seryjnej to pomyśl - Tharmaltake Xaser kosztuje koło 1000PLN i ludzie to biorą (a wygląd jak widać). Jakbyś tak jakiegoś nowego Chiefteca (obudowa 250zł) to ludzie będą to brać nawet za 1100zł! Jeśli nie wierzysz to umów się na termin płatności! ;) POZDRO! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oPL Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Stary wypppppaasssssssss szczena przy podlodze :o masssakra czekam na jakies filmy i wogole :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 OMG STARY SZCZENA OPADA, MUCHA NIE SIADA !! JESTEM PEŁEN PODZIWU !! GRATULACJE !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 wow wkoncu cos innego niz okno+katoda:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 pieknie, naprawde pieknie ! slowa uznania dla autora :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 nie no facet zajebales z ta obudowa maxymalnie :) dla mnie wymiatasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ncom Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 ale odddjazzd, zajebista !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Cóż moge dodać... Brawo, brawo, brawo :D Nie mozna się oderwać od zdjęć :-P Nareszcie coś niekonwencjonalnego. Masz talent chłopie. Teraz tylko pokazać się na jakiimś pokazie dla modderów i produkcja seryjna :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ncom Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 nooo...sporawo bys na takich zarobil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Chyle czola... Wreszcie mod bez swiatlopierdulek... I klimat FALLOUT bliski sercu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Bardzo fajny mod! Super to wygląda, i nieźle pomalowane ale tak że wygląda jak by było troche używane, tj. takie otarcia, rdza itp. -=CooL=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smut4s Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 gratuluje ... mod bardzo oryginalny ... inny niz wszystkie inne budy (swiecace i z oknami wszedzie gdzie sie da :blink: ) wlasnie sam biore sie za modowanie swojej puszki i mam pytanko, troche OT i moze sie wydac niektorym banalne ale po prostu nie znam sie na tym :/ jak zalozyc nit w budzie ?? :blink: chce ustabilizowac moja bude i dolozyc jej troche nitow . da sie to zrobic w domowych warunkach (podobno musi do tego byc dosc spora maszyna :blink: ) ? sorki za OT i bede wdzieczny za odp :D a wracajac do tematu buda po prostu jest niepowtarzalna, to juz mozna nazwac sztuka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Robak- Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Nic prostszego, potrzebujesz do tego: wiertarke z wiertłem 4,2 mm, nitownice i załóżmy nita 4mm (są też inne, ale te są najpopularniejsze) czyli żadna spora maszyna :] zakładam że masz wiertarke więc musisz zaopatrzyć się w nitownice, najtańsza "noname" bedzie cie kosztować parenaście złotych, nity kupuje się zazwyczaj na wage (ok. 20 zeta za kilogram). Sam proces nitowania jest prosty: wiercisz dziure, wkładasz nita krótszą i grubszą stroną w otwór a na drugą strone zakładasz nitownice. Ściskając nitownice aluminiowa część nita z drugiej strony zostaje zgnieciona tak że nit trzyma w kupie np: 2 blachy. Ściskasz nitownicą do momentu "zerwania" się nita i juz gotowe, usuwasz jeszcze tylko pozostały w nitownicy "pręt"i jedzięsz z następnym. P.S. ile to ja już sie tego natłumaczyłem, pracuje w sklepie z art. metalowymi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielu Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 P.S. ile to ja już sie tego natłumaczyłem, pracuje w sklepie z art. metalowymi ;) 1406653[/snapback] Ha, specjalista :). A tak swoja drogą modyfikacja naprawdę godna B). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smut4s Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 (edytowane) .. big dzieks :) ... bylem pewny ze to nie jest takie trudne lecz kumple mnie przekonali, ze do tego sa potrzebne sporego rozmairu narzedzia :) jeszcze raz dzieks i gratuluje udanego moda Edytowane 23 Kwietnia 2005 przez smut4s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro830628 Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Piknie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! brak słów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 (edytowane) jako ze temat zostal odkopany :) ja tez dopisze swoje gratulacje. GRATULUJE :D mod w.y.p.i.e.r.d.o.w.y i z p.r.z.y.t.u.p.e.m. Edytowane 21 Maja 2005 przez wafer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Super robota - najlepszy polski mod jaki widziałem :D 1 skojazenie - Fallout ;] POzdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...