lukpiasek Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Witam Mam taki o to problem: przy nagrywaniu plytki lub robieniu symulacji w programie nero przy ok. 10% postepu nastepuje zawieszenie kompa tzn. wyskakuje niebieski ekran na ktorym pisze cos takiego "zrzucanie pamieci na dysk" i cale stado krzaczków. Mam XP sp2 ,dwa HDD na jednym kanale i Lite-on LTR-52327s Ciekawe jest to ze jak podpiołem jeden dysk na drugi kanał a nagrywarke na pierwszy (slave) to kopiujac cos na ten drugi dysk wystepowała ta sama zawieszka? :blink: Ostatnio przeinstalowalem xp i tez lipa ! H E L P !!! :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 To "stado krzaczków" to własnie informacje o powodzie tego błędu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukpiasek Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 wiem,sprawdzalem ale za kazdym prawie razem jest co innego - chyba najczesciej było cos o ramie ale kosc zmienialem i dalej to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukpiasek Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 HELP :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 pójdę na łatwiznę znajdz na forum użytkownika nyny (sorki że wycieram sobie Tobą gębę ;) ) ma w podpisie wielki czerwony link kliknij go i postępuj wg instrukcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukpiasek Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 pójdę na łatwiznę znajdz na forum użytkownika nyny (sorki że wycieram sobie Tobą gębę ;) ) ma w podpisie wielki czerwony link kliknij go i postępuj wg instrukcji 1343654[/snapback] ale ja to juz sprawdzalem a poza tym : P.S. No i dowiedziałem sie właśnie ze narzedzie debugowania sluży tylko do rozwiązywania problemów z oprogramowanie. Jesli debuger bedzie nam pokazywał jakieś niejasne informacje lub wskazywał na pliki systemowe typu ntoskrnl.exe to prawdopodobnie mamy problem sprzetowy. W takim wypadku zapraszam do innych tematów w FAQ poswieconych tym zagadnieniom jakies jeszcze cenne uwagi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 jakies jeszcze cenne uwagi :wink: 1343752[/snapback] może być wszytko u mnie w pracy było tak jak siadła jedna z kostk pamięci ale to tez już sprawdzałeś kur* pomysłów brak co powiesz na serwis ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Debugger niestety wykrywa tylko bledy powdowane przez bledne sterowniki lub oprogramowanie. W przypadku sprzetu jest bezradny wiec trzeba sprawdzac samemu. A w tym wypadku wyglada mi to wlasnie na problem sprzetowy ew. jakies wadliwe ustawienia. Proponuje na poczatek podlaczyc wszystko od nowa bardzo starannie. Koniecznie wyczyscic po tym bios i ustawiac wszystko od nowa. Sprzet oczywiscie jesli byl krecony to zostaw go na fabrycznych ustawieniach, obniz timingi dla pamieci... Przydaloby sie tez sprawdzic tasmy IDE bo skoro problem wystepuje tylko jak podepnie sie urzadzenie pod drugi kanal to moze to tego wina. Mozesz tez sprobowac nowe stery do plyty glownej ale watpie czy to cos pomoze. Postaraj tez podac nam chociaz tresc komunikatu jaki pokazuje sie na niebieskim tle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...