Skocz do zawartości
kokodin

Rozkręcać Czy Nie Rozkręcać

Rekomendowane odpowiedzi

mam nagrywarke liteon która nagrywa ale nie czyta możliwe że brubna ma rok gwarancje jeszcze 2 a plomby w stanie zaniku (często zmieniała miejsce pobytu) co mam robić z takim ustrojstwem czy powinienem ją rozkręcić i oczyścić optykę czy oddać ją do serwisu czekać miesiąc płacić i dowiadywać że nic sie nie da zrobić może ktoś miał podobny promlem i wie co z tym jest (nagrywarka "lubi" niektóre płyty a innych nie) prosze o pomoc nie mam kasy na wymiane sprzęta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A próbowałeś wyczyścić to płytą czyszczącą (taka ze szczoteczką)?

1329943[/snapback]

dzięki za posta ale nie wiem czy wiesz że płyty czyszczące nie nadają sie do nagrywarek są z czegoś sztucznego więc w nagrywarkach prawie zawsze sie topią i to daje efelt odwrotny do założonego a jak zostanie jakieś włókno w przypadkou nie stopienia sie czyścika to podczas nagrywania może dojść do tego włukna i co kicha napend do wymiany. wczoraj jednak sie odważyłem i rozłożyłem sprzęta i nic bródu w środku wszystko oczyściłem jednak i teraz działa jak nowa ale oczywiście za posta dziękuje i polecam sie na przyszłość :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi