wyszukuj Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Moglibyście mi pomóc złożyć jakiś zestaw WC (bloczki, pompa, chłodnica, węże itd...) Jaki typ jest lepszy zamknięty czy otwarty???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Napisz ile kasy na to przeznaczas:p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyszukuj Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 (edytowane) napiszcie pare propozycji kasa tak max do 500 ale mile widziane są też troche tańsze Edytowane 15 Marca 2005 przez wyszukuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 masz bardzo madry nick wyszukuj wiec uzyj szukajki a napewno Ci pomoze ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyszukuj Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 (edytowane) masz bardzo madry nick wyszukuj wiec uzyj szukajki a napewno Ci pomoze ;] 1329950[/snapback] szukajka to mi pomoże. Znajdzie mi pare pomp ale ja chcaiłbym żeby ktoś mi pomógł znaleźć coś przetestowanego przez użytkowników. zamiast tak pisać mógł byś napisać te pare czesci :mur: pozatym ja niecjce gotowego zestawu Edytowane 15 Marca 2005 przez wyszukuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 jutro znowu mialby je wypisywac? pojutrze? i tak do za[ciach!]ia? ciezko wejsc w topic chaosa PRZYKLEJONY (PO COS SIE DO ciach!A PRZYKLEJA TE TOPICI) i polazic po wc roznych ludzi gdzie maja napisane dokladnie co w wc? i czemu kazdy sobie poradzil a ty nie mozesz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 po prostu kotles ciezko ma "Dołączył: 28-Styczeń 05" moze odwiez strone mcs albo bloki i sobie moze cos samemu znajdziesz az takie ciezkie to jest allegro tez sluzy pomoca ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyszukuj Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 skoro tak ciężko wam napisać to dzięki. :mad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 (edytowane) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=113854 - prosze bardzo potem juz tylko kilkanie a moze to tez jest dla ciebie za ciezkie no sorry a moze zajrzyj kilka stron dalej wiesz ile juz bylo takich topicow ? Edytowane 15 Marca 2005 przez Linoge Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_ Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 skoro tak ciężko wam napisać to dzięki. :mad: 1329990[/snapback] skoro tak ciężko Ci poszukać to dziękuje (może i powinno być z końcówką -my ? :angry: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia_PL Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Moglibyście mi pomóc złożyć jakiś zestaw WC (bloczki, pompa, chłodnica, węże itd...) Jaki typ jest lepszy zamknięty czy otwarty???? 1329921[/snapback] Pompa wg uznania :P ja mam Atmana 305 chyba to jest 1xxx l/h, daje rade, przerobiony na niezatapialnego - jest cicho, a o to chodzi ;) Bloczki to musisz popatrzec na ceny bloczkow i testy, bo rozpietosc jest spora i cenowa i wydajnosciowa ;-) Chlodnica - Kadett - niedrogi (ja kupilem na allegro za 35 zl), mozesz kupic cos co wyglada jak zlom, wyczyscic i jest ladnie :) Weze - mam z Castoramy i jestem zadowolony, ale oczywiscie mozesz kupic cos fajnego/snobistycznego i wydac nawet po 50 zl / m ;-) Aha... uklad otwarty - mniej miejsca, problemy z transportem, ale nizsza temperatura, zamkniety -> na odwrot :) Pozdrawiam PS. Ja wiem ze jest szukajka... ale jakby wszyscy szukali to wogole by sie tu nic nie dzialo ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikos_Wariat Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 ja na probach z pompka nie zatopiona / nie zatopiona temp. mialem takies same wiec co gosciowi za glupoty piszesz moze jak by chlodzil na chlodnicy z cpc to by tak bylo. gadalem z gosciem na gg i mowi ze narazie kasy nie ma ze dopiero zbiera. Pozdrawiam Nikos Wariat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia_PL Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 ja na probach z pompka nie zatopiona / nie zatopiona temp. mialem takies same wiec co gosciowi za glupoty piszesz moze jak by chlodzil na chlodnicy z cpc to by tak bylo. gadalem z gosciem na gg i mowi ze narazie kasy nie ma ze dopiero zbiera. U mnie byly nizsze na otwartym :) Jesli dasz pompke do wanny to wogole nie bedzie potrzeba Ci nagrzewnicy :P Na tej podstawie mozna stwierdzic, ze woda w zbiorniku (wanna, albo nawet pojemnik na mocz z apteki :)) zawsze obnizy temp :) Przyklad wyolbrzymiony, ale to co sie dzieje w skali macro dzieje sie tez w micro, chociaz w mniejszym stopniu... Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KloN Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Jesli dasz pompke do wanny to wogole nie bedzie potrzeba Ci nagrzewnicy :P Na tej podstawie mozna stwierdzic, ze woda w zbiorniku (wanna, albo nawet pojemnik na mocz z apteki :)) zawsze obnizy temp :) Przyklad wyolbrzymiony, ale to co sie dzieje w skali macro dzieje sie tez w micro, chociaz w mniejszym stopniu... Brak słów ;-), a gdzie proporcja między ciepłem pobieranym i oddawanym? jak będziesz tą wannę ogrzewał grzałką rzędu paru kW to gwarantuje, że nie odda ciepła wystarczająco szybko :-). Jeżeli u Ciebie zauważalne ilości ciepła są oddawane przez pojemnik, to może czas pomyśleć o wstawieniu chłodnicy w obieg? B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia_PL Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Brak słów ;-), a gdzie proporcja między ciepłem pobieranym i oddawanym? jak będziesz tą wannę ogrzewał grzałką rzędu paru kW to gwarantuje, że nie odda ciepła wystarczająco szybko :-). Jeżeli u Ciebie zauważalne ilości ciepła są oddawane przez pojemnik, to może czas pomyśleć o wstawieniu chłodnicy w obieg? B) Czy ja napisalem ze bez chlodnicy? Oczywiscie ze z chlodnica. I temperatura z chlodnica i pojemninikiem bedzie mniejsza niz z sama chlodnica - o to mi chodzilo :P A proporcja?? Ja tutaj nie sugeruje zeby to robil w wannie, ja obrazuje na przykladzie wanny (gdzie chyba nie powiesz, ze bedzie inaczej niz napisalem??), poniewaz czy dzieje sie to w wannie, jeziorze czy w pojemniku to dziala to tak samo. A pojemnik oddaje cieplo, bo jest cieplejszy od otoczenia, to ile go oddaje to jest inna sprawa... ale zawsze to mniej. Mieliscie juz fizyke? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...