Gość Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Witam Mowi sie czesto-gesto o ukruszonych prockach. Co znajduje sie w miejscu ukruszenia? Czy tuz pod tym sa układy? Czy jest to tylko jakes zabezpieczenie ukladów znajdujących się głębiej. Znajomy ma ukruszonego na jednym rogu Durona i chodzi toto bez problemów. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Witam Mowi sie czesto-gesto o ukruszonych prockach. Co znajduje sie w miejscu ukruszenia? Czy tuz pod tym sa układy? Czy jest to tylko jakes zabezpieczenie ukladów znajdujących się głębiej. Znajomy ma ukruszonego na jednym rogu Durona i chodzi toto bez problemów. Pozdrawiam to zalezy jak sie ukruszy ja mialem Athlona 1,4 TB ktory byl ukruszony w 3 miejscach i to calkiem duzo mu brakowalo rdzenia ale chodzil stabilnie a co do tego czy cos tam widzialem to raczej nie bo po 1 to wszystko jest zbyt male zeby to tak bez problemoof zobaczyc. A rdzen to przeciez Serce procka wiec raczej to nie jest zadna oslonka tylko juz procek i jego ulklady p.s. jesli napisalem cos nie tak to przepraszam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 W miejscu ukruszenia znajduje się dziura :D A tak na poważnie to zależy od szczęścia. Jedne proce chodzą ukruszone bez problemu za to inne nie wstają mimo że nic nie widać. Jakbyś chciał kruszyć swojego to odradzam :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 :) Nie no specjalnie kruszyc go nie bede ale trafil w moje łapki Dureń 1000 Mhz (morgan) leciuchno ukruszony. Chce go dzisiaj sprawdzic i spróbować podkręcic. Planuje puscic go na 133 Mhz ( mnoznik obnize do 9 albo 8,5). Ponoc Morganki się ładnie krecą. Zobaczymy. Moj Duren 900 na 133 za cholerkę nie wstaje :( Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 tylko teraz to już musisz bardzo uważać przy monażu coolera, bo "ruszony" rdzeń dużo bardziej się sypie - może mieć jakieś mikropęknięcia, mocniej naciśniesz i .... procesor poleci :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 No to bedzie goraco bo mam sławnego/niesławnego Titana DB5 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 No i dziala ten ukruszony :) Ale cos nie podoba mi sie. Albo zle go zamalowałem (mostki ma inne niz stary Duron - jakby wiecej w bloku L1) i zamalowałem tylko pierwszy skrajny. Mimo ustawienia w Biosie mnoznika 11 procek zgłasza sie jako 1000 Mhz czyli nie biorą go ustawienia mnoznika. A juz dzisiaj nie chce mi sie z tym walczyc i znowu zdejmowac tego przekletego Titana :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpatkows Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 A juz dzisiaj nie chce mi sie z tym walczyc i znowu zdejmowac tego przekletego Titana :)Kup copper shima... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 mam ukruszonego Duronka 800(moja wina, moja bardzo wielka wina), tak 1 mm na 3mm i śmiga 7 X 145 fsb przy Vcore=1,85V bez najmniejszych problemów copper shim to bardzo dobry pomysł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Na tego Morgana musi byc chyba Copper Shim XP tak? Ma nieco inne wycięcia nic zwykły (stary) Copper Shim. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 z brzegow jadra jest wolna przestrzen cale uklady znajduja sie glebiej jak ukruszysz to z brzegu to na ogol dziala a jak nie dziala to znaczy ze np mogly powstac mikropekniecia ktorych nie widac a ktore siegaja znacznie glebiej zreeszta gdzies na necie widzialem schemt jadra athlona i tam wszystko bylo super widac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 No i kupiłem copper shima :) Fajne to. I udalo mi sie podkrecic Duronka Morgan 1000 na 1130 Mhz (obnizyłem mnoznik do 8,5 *133). Musialem jednak podniesc napiecie z 1.75 na 1.8. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Mi się w celku kruszyły krawędzie, ale działało, potem jak się spalił po małym spięciu :-) były problemy z przyjęciem na gwarancję ale się udało jakoś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 a muj kumpel zakladal sobie radiator na szybkiego i ukruszyl rug , hehehe ale sie z niego usmialem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 mam ukruszonago durnia na każdym rogu i chodzi bez problemu jak widać a ukruszyłem jak nie miałek coopera a zakłądałem i ściągałem Vulcano :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Jeszcze małe pytanko. Po podkreceniu tego Duronka (1000) na 8,5*133 Mhz (1130) i podniesieniu napiecia z 1,75 na 1,8 komp dziwnie sie zachowuje. Tzn. jesli robie "Uruchom ponownie" to komp nie odpala...jesli go wylacze na twardo to po wlaczeniu juz wszystko jest ok. Co to moze byc? Jeszcze za niskie napiecia na procku?? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Jeszcze małe pytanko. Po podkreceniu tego Duronka (1000) na 8,5*133 Mhz (1130) i podniesieniu napiecia z 1,75 na 1,8 komp dziwnie sie zachowuje. Tzn. jesli robie "Uruchom ponownie" to komp nie odpala...jesli go wylacze na twardo to po wlaczeniu juz wszystko jest ok. Co to moze byc? Jeszcze za niskie napiecia na procku?? Pozdrawiam To są typowe objawy niewyrabiania zasilacza. Sprawdź jakie podaje napięcia (najlepiej miernikiem). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 No coz...tu dam plame na calej linii bo mam zasiłkę 250 W :( Chciałem kupic obudowe ale na razie brak kasy - jesli kupie sam zasilacz to tez wydam pewnie ze 100 zl (na taki sredniej klasy). No chyba ze najzwyklejszy 300 W. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Panowie, nie chce sie wymądrzać (jeszcze nic mi sie nie ukruszyło i daj Boze żeby tak zostło- CooperShim Rulez!) ale czy AMD był by tak głupią firma zeby wystawiać RDZEŃ na działanie ogormnych sił mocujacycha radiator???Nie zdaje mi sie...Przynajmniej mam co do tego ogromne watpliwości. Nie jest to raczej krzemowy powiedzmy komin który ma zadanie odebrac ciepło z RDZENIA i nic poza tym? Przecież przy współczesnej technice na takim odłupanym kawałku mieszczą sie tysiace tranzystorów! Chyba że tranzystory w AMD są wtawiane nadmiarowo :? Inna sprawa dlaczego niektóre przestaja chodzić a niektóre nie. Ja stawiam na mikropęknięcia które podążają do wnetrza procesora... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Też mi się tak wydaje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 mi tez sie 2 dni temu ukruszył morgan 1000 i smiga tak jak dawneij poprostu tzrba miec szczescie albo te ukruszenia an krawedziach ,to tam nic nie ma albo tam sa jakies mało uzywane tranzystorki czy jakies inne badziewie bez którego sobie proc jakos radzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Kumpel ma XP1600 ukruszonego i uzupełnił braki chyba poxipolem, przeszlifował i mówi że nie ma różnicy w temperaturze. A przy okazji zabawy poxipolem całe jądro na około obsmarował warstwą ok 3 mm, i stwierdził że CS nie kupuje, przynajmniej na razie. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 ..mój dureń (700) ukruszony w dwoch miejscach leci 6x152=912 (stale ponad 60'C) jush od ponad roku.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...