Marta-jazabek Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Hej Wszystkim! Jestem tu poraz pierwszy. Zwracam sie do Was z prośbą o pomoc. Moja stacja dyskietek zaczęła się dość dziwnie zachowywać. :( Dyskietek nie czyta wogóle, przy starcie komputera nie wydaje z siebie zadnych dźwięków i nie pali się dioda <dioda pali się (non stop) tylko wtedy, gdy taśma jest nieprawidłowo podłączona>. Co to może oznaczać??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_r1 Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 jak moja niechciała chodzic to wyrzucilem ja przez okno , prosto w jakiegos kruka :P i od tej pory zyje bez stacji dyskietek :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 sprawdź dokładnie taśmę może się odłączyła :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivam Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Posprawdzaj dokładnie taśmy, czy wszędzie dobrze dotyka taśma, czy kabel zasilający jest do końca wetknięty. Jak to nie pomoże, to szykuj ze 25 zł i szoruj po nową :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[STN] Big Joe Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Załącz w BIOSIE aby komputer w pierwszej kolejności sprawdzał stacje dyskietek po ponownym uruchomieniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 1. Co Wy macie z tymi FDD? Juz 4 topiki o tym! 2. Sprawdz kable/tasmy. Przeczysc stacje, jesli trzeba - sprezonym powietrzem. 3. Załącz w BIOSIE aby komputer w pierwszej kolejności sprawdzał stacje dyskietek po ponownym uruchomieniu.Przy kazdym topiku to piszesz... A ja sie zastanawiam, w czym to pomoze..? Rownie dobrze moze wlaczyc/wylaczyc obcje Floppy Boot Seek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...