Skocz do zawartości
Lisek

Nowa Neostrada 2 Mb/s Za 139 Zł?

Rekomendowane odpowiedzi

Na dłuższą metę to nie jest dobre rozwiązanie . Zauważcie jak wiele zmieniło się przez 2 lata przecież 2 lata temu było dużo mniej osób ze stałym łaczem . Teraz przybyło dużo 128 kbitowców ocenzurowanych limitami . Zapewne oni też będą chcieli mieć "coś lepszego". Podpisując umowę na 2 lata skazujemy siebie na straty -tepsa wie co robi ;) . To nie jest łacze do www i poczty jak ktoś już wspomniał ale... przy takim łączu limit schodzi bardzo szybko , nawet nie zauważycie jak szybko :P .

Tekst ze strony tpsa rozwala

:lol:

1376341[/snapback]

Az 7k OMG

A co bedzie za te 2 lata??

A jak bedzie trzeba zmienic??

Zrezygowac??

Takie Ci kary nawbijaja ze trzeba bedzie ganiac po sadach...

Bo rachunki beda przychodziły

TPSA wie co robi i teraz próbuje namówic wszystkich na te 2Mbps bo im sie to opłaca

I nie beda mili ludzi co im cenne GB zasuwaja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy macie klapki na oczach? nie wszyscy "kradną" kazdy film ktory akurat sie ukaze niektorzy chca miec szybki net dla _wygody_ potrzebuje sterowniki "cyk" 1min i mam ukaze sie nowy album na btmusic (tylko tam zasysam jak juz, a tam dla mnei wazniejszy jest upl , ktory bede mial wiekszy w wersji 2mb) to sciagne go w 30min [FLAC] bo tam bardzo dobre transfery.

btw jak szkode tpsie jak sciagam po 5 gb miesiecznie.

Pozatym mi zupelnie nie przezkadza umowa na 2 lata mieszkam na wsi i przez najblizsze 10 lat nie bedzie tu innego providera, a na lepsaz wersje neo moge zawsze zmienic niezaleznie od umowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy macie klapki na oczach? nie wszyscy "kradną" kazdy film ktory akurat sie ukaze niektorzy chca miec szybki net dla _wygody_ potrzebuje sterowniki "cyk" 1min i mam ukaze sie nowy album na btmusic  (tylko tam zasysam jak juz, a tam dla mnei wazniejszy jest upl , ktory bede mial wiekszy w wersji 2mb)  to sciagne go w 30min [FLAC] bo tam bardzo dobre transfery.

btw jak szkode tpsie jak sciagam po 5 gb miesiecznie.

Pozatym mi zupelnie nie przezkadza umowa na 2 lata mieszkam na wsi i przez najblizsze 10 lat nie bedzie tu innego providera, a na lepsaz wersje neo moge zawsze zmienic niezaleznie od umowy.

1376598[/snapback]

Dokladnie,w pelni sie z Toba zgadzam.Z tych wzgledow takze wzialem neo 2mbit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam łącze 2 mbity od 3 dni i dziwne żeczy się dzieją mianowicie:

kiedy mam uruchomionego emułka to maks przy poprawnej konfiguracji rozwija on predkosc max 80 kb/s a jak uruchomie dodatkowo aresa to mułek spada na 10 a ares nie przekracza 50 i jak patrze na panel neo to maksymalny transferek 600-1000 b/s

oprócz tego ściągam normalnie z serwera i tez nie przekracza mi 1000 b/s ,czy te 2 mbity to wirtualny transfer bo zdarzyło mi się tylko kilka razy że ciągło na maxa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam łącze 2 mbity od 3 dni i dziwne żeczy się dzieją mianowicie:

kiedy mam uruchomionego emułka to maks przy poprawnej konfiguracji rozwija on predkosc max 80 kb/s a jak uruchomie dodatkowo aresa to mułek spada na 10 a ares nie przekracza 50 i jak patrze na panel neo to maksymalny transferek 600-1000 b/s

oprócz tego ściągam normalnie z serwera i tez nie przekracza mi 1000 b/s ,czy te 2 mbity to wirtualny transfer bo zdarzyło mi się tylko kilka razy że ciągło na maxa

1376890[/snapback]

Wiadomo ze w p2p nie wszystko zalezy od predkosci wlasnego lacza,istotny jest UL userow od ktorych pobieramy.

Ja nie korzystam z mula,jade na maxa na dc++,zadnych kolejek,zbednego czekania,jak plik jest popularny to ciagne od wielu osob na raz z max transferem,oto przyklad:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo ze w p2p nie wszystko zalezy od predkosci wlasnego lacza,istotny jest UL userow od ktorych pobieramy.

Ja nie korzystam z mula,jade na maxa na dc++,zadnych kolejek,zbednego czekania,jak plik jest popularny to ciagne od wielu osob na raz z max transferem,oto przyklad:

Dołączona grafika

1377074[/snapback]

Jak mozna w dc++ ciagnac od wielu userow?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIe ma co upload by sie przydal minimun te 384 albo 512 ale cuz. Tepsa leci w kulki.

Popieram jednak wypowiedz kucyka. Ja wole miec te 2Mbity dla wygody bo tak jak juz napisalem sciagam duzo drobnych rzeczy filmików itp. i szbkie lacze sie przydaje.

Wysylam malo bo nie siedze na p2p. Troszke na torrencie ale juz coraz rzadziej. JEdnak ten upload by sie przydal bo zawsze to szybciej wysle sobie maila z zalacznikiem czy nawet ratio poprawie na torencie.

A to co gadacie o umowie na 2 lata to bujda na maxa. W moim miescie od 2ch lat tylko 1 gowniania kablowka i nic wiecej. Wole miec cyrograf z tepsa i lacze 2 Mbit niz kablowke na ktorej pingi wachaja sie do oentu rano okolo 50ms a w poludnie po 100ms.... transfer do [gluteus maximus] ze nic sie zrobic nie da. Sciaganie poprawek czy skanera online tra wieki az sie rzygac chce wiec dzieki bardzo.

Jakbytepsa dała mi jeszcze 512kbps uploadu za kolejne 2 lata cyrografu to bym sie nawet nie zastanawial.

Limit - dla mnie nie wazny bo zasysam max 20Gb miesiecznie

Edytowane przez Nyny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I taka Polska rzeczywistosc

Nic dawac tylko brac

ehhhhh  :mur:

1378541[/snapback]

I taka polska rzeczywistosc

miec szybki net to scigac nielegalnie w p2p

ehhhh :mur:

nie wszyscy sciagaja 24h/dobe filmy, gierki i muze

sa tez tacy, co sciagaja sobie pliki ktore im sa potrzebne, serfuja po necie lub graja

a przy tym maja jaescze drugiego kompa co robi to samo,

download sie liczy a upload raczej nie

pozdro

Edytowane przez koparka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siedzę na 640 i nie mam zamiaru wchodzić w jakieś limity, mogą mi skoczyć do czasu, aż nie zapropnują sensownej alternatywy  <_<

1376443[/snapback]

Świeta prawda kucyk.

Mam takie samo zdanie jak ty, dopuki nie zaoferuja sensownej alternatywy , 2 megabity lacze i upload 256kb/s :mur: :mur: niech zachowaja symetrie 4 do 1 , do puty bede siedzial na neo 640, chocial coraz bardziej kusi mnie przesiadka na InternetDSL 1Mbit, stale IP... brak limitow i inne "atrakcje"

Co do oferty, nie oszukujmy sie skierowana jest ona glownie do posiadaczy neo 640 bez limitow, wiadomo nie oplacaja sie ci posiadacze tepsie tak jak ci z limitami,ale pomimo tego ze place 190zl miesiecznie ( zakladamel neo jak dopiero powstawala, i ceny byly wysokie :-| ) nie przesiade sie na 2mbity, i nie podpisze kolejnego cyrografu. Wole miec swiadomosc ze w dowolnym momecie moge powiedziec "dowidzenia"

Edytowane przez Buu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I taka Polska rzeczywistosc

Nic dawac tylko brac

ehhhhh  :mur:

1378541[/snapback]

Taka Polska rzeczywistosc krasc :lol:

Narzekacie na ten upload :? Wiadomo ze przewazna wiekszosc ludzi co narzeka na upload w tym neo 2mb, wykorzystuje to do warezu :lol:

Ludzie mi tam wystarcza lacze 2mb, upload moze byc nawet 256kb bo tylko sciagam z www ftp itp..

I wole sciagnac cos na laczu 2mb w minute niz 8 minut na 256kb :)

Do normalnych zastosowan limit 35gb jest w ZUPELNOSCI wystarczajacy.

Mialem 1.5 roku temu lacze 4mb (gwarantowane) przez 5 miesiecy i sciagalem max miesiecznie 15-30gb :)

A ze jak ktos saacz i tylko sciaga co popadnie to i mu nawet 100gb bedzie zle i bedzie nazekal :?

Dziwie sie co wy tyle sciagacie :?

Edytowane przez Cmx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sa tez tacy, co sciagaja sobie pliki ktore im sa potrzebne, serfuja po necie lub graja

1378868[/snapback]

Zapomniales tylko o jednej rzeczy. W grach sieciowych wieksze znaczenie ma wlasnie upload i to on pozwala na komfortowa gre. Mimo wszystko nawet 128kbps uploadu powinno do wiekszosci gier spokojnie wystarczyc, nawet z zapasem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomniales tylko o jednej rzeczy. W grach sieciowych wieksze znaczenie ma wlasnie upload i to on pozwala na komfortowa gre. Mimo wszystko nawet 128kbps uploadu powinno do wiekszosci gier spokojnie wystarczyc, nawet z zapasem.

1379832[/snapback]

64kb/s spokojnie styka. Wazna jest jakosc lacza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I taka polska rzeczywistosc

miec szybki net to scigac nielegalnie w p2p

ehhhh  :mur:

nie wszyscy sciagaja 24h/dobe filmy, gierki i muze

pozdro

1378868[/snapback]

Nie badz taki święty

Kazdy cos ma a to na co wykorzystuje łacze to juz jego sprawa

Ja wam tylko przedstawiam fakty i moją sytuację...

Powtarzam...Po co TPSA by tak namawiała do tych 2Mbps??

Dodaja 100GB limitu itd. itp.

512 UP i wiekszy limit moze...kiedys...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dzis zamowilem to wersje neo przez neta i za to jakis upominek dostane a zdecydowalem sie dlatego ze jak mam teraz 640 dzielona to na www neozdrada :} mam ze uzywam 15 gb wiec co mi szkodzi a pozatym jeszcze te 100 gb promocji migrujace na nastepne miesiace wypas ciekawe jak bedzie dzialalo ;]

no i umowa na 2 lata wiec do tego jeszcze taniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dzis zamowilem to wersje neo przez neta i za to jakis upominek dostane a zdecydowalem sie dlatego ze jak mam teraz 640 dzielona to na www neozdrada :} mam ze uzywam 15 gb wiec co mi szkodzi a pozatym jeszcze te 100 gb promocji migrujace na nastepne miesiace wypas ciekawe jak bedzie dzialalo ;]

no i umowa na 2 lata wiec do tego jeszcze taniej

1380783[/snapback]

To są plusy???

Dobra juz nic nie mówie bo widzez e jestescie oinnego zdania

Swoje juz powiedziałem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak dla mnie cała dyskusja jest bez sensu ci co maja kupić bo im to łącze odpowiada (jak mi) to i tak je wybiorą, dla archiwistów Internetu jakie łącze by nie było będzie zbyt wolne i zawsze będzie to naciąganie klienta przez złą TP tak było od lat i tak zostanie, były modemy było źle, wprowadzono SDI też źle, weszło NEO źle itp. wniosek Polakowi nie dogodzisz. Najlepiej to chyba było jak działały tylko BBS :P

Po prostu czekamy na łącze 2Mb/2Mb za 1 zł miesięcznie ale i tak będzie źle bo doliczą VAT 22% i już będzie zbyt drogo :P

Pozdrawiam

Edytowane przez MF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak dla mnie cała dyskusja jest bez sensu ci co maja kupić bo im to łącze odpowiada (jak mi) to i tak je wybiorą, dla archiwistów Internetu jakie łącze by nie było będzie zbyt wolne i zawsze będzie to naciąganie klienta przez złą TP tak było od lat i tak zostanie, były modemy było źle, wprowadzono SDI też źle, weszło NEO źle itp. wniosek Polakowi nie dogodzisz. Najlepiej to chyba było jak działały tylko BBS :P

Po prostu czekamy na łącze 2Mb/2Mb za 1 zł miesięcznie ale i tak będzie źle bo doliczą VAT 22% i już będzie zbyt drogo :P

Pozdrawiam

1382351[/snapback]

Dokladnie ciagle narzekaja :lol: Byly modemy narzekali, teraz maja lacza po 10-20 razy szybsze i tez narzekaja :razz:

Chcecie lacze 10mb ? to jedzcie do szwecji np :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zauważcie że to 100GB jest do wykorzystania do marca 2006... wiec daje to jakies +8GB na miesiac

ja na neo 640 w ostatnim miesiacu ściagnąłem około 7GB, niewiem czy przychodzic na 2Mb/s bo czasami z synchronizacją mam problemy :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam

1382351[/snapback]

czytajac takie idiotyczne uwagi, od razu mozna sie zorientowac, ze jeszcze na nic sam nie zarobiles!!

skoro cieszysz sie widzac lacze 2Mbps z umowa na dwa lata za 170zl to moge napisac Tobie tylko jedna - sa ludzie i mlotki!

jak juz kots slusznie zauwazyl tpsa przygotowala ta oferte dla wszystkich neo 640, ja nie mam zamiaru sie przesiadac, bo jak tu potem podzielic lacze z limitem?

skoro komus nie przeszkadza placenie blisko 200zl miesiecznie za internet to gratuluje, ale polecam po dwoch latach podsumowac i porownac sobie rachunki, ja tak zrobilem z tymi za telefon komorkowy i internet... wnioski - groza!

szczerze watpie zeby od przyszlego roku nie pojawila sie jakas inna oferta w tpsa, lub zupelnie nowy lokalny operator, wiec jesli ktos ma 640 to naprawde lepiej poczekac, bo to zupelnie wystarczajaca predkosc!

pozdr

Edytowane przez artur.c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi