Skocz do zawartości
Lisek

Nowa Neostrada 2 Mb/s Za 139 Zł?

Rekomendowane odpowiedzi

czytajac takie idiotyczne uwagi, od razu mozna sie zorientowac, ze jeszcze na nic sam nie zarobiles!!

skoro cieszysz sie widzac lacze 2Mbps z umowa na dwa lata za 170zl to moge napisac Tobie tylko jedna - sa ludzie i mlotki!

jak juz kots slusznie zauwazyl tpsa przygotowala ta oferte dla wszystkich neo 640, ja nie mam zamiaru sie przesiadac, bo jak tu potem podzielic lacze z limitem?

skoro komus nie przeszkadza placenie blisko 200zl miesiecznie za internet to gratuluje, ale polecam po dwoch latach podsumowac i porownac sobie rachunki, ja tak zrobilem z tymi za telefon komorkowy i internet... wnioski - groza!

szczerze watpie zeby od przyszlego roku nie pojawila sie jakas inna oferta w tpsa, lub zupelnie nowy lokalny operator, wiec jesli ktos ma 640 to naprawde lepiej poczekac, bo to zupelnie wystarczajaca predkosc!

pozdr

1383777[/snapback]

Dla Twoje informacji neostrada nie może być dzielona, więc jej limit nie odnosi się to dej kwestii.

Jak też wcześniej napisałem ja nie robię backupu Internetu i nie przekraczam 10 GB miesięcznie więc nie potrzebuje bezlimitowego łącza. Wedle Twojej jakże zorientowanej osoby płace 200 zł. Hmmm może raczysz spojrzeć w swój rachunek a zobaczysz ze za neo bez limitu płacisz 169 zł brutto natomiast ja teraz za 2Mb płace 168 zł.

I tak na koniec może, zanim wypocisz kolejny wniosek na temat mojego życia prywatnego i znowu mnie obrazisz, trochę pomyśl. bo trochę się zdziwisz jak ktoś będzie mniej opanowany niż ja. A jeśli boli Cię że kogoś stać na coś na co Ciebie nie, to na przyszłość wyładuj swoją frustracje na rodzinie (jeśli masz wystarczająco dużo latek by takową już założyć). Albo może spróbuj założyć własną firmę i też będzie Ci po kilku latach harówy stać żeby wydać sobie zarobione pieniądze na wodotryski umilające życie wedle własnego uznania.

Pozdrawiam

Edytowane przez MF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[..]

Wedle Twojej jakże zorientowanej osoby płace 200 zł. Hmmm może raczysz spojrzeć w swój rachunek a zobaczysz ze za neo bez limitu płacisz 169 zł brutto natomiast ja teraz za 2Mb płace 168 zł.

[..]

. A jeśli boli Cię że kogoś stać na coś na co Ciebie nie, to na przyszłość wyładuj swoją frustracje na rodzinie [..]

1383869[/snapback]

Zdecyduj sie wkoncu czy go stac czy nie , bo najpierw mowisz ze tak, bo kosztuje tyle samo, a potem ze nie chociaz kosztuje tyle samo.

Druga sprawa piszesz zeby cie nie obrazal a sam to robisz, m,oze badz konsekwetny i jeezli pouczasz innych to tez sie stosuj do swoiich rad <_<

Zreszta jemu nawet nie chodzilo o cene tylko o cyrograf na 2 lata, a wy ciagle o cenie, ze cena to cena tamto :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kazde neo jest do pupy jesli chce sie na tym grac na necie. Pingi w Polsce jeszcze sa ok, ale to co sie dzieje na niemieckich serwerach czy innych europejskich krajach jest po prostu z-a-l-o-s-n-e.

Jestes graczem - brac jakakolwiek kablowke...

1365506[/snapback]

polowa moich kumpli z CS ma neo128 tylko po to zeby pograc wlasnie w CS..i jakie maja pingi?...max 100 ;p

wiec nie mow ZALOSNE...tylko se porzadek zrob na kompie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestes graczem - brac jakakolwiek kablowke...

Jasne, brac Vectre o ktorej zdania sa naprawde swietne a ping rzedu 250ms to szczyt marzen ;)

Prawda jest taka, ze spora czesc kablowek rowniez korzysta z lacz TP co daje w efekcie taki sam albo gorszy rezulatat (jesli cos skopali przy konfiguracji w sieci kablowej) niz w przypadku neostrady czy iDSL. Prawda jest tez taka, ze nie kazdy serwer w Polsce stoi na laczach TP i zeby sie do takiego serwera dobic na przyklad z neostrady pakiet i tak musi przemierzyc polowe Europy ;)

Zastanawia mnie jakich ty pingow oczekujesz? 5ms, 10ms? Do 100 czy nawet 120 da sie spokojnie grac, a wartosc rzedu 50-80 jest w zupelnosci wystarczajaca do gry bez zadnych problemow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polowa moich kumpli z CS ma neo128 tylko po to zeby pograc wlasnie w CS..i jakie maja pingi?...max 100 ;p

wiec nie mow ZALOSNE...tylko se porzadek zrob na kompie

1383981[/snapback]

hahahah ping 40 na pif pafie to juz jest zalosc.

Nie mam neo i nigdy sie na to nie skusze.

neo jest do (_)_) bo na swiatowych porzadnych serwach maja pingi 70-90 + loss ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

temat jest o nowej neostradzie !!!

2 mbity

po tygodniu użytkowania mogę powiedziec że nie ma różnicy prawdopodobnie między 1 mbitową bo bardzo żadko transferki sięgają powyżej 100 kb/s

jak włącze aresesa to emul praktycznie spada do zera

a podobno nie ograniczają P2P

w sumie narazie nie jestem zadowolony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla Twoje informacji neostrada nie może być dzielona, więc jej limit nie odnosi się to dej kwestii.

serio? cale szczescie nie mam limitu!

Jak też wcześniej napisałem ja nie robię backupu Internetu i nie przekraczam 10 GB miesięcznie więc nie potrzebuje bezlimitowego łącza. Wedle Twojej jakże zorientowanej osoby płace 200 zł. Hmmm może raczysz spojrzeć w swój rachunek a zobaczysz ze za neo bez limitu płacisz 169 zł brutto natomiast ja teraz za 2Mb płace 168 zł.

168zl to jak dla mnie blisko 200, a jesli wedlug ciebie umowa na dwa lata to super oferta to -> patrz wypowiedz wczesniej!

I tak na koniec może, zanim wypocisz kolejny wniosek na temat mojego życia prywatnego i znowu mnie obrazisz, trochę pomyśl. bo trochę się zdziwisz jak ktoś będzie mniej opanowany niż ja. A jeśli boli Cię że kogoś stać na coś na co Ciebie nie, to na przyszłość wyładuj swoją frustracje na rodzinie (jeśli masz wystarczająco dużo latek by takową już założyć). Albo może spróbuj założyć własną firmę i też będzie Ci po kilku latach harówy stać żeby wydać sobie zarobione pieniądze na wodotryski umilające życie wedle własnego uznania.

Pozdrawiam

kogo stac tego stac, pozostaje jedynie kwestia sumienia, bo mnie gryzlo jak placilem swego czasu ponad 200zl za zwykly dostep do internetu, poza tym czytaj czlowieku ze zrozumieniem, zanim sam cos wypocisz! Edytowane przez artur.c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja powiem jak jest na neo 1Mbit i 2MBit:

1mbit ping do pifpafu : srednio 20-22 ms i taki sam jest na serverach q3

1mbit ping do onetu : srednio 14-16ms

2mbit bez zmian

Transfery wiadomo na 2mbit praktycznie zawsze mam maxa. około 246KB/s (niewiem czemue nie idzie nigdy 256)

Z torrenta szło mi dzisiaj 250KB/s wiec nie jest zle....

Na neo 1MBit tez zawsze max

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja powiem jak jest na neo 1Mbit i 2MBit:

1mbit ping do pifpafu : srednio 20-22 ms i taki sam jest na serverach q3

1mbit ping do onetu : srednio 14-16ms

2mbit bez zmian

Transfery wiadomo na 2mbit praktycznie zawsze mam maxa. około 246KB/s (niewiem czemue nie idzie nigdy 256)

Z torrenta szło mi dzisiaj 250KB/s wiec nie jest zle....

Na neo 1MBit tez zawsze max

1385044[/snapback]

To dlaczego nie idzie 256 to na http://forum.neostrada.info/viewtopic.php?t=4875

i rózwniez setki innych tamatów dotyczacych neo 2Mbps

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie wrocilem z telepunktu...bylem podpisac aneks na przedluzenie umowy na nastepny rok na neo 640. Pan, ktory podpisywal ze mna aneks strasznie upieral sie zebym przeszedl na nowe predkosci 1 Mbit lub 2 Mbit'y....pewnie jakies wytyczne dostali jak postepowac z klientami :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie wrocilem z telepunktu...bylem podpisac aneks na przedluzenie umowy na nastepny rok na neo 640. Pan, ktory podpisywal ze mna aneks strasznie upieral sie zebym przeszedl na nowe predkosci 1 Mbit lub 2 Mbit'y....pewnie jakies wytyczne dostali  jak postepowac z klientami :lol:

1386804[/snapback]

Jeszcze tego brakowało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno. Ja sie chyba i tak przesiade na to neo bo moja gowniana radiowka gubi pakiety przez co nie moge grac online. Cena bardzo przystepna bo 140zl/miech to nie duzo (30 i tak odpisze sie od podatku). A 1gb dziennie - no coz trzeba bedzie sie troche ograniczyc.

Edytowane przez Biedron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hahahah ping 40 na pif pafie to juz jest zalosc.

Nie mam neo i nigdy sie na to nie skusze.

neo jest do (_)_) bo na swiatowych porzadnych serwach maja pingi 70-90 + loss ...

1384146[/snapback]

dziwne rzczy opowiadasz ja np na neo 1024 mam ping wahający się w ramach 5-20 (pifpaf) na serverach zagranicznych, tych ligowych ping jest 50, niewiem jakies ty servery odwiedzasz ....

Ping nie zmienia sie z powodu wiekszej szybkosci...

1386468[/snapback]

i tu się mylisz, jak przepustowośc zaczyna się ksztusić pakietami to ping się znacznie podnosi..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i tu się mylisz, jak przepustowośc zaczyna się ksztusić pakietami to ping się znacznie podnosi..

1391428[/snapback]

Wiesz, ciekawe tylko zrobilem kiedys "eksperyment". Probowalem zagrac w Q3 przy maksymalnym obciazeniu downsteramu sciagajac jakis, dosc spory plik z ftp. Efekt byl taki, ze ping nie roznil sie wiele od normalnego. W momencie gdy obciazysz upstream pojawiaja sie problemy i od tego glownie zalezy ping ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, ciekawe tylko zrobilem kiedys "eksperyment". Probowalem zagrac w Q3 przy maksymalnym obciazeniu downsteramu sciagajac jakis, dosc spory plik z ftp. Efekt byl taki, ze ping nie roznil sie wiele od normalnego. W momencie gdy obciazysz upstream pojawiaja sie problemy i od tego glownie zalezy ping ;)

1392234[/snapback]

Heh chcesz nam wmuwic ze jak zapcham lacze downloadem to ping nadal bede mial w granicach 50 ? Chyba zartujesz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KrzychuG wiesz sa 2 opcje mam neo 128 kilka razy testowalem lacze sciaglem cos tam i gralem w AA ping nie wzrosl ze 100 ale pakiety 50% wiec co za roznica czy masz 2000 czy 100 i 50% pakietow skutecznosc masz i tak znikoma.poza tym z pingiem 100 nie zbiejsz w closie kolesia ktory ma ping 40 bo nawet nie zarejstrujesz chwili w ktorej dostael hs :P

a ping spada wraz z przepustowascia lacza losiu bo nie dlawi sie pakietami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w takim razie SDI powinni juz zlikwidowac.. bo to wstyd ..

1331865[/snapback]

nie zlikwiduja bo zasieg SDI jest duzo wiekszy niz Neostrady, wiec ci co nie moga miec Neo maja SDI. :)

Neo 2Mb ma upload przynajmniej w moim przydpaku 512kbps z czego sie niezmiernie ciesze, ftp mi smiga :)

Jesli chodzi o dzialanie u niektorych (zbyt wolno dziala) moze to byc spowodowane 4 przyczynami:

1. Słaba linia telefoniczna i nie daje rady dlatego nizszy transfer

2. Przeciazenie na łączu (zbyt duzo uzytkownikow neo ssie na raz)

3. Obciazenie serwera z ktorego sciagasz.

4. Modem zle ci sie synchronizuje (na nizsza predkosc).

przyczyn moze byc jeszzcze kilka ale zeby je zweryfikowac potrzebny jest ktos z 800102102 ;)

Edytowane przez krooq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w neo 1Mbit przy obciazeniu downloadu w granicach 40KB/s juz zaczyanl ping rosnac w q3 nie mowiac juz co dzialoby sie przy calkowitym jego zapchaniu. Q3 to nie starcraft i trzeba do tego troszke lepszego lacza niz 10kbps :)

Krooq niewiem jak ty to zrobiles ze masz upload 512 w neo 2 mbit ale troche nie chce mi sie w to wierzyc. Moze poprostu modem ci sie tylko tyle synchronizuje i kropka??

Zapodaj jakies screeny z DSL mona albo cos w tym stylu...

Zapodaj tez screnny jak wysylasz cos z predkoscia 64 KB/s to moze wtedy uwierze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh chcesz nam wmuwic ze jak zapcham lacze downloadem to ping nadal bede mial w granicach 50 ? Chyba zartujesz...

1392442[/snapback]

Mniej wiecej, zademonstrowac? Prosze bardzo:

klik - Nic nie sciagam, nic nie wysylam, odpalona jest tylko gra.

klik - Sciagam plik zapychajac w tym momencie caly download, upload wykorzystywany tylko przez q3 oraz drobne uslugi typu gg czy irc.

Spojrzcie na nick 'Arcain', to ja. Dla marudnych odpalony jest iptraf, ktory na bierzaco monitoruje polaczenie. Na ilosc klatek nie radze patrzec bo iptraf skutecznie ta ilosc zmniejsza.

Akurat nie korzystam z uslug TP, mam kablowke, lacze 256/128kbps. Przy zapchanym downloadzie da sie nawet grac, jesli ktos jest bardzo uparty. Moge wowczas wyrobic 50% normy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Neo 2Mb ma upload przynajmniej w moim przydpaku 512kbps z czego sie niezmiernie ciesze, ftp mi smiga :)

1392954[/snapback]

To jest nimozliwe, z czalym "szacunkiem" dla tepsy ale ich zabezpieczenia dzialaja poprawnie ( sam sie o tym nie raz przekonalem :wink: )

Uplod masz na poziomie 256kbit/s, mozliwe ze synchronizuje ci sie z predkoscia 512kbit/s ale uplod zostaje na poziomie 256kbit/s czyli 32KB/s.

Dobra jezeli masz na prawde 512kbit/s to daj skrina z maxymalnym uploadem czyli 64KB/s albo chociaz z uploadem na poziomie 50KB/s :?

KrzychuG ale neo+ rozni sie od kablowki :wink: W neo donload i upload zaleza od sibie :wink: MOcny download zapych lacze :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi