KrzychuG Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 KrzychuG ale neo+ rozni sie od kablowki :wink: W neo donload i upload zaleza od sibie :wink: MOcny download zapych lacze :-| 1396116[/snapback] Moje lacze rowniez jest asynchroniczne. Poza tym to download zalezy od uploadu a nie odwrotnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 nie chodzilo mi ze asynchroniczne :wink: Poza tym to download zalezy od uploadu a nie odwrotnie Uwierz mi na neo sa naprawde ladne jazdy :wink: i z uploadem i downloadem i ich zaleznosciami :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 nie chodzilo mi ze asynchroniczne :wink: Uwierz mi na neo sa naprawde ladne jazdy :wink: i z uploadem i downloadem i ich zaleznosciami :wink: 1396220[/snapback] Zapchasz upload, download na tym cierpi. U mnie jest dokladnie tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biedron Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Ej a w tym neo 2mb nie ma podpuch w stylu ze moga sobie zmienic limit na mniejszy kiedy tylko chca ? Czy jak podpisze umowe na 2 lata to mam limit 35gb/miech i jezeli ma sie zmienic to tylko w gore? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Ej a w tym neo 2mb nie ma podpuch w stylu ze moga sobie zmienic limit na mniejszy kiedy tylko chca ? Czy jak podpisze umowe na 2 lata to mam limit 35gb/miech i jezeli ma sie zmienic to tylko w gore? 1396371[/snapback] Tak... Przynjamniej tak powinno byc na umowie jaka podpisałes ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 no no miłe zaskoczenie ludzie ciągną domnie pliki po 256kbps/33KB/s :) (neo 1024) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Kto nie wierzył w 1Gbps niech padnie i sie ukłoni :lol: http://www.clayheadkings.com/pix/dump/44%2...26-08.52.13.jpg http://www.clayheadkings.com/pix/dump/44%2...26-08.52.20.jpg Moze to nie w Szwecji ale w USA OMG! 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AirMax Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Nie masz racji neostrada jako usługa cyfrowa może działać tylko tam gdzie centrale są cyfrowe, natomiast SDI jako usługa analogowa może działać praktycznie wszędzie. Tyle że cena mogłaby być niższa... że o stałym IP już nie wspomnę :P 1367125[/snapback] ok.. to niech chociaz usprawnia centralki bo to g#%^ chodzi gorzej niz modem.. a qpe siana sie za to buli.. :mur: oto krotkie i trafne podsumowanie NEO2mb: to jest jak Ferrari z 10 litrowym bakiem, faktycznie.. megaszybkie, niezawodne, ale kosztuje fortune i daleko nim nie zajedziemy :-P wniosek: - chybiony pomysl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Kto nie wierzył w 1Gbps niech padnie i sie ukłoni :lol: 1400288[/snapback] Tym sposobem to i ja mam 1Gbps... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 ok.. to niech chociaz usprawnia centralki bo to g#%^ chodzi gorzej niz modem.. a qpe siana sie za to buli.. :mur: oto krotkie i trafne podsumowanie NEO2mb: to jest jak Ferrari z 10 litrowym bakiem, faktycznie.. megaszybkie, niezawodne, ale kosztuje fortune i daleko nim nie zajedziemy :-P wniosek: - chybiony pomysl... 1400332[/snapback] Jak już pisałem chybiony, ale dla ludzi robiących backup Internetu, dla normalnego użytkownika 35 GB jest zupełnie wystarczająca ilością do grania, ściągania kilku filmów czy kilkudziesięciu mp3 i przeglądania WWW oraz poczty. A co do cyrografu na dwa lata to przypomnę może że cena 640 spadała również dla osób które miały już podpisane umowy, dodatkowo zawsze istnieje i istniała możliwość migracji między usługami, więc argument cyrografu jest według mnie dość nietrafiony. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AirMax Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 tak.. tylko ze migracja na nizsze predkosci kosztuje 228zl.. a nie kazdemu sie chce wykladac taka kwote praktycznie za nic.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 tak.. tylko ze migracja na nizsze predkosci kosztuje 228zl.. a nie kazdemu sie chce wykladac taka kwote praktycznie za nic.. 1400633[/snapback] Dodatkowo, migracja jest mozliwa tylko w obrebie aktualnych ofert - czyli wychodzac z 640 juz nie mozemy do niej wrocic... Co do tekstow o ludziach "sciagajacych Internet" - do "grania, ściągania kilku filmów czy kilkudziesięciu mp3 i przeglądania WWW oraz poczty" to na luzie starczy Neo1024 z limitem 25GB (albo i 512 z 15GB, zalezy co rozumiemy przez kilka filmow)... Jak dla mnie lacze 2MBit nie jest przeznaczone dla "pocztowcow" tylko dla ludzi sciagajacych duzo... Poza tym czy ludzie sciagajacy ogromne ilosci danych nie sa normalni? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Mam taką sprawę mam teraz sdi :mur: i stoi to na serwerze (komputer slabiutki bez dysku) fresco na dyskietce i leci to nie przez skretke tylko przez rj45 myślałem żeby ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> sobie tą neostrade teraz dziele sdi na jeszcze jeden komp z ta neo chciałbym zrobić to samo i teraz tak jak wezme tąneo to : 1,. Moge to rozdzielić przez ten sam serwer fresco na dyskietce bez żadnych switchy (komp nie ma usb :<) 2.Czy lepiej kupić jakiś switch i czy wtedy nadal potrzebuje serwerka czy ten switch mi to rozdzieli ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Dodatkowo, migracja jest mozliwa tylko w obrebie aktualnych ofert - czyli wychodzac z 640 juz nie mozemy do niej wrocic... Co do tekstow o ludziach "sciagajacych Internet" - do "grania, ściągania kilku filmów czy kilkudziesięciu mp3 i przeglądania WWW oraz poczty" to na luzie starczy Neo1024 z limitem 25GB (albo i 512 z 15GB, zalezy co rozumiemy przez kilka filmow)... Jak dla mnie lacze 2MBit nie jest przeznaczone dla "pocztowcow" tylko dla ludzi sciagajacych duzo... Poza tym czy ludzie sciagajacy ogromne ilosci danych nie sa normalni? ;) 1400775[/snapback] Jestem nienormalny Teraz sciagam duzo zobacze ile bedzie na msc :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Panowie proszę polećcie jakiś Modem DSl z routerem od razu żebym mógł podzielić tą Neo 2 mb/s żeby to ładnie chodziło :> Potrzebuje podzielić to na jeszcze jeden komp oprócz mojego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Dodatkowo, migracja jest mozliwa tylko w obrebie aktualnych ofert - czyli wychodzac z 640 juz nie mozemy do niej wrocic... Co do tekstow o ludziach "sciagajacych Internet" - do "grania, ściągania kilku filmów czy kilkudziesięciu mp3 i przeglądania WWW oraz poczty" to na luzie starczy Neo1024 z limitem 25GB (albo i 512 z 15GB, zalezy co rozumiemy przez kilka filmow)... Jak dla mnie lacze 2MBit nie jest przeznaczone dla "pocztowcow" tylko dla ludzi sciagajacych duzo... Poza tym czy ludzie sciagajacy ogromne ilosci danych nie sa normalni? ;) 1400775[/snapback] Ale czemu nie jest :) Dzięki tym 2 Mb 50 MB pliki zasysam w około 3 minuty, kolejną wersję Linuxa też zasysam w kilka minut i o to właśnie chodzi :D dodatkowym gratisem jest fakt że jeśli znajdę film , muzykę warta uwagi to również nie będę czekać kilka dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Ale czemu nie jest :) Dzięki tym 2 Mb 50 MB pliki zasysam w około 3 minuty, kolejną wersję Linuxa też zasysam w kilka minut i o to właśnie chodzi :D dodatkowym gratisem jest fakt że jeśli znajdę film , muzykę warta uwagi to również nie będę czekać kilka dni. 1401645[/snapback] To ile te neo kosztuje dla czlowieka ktory nie mial wczesniej neo ? :) Oferta Tespy nie jest zla. Sam mam 2Mbit i musze sie "wyrobic" w 25 GB limicie. U Telepieska 35 GB to jest juz wystarczajaca ilosc. Przeciez w mieisiacu nie pojawia sie az tyle "premier" filmow, albumow i gier. No chyba ze ktos naprzyklad zaciaga ten sam film w postaci : cama, potem TC, potem dvdscr, nastepnie dvdrip a na koniec DVD i to wszystko w jednym miesiacu :mrgreen: To sie nie dziwie :> Jak ktos chce 2MBit bez ograniczen to niech sobie wezmie DSL'ka :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 To ile te neo kosztuje dla czlowieka ktory nie mial wczesniej neo ? :) 1401669[/snapback] 169 zł brutto przy umowie na 24 miesiące. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoko240 Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 A ciekawe co z tymi zwykłymi odbiorcami telewizji internetowej. Dostaną 2MB/s co umożliwi dość dobry transfer do odbioru ale limicik ich szybciutko uciacha po kilku dniach :). Czy dla nich jest dsl? reklamowany jako dla biznesu?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 a może słyszeliście coś o ofercie dla pracowników TPsa ?? Podobno kusząca- tylko nic o niej znaleść nie moge !!! :? HEŁP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Czy jak założe neo 2048 będe mógł korzystać z mirca ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korall Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 (edytowane) unas sa tez normalni providezy tani itp .. byle by zaduzo ruchu nierobic moje boje: najlepszy provider 150pln/mies: down: upload: 10.2004 83.41GB 318.59GB 11.2004 149.83GB 460.59GB 12.2004 44.31GB 250.45GB neo 1MBIT: 01.2005 16.9GB 27.21GB 02.2005 18.72GB 32.11GB DSL 1Mbit: 03.2005 29.56GB 88.31GB 04.2005 20.16GB 38.64GB niemam zadnej sieci... i nierobie backupu internetu:P dsl sprawuje sie wmiare .. ale czekam na podwojenie speeda w czerwcu...... pozdrawiam KORALL Edytowane 25 Kwietnia 2005 przez korall Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Czy jak założe neo 2048 będe mógł korzystać z mirca ?? 1409896[/snapback] Nie? :lol: A dlaczego nie mogbys korzystac z mirca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biedron Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Czy jak założe neo 2048 będe mógł korzystać z mirca ?? 1409896[/snapback] Tak bedziesz mogl :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Tak bedziesz mogl :P 1410815[/snapback] No chyba ze Ci mama zabroni :lol: Dla manie ideałem byłoby 2Mbps/2Mbps bez limitów za 169zł :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 takiego troche off wsadze Mam dziwna sytuacje mam neo 640 i jakis czas temu dzwonil do mnie na domowy nr jakis koles z tym ze przeplacam i zebym zmienil na inna ... bo promocja bo cos tam .. no a ze fakt jest taki ze przeplacam przez neta zamowilem ta co jest w tym temacie no i nic bo trzeba cos gdzies podpisac a jeszcze sie nie zebralem no i wczoraj 2 razy na zajeciach dzwoni do mnie nie znany nr tel z heyah nie odbralem napisalem sms kim jest cisza ... dzis dzwoni i sie przedstawia ze z neostrady i ze przeplacam ja ze juz zamowilem i tak dalej a on bardzo dziwnym jezykiem i dajacym sie wyczuc w glosie skrepowaniem mowi "spoko to ja przygotuje anex ble ble " i ze sie spotkamy tam gdzie mieszkam i ze bedziemy w kontakcie ?? co to ma byc ?? czemu ma nr z heyah ?? a nie z idei jak jest z Tpsa ? no i czemu sie tak o mnie martwi mial ktos takie tele ?? a moze to walek ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Dziwne.. do mnie tez dzwonili z Tepsy, ale zawsze na nr domowy, przedstawiali sie ze z TPSA i chcieli rozmawiac z wlascicielem numeru... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 (edytowane) takiego troche off wsadze Mam dziwna sytuacje mam neo 640 i jakis czas temu dzwonil do mnie na domowy nr jakis koles z tym ze przeplacam i zebym zmienil na inna ... bo promocja bo cos tam .. no a ze fakt jest taki ze przeplacam przez neta zamowilem ta co jest w tym temacie no i nic bo trzeba cos gdzies podpisac a jeszcze sie nie zebralem no i wczoraj 2 razy na zajeciach dzwoni do mnie nie znany nr tel z heyah nie odbralem napisalem sms kim jest cisza ... dzis dzwoni i sie przedstawia ze z neostrady i ze przeplacam ja ze juz zamowilem i tak dalej a on bardzo dziwnym jezykiem i dajacym sie wyczuc w glosie skrepowaniem mowi "spoko to ja przygotuje anex ble ble " i ze sie spotkamy tam gdzie mieszkam i ze bedziemy w kontakcie ?? co to ma byc ?? czemu ma nr z heyah ?? a nie z idei jak jest z Tpsa ? no i czemu sie tak o mnie martwi mial ktos takie tele ?? a moze to walek ?? 1411490[/snapback] MI sie wydaje ze cie chce wy****. Jezeli czlowiek z tepsy to ma dzwonic na domowy i nie przez komorke, bo kto przy zdrowych zmyslach dzwonilby z prywatnego telefonu podczas godzin pracy w sprawach sluzbowych?? A tak na marginesie jak by dzwonil z tepsy to by sie przedstawial ze dzwoni nie z neostrady tylko z TP.S.A, w ostatecznosci z TP Internet i nie gadalby z toba tylko z wlascicielem numeru ( sadze ze nie jestes wlascicielem numeru? jezeli zle pisze to mnie popraw ) bo ty nie mozesz podpisac anexu do umowy. Edytowane 26 Kwietnia 2005 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Ja dzisiaj podpisłem umowe z TPSA Pani w telepunkcie bardzo miła ma zadzwonić jak mi łącze scrossuja zobaczymy ile to potrwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luminat Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 No chyba ze Ci mama zabroni :lol: 1411441[/snapback] Ostatnio na jednym z forum dyskusyjnych nt. linuksa przeczytalem watek: jak zainstalowac linuksa zeby rodzice niezauwazyli? Mialem taki ubaw, ze myslalem ze pekne ze smiechu. Co do neo 2Mbps (24 miechy) to nie zmieniam zdania i uwazam ze to krpina ze strony TP. Umowa na 24 miesiace to zbyt dlugi okres czasu i nie warto laczyc sie na tak dlugo, zwlaszcza ze ostatnio uwolniono petle abonecka. Po drugie - mydla oczy ludziom ta oferta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...