Skocz do zawartości
MRrad

Codegen 300w - Zmiana Wentyli

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Mam taki zasilacz jak w temacie i chce wymienić w nim wentyla bo chodzi jak mały traktor :sad: . I tutaj pytanko: jaki wentylator najlepszy (cichy) i taki nie za drogi (ok. 30zl). I jeszcze jedno jaka wydajność powinien mieć?

Zgóry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprzeglądaj Allegro albo Sklepy i napewno cos ciekwaego znajdziesz. Większość ludzi i tak poleci ci Arctic Cooligna np takiego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=44821314. A ja od siebie polecam tego Qolteca: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=45323621 bardzo dobrze sie sprawuje i jest przede wszystkim bardzo cichy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja bym radził wykręcić ten wiatraczek wyczyścić i przesmarować.

1330980[/snapback]

Wsumie to ja go niedawno czyściłem, ale nic nie smarowałem. Smarowanie dałoby coś, czy lepiej kupić nowy wentylator?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedyś wsadziłem do mojego codeshita revolteca świecącego na niebiańsko.

Zajebiście wygladalo, troche modowany:) Ale fakt wiatraczek był droższy od zasilacza :D

Quoltec'ów ja nie polecam zaraz sie zacieraja i sa za głośne!!

(Robione w Polsce z tego co pamietam)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jednego Quoltec'a do wietrzenia obudowy. Faktycznie jest bardzo cichy ale za razem moło wydajny, ledwo co dmucha.

A co myślicie o Arctic Cooling fan pro 2l? Nie są one przypadkiem zbyt głośne, bo to co podaje producent to często ściema. Jak ma ktoś takiego to prosze info.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi