Skocz do zawartości
adbok

Soundstorm + Win2003 ? Co Jest ? Do Uzytkownikow

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dzis dostalem Abita NF7-S Rev.2.0. Jak Wszyscy dobrze wiemy ta plyta glowna ma SoundStorma problem polega na tym ze zainstalowalem winde 2003 standard i stery od nforce`a i nie instaluje mi sie soft do SS(NvMixer) ;( na stronie http://www.frazpc.pl/artykuly/154/N...Storm/od/A/do/Z czytamy ze "....zaglądamy do Menedżera urządzeń i upewniamy się, że na liście "kontrolery dźwięku, wideo i gier" widnieją oba składniki Sound Storm - APU oraz kodek AC'97. ...." i na obrazku widzimy Nvidia®NforceMPC Audio Processing Unit(Dolby®Digital) - u mnie nie ma czegos takiego ;/;( jest tylko Nvidia®NforceMPC Audio Processing Unit co wiecej w tym artykule jest opisany "panel konfiguracyjny NVIDIA Sound Storm" ;/ tez mi sie to nie instaluje;(

Co jest grane ?? Wiecie moze dlaczego ten sterownik nie instaluje sie poprawnie ??a moze trzeba go zainstalowac oddzielnie ?? dodam ze jak zainstaluje odzielnie soft do SS to nawet sa jakies obcje ale tylko w trayu nie ma zadnej ikonki w panelu sterowania;(

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mam 2k3 i umnie jest wszystko ok .

a probales instalke uruchomic w trybie zgodnosci z win XP ???

1330815[/snapback]

nie tego nie probowalem:( ale jak zobacze :)instalowalem jakies stery z plytki cd abita pozniej jakies 6.39RMIX a pozniej najnowsze nvidi pobrane ze stronki i nic;(

Ale pisze Ci w tym menadzeze Dolby digital ?? czy tak jak u mnie ?? i jesli instalujesz to czy masz o wyboru Nvmixer ??czy musisz go oddzielnie instalowac ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uruchomilem z trybie zgodnosci z xp i wszystko zainstalowalo sie ok.

tylko ze ja mam 2k3SE a ty EE w tym moze byc tez problem .

Instlowalem oficjal z plytki wersja 5.10 .

podczas instalowania niema wyboru czy inslowac mixer. sa tylko sterowniki audio

post-4143-1111001790_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi