PingNoMore Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Witam! Wczoraj zakupiłem płytę główną jak w temacie. Wszystko działa ok do czasu zainstalowania sterowników z płyty, a dokładnie sterów do obsługi IDE. Jeżeli je zainstaluje to po włożeniu płyty do napędu komp sie zawiesza :mur: Pomaga tylko ich odinstalowanie. Posiadam nast. konfiguracje: Sempron 2500 + BOX, płyta jak w temacie, 384 MB RAM, SB LIVE 5.1, Ge Force FX 5200, Seagate Baracuda IV 40 GB, CD-ROM LG. BIOS do płyty jest chyba z datą 2004/08/19. Ludzie co sie możę dziać? Pomocy! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 hmm zasilka albo sie cos przegrzewa. Powiedz jeszcze jaka wersje sterow instalujesz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PingNoMore Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 hmm zasilka albo sie cos przegrzewa. Powiedz jeszcze jaka wersje sterow instalujesz? 1330838[/snapback] Oj raczej nie zasiłka, mam Chiefteca 360 W Dual Fan, nic sie nie grzeje. Problem wystepuje po instalacji sterow i tych dolaczonych na plycie i najnowszych, chyba wersja 5.10 Czy może to być spowodowane tym, że CD-ROM nie pracuje w trybie DMA? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 no przeciez sobie juz odpisales nie instaluj ich po prostu podczas instalacji sie przeciez pytam wyraznnie czy chcesz je zainstalowac bo moga sprawiac problemy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Dokładnie popieram Linoge IDE SW są źle napisane i częśćiej powodują kłopoty niż pomagają. Poprostu ich NIE INSTALUJ i koniec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 eh no fakt IDE SW to jest z tym roznie nie doczytalem tego posta dokladnie, np. u mnie jak mam zainstalowane IDE SW to cds szybciej wypalaja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PingNoMore Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 eh no fakt IDE SW to jest z tym roznie nie doczytalem tego posta dokladnie, np. u mnie jak mam zainstalowane IDE SW to cds szybciej wypalaja. 1331020[/snapback] Ano dokładnie, jak to się mówi: "Są takie przypadki, że córka jest starzsza od matki". Pokombinuje jeszce troche, może coś się uda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...