Klimer Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Witam Mam mały problem. własciwie dosc duzy :/ chodzi o to ze po kilku minutach od włączenia komputera mój dostep do internetu jest blokowany prócz komunikatora Miranda IM. Do tego dzieja sie dziwne rzeczy... np. laczac sie na polnet (rowniez przy uzyciu Mirandy) wykryło mi ze niby moj ip to open proxy... itp chociaz proxy nigdy nie ustawiałem i nie widziałem zeby gdzies było ustawiane. Poprostu ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m kompa i po jakis 5 minutach (nie mierzyłem, mówie na oko) jestem odciety.. The Bat! niemoze sie połaczyc itp... nie robi różnicy jakiej uzywam przegladarki. Posiadam ZAPORE Windowsową włączoną... jednak nie moge wejsc w opcje ów zapory. wyswietla mi "Z powodu niezidentyfikowanego problemu systemu Windows nie moze wyświetlic ustawien Zapory systemu Windows". mam Windowsa XP sp2 tylko prosze nie radzcie mi reinstalla wina bo to sam wiem, aczkolwiek szukam alternatywy i jest to dla mnie bardzo wazne. EDIT1: skanowałem sie przed roznymi spy'ami itp ^^ pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 ino oszacuj jakims skanerem portow co sie laczy i z czym Twoj komputer sie laczy... :> i napisz jakie masz lacze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 ipconfig /all i zobacz co ci napisze ............ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klimer Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 nie wiem czy to cos da ale: Konfiguracja IP systemu Windows Nazwa hosta . . . . . . . . . . . : xxx-mvvg0j48tlu Sufiks podstawowej domeny DNS . . . . . . : Typ węzła . . . . . . . . . . . . : Nieznany Routing IP włączony . . . . . . . : Nie Serwer WINS Proxy włączony. . . . : Nie Karta Ethernet Połączenie lokalne: Sufiks DNS konkretnego połączenia : Opis . . . . . . . . . . . . . . : Marvell Yukon 88E8053 PCI-E Ethernet Controller Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-11-2F-EE-58-9C DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak Adres IP. . . . . . . . . . . . . : 81.15.139.22 Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.254.0 Brama domyślna. . . . . . . . . . : 81.15.138.1 Serwer DHCP . . . . . . . . . . . : 192.168.72.227 Serwery DNS . . . . . . . . . . . : 81.15.136.251 217.172.224.226 217.172.224.92 Dzierżawa uzyskana. . . . . . . . : 16 marca 2003 16:14:12 Dzierżawa wygasa. . . . . . . . . : 16 marca 2003 17:14:12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...