Carlos Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Witajcie sąsiad mieszkajacy 2 domy obok mnie po tej samej stronie ulicy ma Neo+, zgodził się podzielić łączem, mam tylko problem z połączeniem na WI-Fi, on nie godzi się na żadne anteny (nie chce nic zmieniać w swoim nowym domu). Odległość to około 65m, między nami stoi jeden domek który zasłania sygnał. Kupiłem jemu D-Linka który obsługuje Neo+, jest switchem i routerem (Wi-Fi), niestety sygnału w domu nie łapię na zwykłej karcie wifi co raczej było do przewidzenia. U siebie jednak mogę zamontować antenę jaką tylko mi sie podoba... ale JAKĄ ???? Jaką antenę zamontować abym miał połączenie z tym "paskudnym leszczem" :-) ? proszę o szybką pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Hoho.. zależy jaki domek stoi między wami.. Jak by się dało, to najlepiej jakiegoś helicala jak najwyżej, żeby przeskoczyć przez dom śasiada między wami... Ale szczerze: wątpię w powodzenie takiego przedsięwzięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 najlepiej pożycz jakiś zestaw antena+karta i zobacz jak bedzie z sygnałem... szanse powodzenia bedą w zasadzie tylko wtedy gdy bedzisz anteną chociaż widział dom tego leszcza... bo jesli nie to daj sobie spokój... no i u niego daj tego dlinka jaknajbliżej cibie, tzn przy oknie lub jakiejś cienkiej scianie zewnętrznej... bo sama szyba może nieźle stłumić sygnał... znam z autopsji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Sygnal przez dom nie przejdzie, nie ma szans. Chyba ze puscisz antene kominem, ale to i sasiad musialby puscic antene kominem a to sie = modyfikacje w domu, czyli odpada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 no to troche przewalona sytuacja. Niestety cala operacja skazana jest na niepowodzenie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...