Pumpkin Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Zrobiłem stronę na szablonie PHP (nagłówek, środek, stopka) Jak użyć kilku zmiennych typu $go ? Np. W nagłówku w menu wybieram kategorie "wiadomości" i stronę wiadomości otwiera na "środkowej" stronie, później z tej "środkowej strony" wybieram jakiś link i przenosi mnie znowu do "środka" na inną stronę. I tak w następnych kategoriach. Zrobiłem to w jednej kategorii ale nie mogę zrobić tego w innych bo wyrzuca mi cały czas stronę startową albo dodaje ją do innych stron. <?php $go = $_GET['go']; $gracz = $_GET['gracz']; if(!empty($go) and empty($gracz)) { if(is_file("page/$go.html")) include "page/$go.html"; else echo "<br />Nie ma takiej strony"; } elseif(!empty($go) and !empty($gracz)) { if(is_file("page/druzyna/$gracz.html")) include "page/druzyna/$gracz.html"; else echo "<br />Nie ma takiej strony"; } else include "page/start.html"; ?> Co w nim zmienić lu dodać żeby dobrze działało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tumeks Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Kilku zmiennych "$go" nie możesz użyc ponieważ będą się podmieniały zastosuj np. coś takiego "$go1","$go2" itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 albo tablice np $go[1] $go[2] a jesli chodzi Ci o to jak uzyc kilku zmiennych typu get to podaje sie je w URL'u o tak www.adres.com/strona.php?zmienna1=wartosc1&zmienna2=wartosc2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...