QlimaxPL Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Witam Mam w domu dwa kompy. Obydwa z systemem XP. Wszystko działa pieknie ale gdy udostępniam łącze poprzez konfiguratora to w Emulu spada mi ID i niemoge się połączyć z żadnym serwerem :cry: czy robie coś źle?? Jak moge poradzić sobie z tym problemem?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 przekierować porty .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Wszystko działa pieknie ale gdy udostępniam łącze poprzez konfiguratora to w Emulu spada mi ID 1331376[/snapback] To znaczy że udostępniłeś łacze na swoim kompie do któego masz podpięty modem i na którym jest odpalony eMule? Jeżeli tak to po co przekierowywać port jeżeli i tak cała ich pula jest dostępna dla tej maszyny :/ Nie znam się na działaniu tego konfiguratora bo nigdy się niem nie bawiłem ale może spróbuj ręcznie skonfigurować sieć wpisując wszystkie parametry , może to właśnie ten "konfigurator" coś miesza z portami i dlatego nie masz HighID . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 nie wiedziałem że ten konfigurator jest aż tak inny od ręcznego robienia sieci :| pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Ja też nie wiem , to tylko przypuszczenia bo nigdy go nie używałem :-P Jednak innego wytłumaczenia do zaistniałem sytuacji chyba nie ma , no oprócz firewala :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buttom3 Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 (edytowane) Witam Mam w domu dwa kompy. Obydwa z systemem XP. Wszystko działa pieknie ale gdy udostępniam łącze poprzez konfiguratora to w Emulu spada mi ID i niemoge się połączyć z żadnym serwerem :cry: czy robie coś źle?? Jak moge poradzić sobie z tym problemem?? Pozdrawiam 1331376[/snapback] jak udostepniasz polaczenie internetowe to automatycznie wlacza sie zapora sytemowa (firewall systemowy) i to jest wlasnie probelm wylacz go to przestanie blokowac porty i jesli nie masz innego firewalla ktory blokuje porty dla e-mulea to piwnno zadzialac jak cos to daj konkrety na maila (ale daj konktrey bo inaczej to nic wiecej ie powiem) buttom3@wp.pl oczywiscie mi chodzilo najpierw o firewall systemowy ktory jest w xp, a pozniej wylacz inne firewalle Edytowane 27 Września 2005 przez buttom3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...