Adam3k Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Ja właśnie tak się zastanawiam.. malować napędy cdrom? Białe cdromy zburzą całą harmonie obudowy.. Tyle że nie wiem zbytnio jak to zrobić technicznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 odpowiedz jest tylko jedna. zdecydowanie malowac. no chyba ze sa na gwarancji to musisz kombinowac inaczej. co do metody rozlozenia napedu to jest to banalna sprawa B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maclat Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 ja postanowilem kombinowac, mimo ze naped nie jest juz na gwarancji :) kupilem na Allegro uszkodzonego cd-ka (dokladnie takiego jak moj <asus> ) za cale 1zl (no +5zl paczka :-P ) i wykorzystam z niego panel - w koncu kiedys mi sie moze odwidzic malowanie i zawsze mam wyjscie :) cd-ki tez oczywiscie matowimy, czy tak?I czy do tego potrzebny jest podklad?moze ktos ew. jakis polecic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 matowisz papierem sciernym (500) potem myjesz woda z mydlem i jak wyschnie odtluszczasz benzyna ekstrakcyjna. podklad jest sprawa indywidualna. ja nie uzywalem i uwazam ze jest zbedny. ale to zalezy od farby jaka uzywasz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maclat Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 myslalem nad Montana- wiele osob ja poleca. Z tego co slyszalem to podklady sa raczej potrzebne na powierzchnie "pracujace" - wiec chyba faktycznie w tym przypadku bedzie to zbedne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam3k Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 odpowiedz jest tylko jedna. zdecydowanie malowac. no chyba ze sa na gwarancji to musisz kombinowac inaczej. co do metody rozlozenia napedu to jest to banalna sprawa B) 1499904[/snapback] Dla Ciebie może tak, dla mnie nie ;) Jak rozłożyć cdrom? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maclat Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Dla Ciebie może tak, dla mnie nie ;) Jak rozłożyć cdrom? 1500985[/snapback] srubokretem? :wink: tylko takim malutkim, ja mam np zestaw zegarmistrzowskich B) a panele sa zwykle montowane na zatrzaski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Ja właśnie jestem na etapie robienia nakładki na mojego DVD-RW. Nakładka będzie ze starego CD-ka jak piszecie. Bo gwarancji zostało jeszcze półtora roku. I :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maclat Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Mnie takie rozwiazanie(kupno zloma :-P ) wydalo sie jak najbardziej odpowiednie, nic nie trzeba bedzie pasowac i zawsze mozna wrocic do poprzedniego stanu :) zastanawiam sie jeszcze co zrobic z napisem Asus -jasne ze po akcji papierem sciernym i malowaniu zniknie...i nie wiem czy jakos go odtworzyc, skombinowac fajna naklejke albo dac sobie spokoj....? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 @ Adam3k: wykrecasz 4 srobki od spodu i zdejmujesz gore, pozniej zdejmujesz front, ktorytak jak maclat napisal trzyma sie na zatrzaski. przed rozmontowywaniem warto zdjac nakladke z samej szuflady bo do tego musi ona byc wysunieta. @ Dziuby: samo rozlozenie napedu jest zazwyczaj przyczyna wygasniecia gwarancji. na napedzie zazwyczaj sa plomby. jak zerwiesz to koniec gwarancji. wyjscie jeszcze jest takie ze kupujesz zaslepki "aktywne" i je malujesz a oryginalny naped jest schowany za nia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maclat Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 wyjscie jeszcze jest takie ze kupujesz zaslepki "aktywne" i je malujesz a oryginalny naped jest schowany za nia. 1501586[/snapback] oczywiscie to tez jest opcja ale trzeba tu uwazac na konstrukcje tej zaslepki - np te dolaczone do mojego Modecoma Nice byly po prostu i kant d... potluc <_< nie dosc ze jakies takie rozklekotane to jeszcze litek sie nie potrafil przez nia przebic -> pomoglo usuniecie jednej sprezynki, za to potem trzeba bylo zaslepke palcem poprawiac... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 (edytowane) bo najlepiej jak sie zdejmie z szuflady front. wtedy wszystkie dzialaja bez problemu B) Edytowane 17 Czerwca 2005 przez wafer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam3k Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 matowisz papierem sciernym (500) potem myjesz woda z mydlem i jak wyschnie odtluszczasz benzyna ekstrakcyjna. podklad jest sprawa indywidualna. ja nie uzywalem i uwazam ze jest zbedny. ale to zalezy od farby jaka uzywasz... 1500073[/snapback] mam benzyne lakową - może być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 (edytowane) ...mam benzyne lakową - może być?... Moze byc , ale najpierw przetrzyj maly kawalek w niewidocznym miejscu bo moze rozpuscic plastik. Do odtluszczania plastiku polecam zwykly plyn do mycia naczyn. Doskonale myje i odtluszcza i jest bezpieczny. Dokladnie wysusz przed malowaniem. Edytowane 18 Czerwca 2005 przez [TiLt] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam3k Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 Moze byc , ale najpierw przetrzyj maly kawalek w niewidocznym miejscu bo moze rozpuscic plastik. Do odtluszczania plastiku polecam zwykly plyn do mycia naczyn. Doskonale myje i odtluszcza i jest bezpieczny. Dokladnie wysusz przed malowaniem. 1502497[/snapback] Dzisiaj tylko zmatowiłem :) Jeszcze cans.pl nie przyslał mi farb (myśle że w poniedziałek dojdą :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 plastiki mozna chyba wszystkie benzyna. tylko nie mylic z rozcienczalnikiem nitro bo wtedy moga ciekawe rzeczy wyjsc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam3k Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 (edytowane) hmmm, zajebiście chropowate mi to wyszło, gdzie popełniłem błąd? :/ pryskałem z zbyt dużej czy małej odległości? :/ a najgorsze jest to że na same boczne blachy poszła prawie cała pucha farby..... fuck fuck fuck! Edytowane 22 Czerwca 2005 przez Adam3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 chropowate w jakim sensie? moze fotki zapodasz? jak napiszesz cos wiecej o tej chropowatosci to my powiemyci co jest zle B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 ile warstw polozyles? jakim papierem szlifowales przed malowaniem? jak chcesz bardzo gladka powierzchnie uzyskac to musisz polozyc ze dwie warstwy, odczekac az wyschnie, pozniej wodny 600-1000 szlifujesz, suszysz i znowu malujesz ( i tak pare razy), na koniec mozesz pojechac woskiem do samochodow i bedziesz sie mogl przejrzec. Daj jakies foty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam3k Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 http://img167.echo.cx/img167/6731/pict00048iy.jpg http://img270.echo.cx/img270/4550/pict00035ap.jpg http://img33.echo.cx/img33/8643/pict00025ux.jpg tak to wygląda gdybym teraz lekko przejechał papierem ściernym myślicie żeby było ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 alez to paskudnie wyglada... jak by sie farba zwazyla albo jak by na mokry rozpuszczalnik byla kladziona. jak przejedziesz mocniej paznokciem to schodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam3k Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 nie schodzi zresztą narazie musi tak być jak będę miał kase to może coś zakombinuje teraz schnie chrom który wyszedł rewelacyjnie :D jak skręce to zapodam fotki całości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 1509346[/snapback]Paskudnie to pojęcie względne zależy jaki charakter ma obudowa. Osobiście faktura na fotkach wygląda ciekawie. Co ciekawe jak byś chciał uzyskać taki efekt to na pewno by nie wyszło. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 1509346[/snapback] LOL. Nie obrażaj się ale to tak wygląda jakbyś to smołą popeckał :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam3k Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 nie wiem co mają na celu wasze złośliwości w moim kierunku, najprawdopodobniej było coś farbą bo psikała ona jakby takimi "glutami" napisze do cans.pl ciekawe co oni na to spróbuje zeszlifować tą farbe i kupie czarny motip wtedy będzie ładnie z daleka wygląda świetnie ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Teraz ja sie zabieram za malowanie. Chodzi mi o pomalowanie wnętrza budy na chrom, najlepiej żeby opyło sie bez drapania starego lakieru, obecniec jest standardowy szary lakier. Doraździe i jakiego lakieru, podkładu użyć, generalnie wnetrze obuwy jest mało narażone na zarysowanie, wiec zastanawiam sie czy jest sens nakładania jescze lakieru bezbarwnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 @ Adam3k: tu nie chodzi o zlosliwosci. no chyba ze efekt jaki osiagnoles jest taki jak zaplanowales. ja bym napisal do cans.pl. co do wykonczenia tego to jak dla mnie papier 500 na kostke i szlifujesz az powierzchnia bedzie cala matowa. a nie w ciemniejszo jasniejsze laty. pozniej dokladnie czyscisz benzyna i malujesz. oczywiscie farba na takim samym albo lagodniejszym rozpuszczalniku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Teraz ja sie zabieram za malowanie. Chodzi mi o pomalowanie wnętrza budy na chrom, najlepiej żeby opyło sie bez drapania starego lakieru, obecniec jest standardowy szary lakier. Doraździe i jakiego lakieru, podkładu użyć, generalnie wnetrze obuwy jest mało narażone na zarysowanie, wiec zastanawiam sie czy jest sens nakładania jescze lakieru bezbarwnego. 1510252[/snapback] Papierkiem zmatuj całość, odtłuść, podkład i chrom. Nie powinno być problemu. Tylko chrom kup trwały żeby się nie mazał i nie sechł dwa lata :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master007 Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 (edytowane) Jaka farbe polecali byscie na pomalowanie środka budy??? Ta ftalowa??? BTW kos wspominal o montanie. Montana jest dobra do metalu, ale do plastiku nie radze jej stosować. Chciałem kiedys pomalowac bude na czarno hamereitem + srebrne przyciski pomalowane montana bo mialem jakies resztki. Efekt był taki ze buda była czarna a przyciski sie rozpłyneły :( Edytowane 25 Czerwca 2005 przez Master007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Master007 to ciekawe co piszesz o Montanie, bo mam pomalowany caly front wlasnie nia, a nic sie nie rozplynelo... Mozliwe ze te przyciski miales z jakiegos innego plastiku.Bardzo dziwne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...