reed Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 tak jak w samochodzie - nie wierzę że ktoś z was nie miał jakiejś nawet małej awarii w nowym aucie Mam prawie rok i zero nawet najdrobniejszych awarii. Skoda rulzz 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper_Tango4 Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 tak jak w samochodzie - nie wierzę że ktoś z was nie miał jakiejś nawet małej awarii w nowym aucie Mam prawie rok i zero nawet najdrobniejszych awarii. Skoda rulzz 8) No tak zapomniałem że Skody są bezawaryjne :wink: :lol: Ale ten wyjątek potwierdza regułę :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Szajsung niech lepeij robi pamięci i monitory (może nie najlepsze ale napewno jedne z lepszych :D ). A cd-r samsunga to wogóle totalny badziew, gorszy od LG. zapomniales o HDD :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper_Tango4 Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Szajsung niech lepeij robi pamięci i monitory (może nie najlepsze ale napewno jedne z lepszych :D ). A cd-r samsunga to wogóle totalny badziew, gorszy od LG. zapomniales o HDD :lol: A co masz do HDD od Samsunga ??? :evil: Ja posiadam 30GB Samsunga i sprawuje się dobrze - jest niesłyszalny - nie jest demonem szybkości ale chodzi standardowo a nawet roszke ponad przeciętnej Sory za OT ale nie mogłem sie powstrzymać :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Oj.. Wieszacie psy na LG jedynie dlatego, ze wypuscilo badziewna serie napedow CDROM 52x, bez UDMA (tylko mi prosze nie pisac glupot, ze MutliWord to to samo..) i slabych mechanicznie. To po co je kupujecie? Czy tylko dlatego ze tanie, jak przyslowiowy barszcz? Tanie NIE rowna sie dobre, niestety.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Ps. Mam tez telewizor LG - bardzo dobrej jakosci obraz, dobry dzwiek. A ja mam 30 cali Sony trinitron 100mhz i tez jestem bardzo zadowolony :lol: Co do hdd szajsungów to dla mnie ble. Dla mnie to tylko ciche dyski. I nic pozatym. WD i IBM ROXX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 A ja mam 30 cali Sony trinitron 100mhz i tez jestem bardzo zadowolony :lol: (..)Szybki :D... Czy probowales go podkrecic do 200MHz? :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plantator Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Miałem LG 24x. Nie czytał połowy płytek CD-R. Nadal go mam, może ktoś chce kupić?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 hyhy zboczenie zawodowe;). SORKI OCZYWISCIE CHODZI O HZ :D . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 LG może nie są rewelacyjnie ale mój CDROM 52x działa już przeszło rok i czyta wszystkie płytki (nawet bardzo porysowane). Jedyną wadą jest głośna praca. CDRW nie znam bo nie miałem, dobiero teraz przymieżam się do kupna ale chyba kupię LiteOn'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Szajsung niech lepeij robi pamięci i monitory (może nie najlepsze ale napewno jedne z lepszych :D ). A cd-r samsunga to wogóle totalny badziew, gorszy od LG. zapomniales o HDD :lol: A co masz do HDD od Samsunga ??? :evil: Ja posiadam 30GB Samsunga i sprawuje się dobrze - jest niesłyszalny - nie jest demonem szybkości ale chodzi standardowo a nawet roszke ponad przeciętnej Sory za OT ale nie mogłem sie powstrzymać :lol: a ile masz tego HDD bo ja moze akurat trafilem na felerny model ktory sie rozsypal po 2 tygodniach :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 moim zdaniem napedy lg sa dobre i tanie, kumpel ma nagrywke lg od roku wypalil kolo 1000 plyt i wszystko jest ok, dvd lg tez jest spoko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secoh Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Mam juz druga nagrywarke LG - obecnie ta co w podpisie - poprzednio 8/4/32 (obecnie ma ja moj brat) i obie dzialaja bez problemu od momentu zakupu do dnia dzisiejszego. Mialem tez w pracy i w domu 5 czy 6 napedow CD-R i zaden z nich nigdy nie zawiodl. Natomiast prawda jest ze ostatnie modele napedow CD-R , szczegolnie 52x, nie sa (nie byly?) najlepszej jakosci. Z tego co mozna sie dowiedziec jest to spowodowane uzyciem czesci elementow z tworzyw sztucznych ktore nie wytrzymuja obciazen jakim sa poddawane. A z wlasnych doswaidczen wiem ze czesc narzekajacych na rozne wyroby LG nie miala z nimi w ogole do czynienia. Pytalem kilku z takich narzekajacych o ich praktyczne doswiadczenia z LG - jedyna reakcja byla cisza. Narzekaja bo "koreanskie" nie moze byc dobre albo dlatego bo narzekaja inni, wiec oni tez. Ps. Mam tez telewizor LG - bardzo dobrej jakosci obraz, dobry dzwiek. Podpisuję się pod tym. Obecnie mojej lg cdr52x stuknęło 2.5 roku i chodzi jak marzenie. Z drugiej strony, jak zobaczyłem ostatnio pare nowych lg 52x w akcji to mi mina zrzedła :( . Po prostu nie był porównania . Miałem też lg cdrw 8/4/32 - dotąd działa bez problemów , teraz mam lg cdrw 32/10/40 i mam z nią no problems Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 LG może nie są rewelacyjnie ale mój CDROM 52x działa już przeszło rok i czyta wszystkie płytki (nawet bardzo porysowane).Teoja opinie wyjasnia w pelni uzywany przez Ciebie jednowatkowy OS (Win98 - w sigu). Gdybys sprobowal uzywac tego napedu np. pod Linuxem, lub Win NT, szybko zmienilbys zdanie. Spowalnia wszystko.. Brak transferu UDMA czyni go bezuzytecznym we wspolczesnych systemach operacyjnych. Pamietajcie o tym, albo LG CD 52x, albo Win XP. Razem to.. koszmar. Chyba, ze skopiujemy plyte CD na dysk przed uzyciem :-). Przepraszam, ze to powtarzam juz tyle razy, ale wciaz spotykam nowych nabywcow LG, ktorzy sie "nacieli" - nie wiedzac.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 JA mam nagrywarke 8083/8080 - działa bez zarzutów. O cd x52 tego powiedzieć nie moge. Pare dni tem na oślej napisałem, że zdechl ale dzisiaj go rozebrałem i ustaliłem przyczynę - zdechł sinik. Zatarł się, bo łożysko puściło. Syf i srom - NIGDY WIĘCEJ CD-ROMów LG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gather Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 U mnie niektórych plyt nie odczytuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 a mój ostatnio szalekje - tylko tyle powiem - hardcorowiec jakiś sie z niego zrobił... nie czyta zwykłych cd-rw, czasami tłoczonym odmawia współpracy a te najbardziej zjechane czyta jak gdyby niegy nic... nich ktoś mi wyjaśni o co tej mendzie chodzi - ja już jej nie kapuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper_Tango4 Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Szajsung niech lepeij robi pamięci i monitory (może nie najlepsze ale napewno jedne z lepszych :D ). A cd-r samsunga to wogóle totalny badziew, gorszy od LG. zapomniales o HDD :lol: A co masz do HDD od Samsunga ??? :evil: Ja posiadam 30GB Samsunga i sprawuje się dobrze - jest niesłyszalny - nie jest demonem szybkości ale chodzi standardowo a nawet roszke ponad przeciętnej Sory za OT ale nie mogłem sie powstrzymać :lol: a ile masz tego HDD bo ja moze akurat trafilem na felerny model ktory sie rozsypal po 2 tygodniach :lol: Mam go przeszło 2 lata - a to że Ci się rozleciał po 2 tygodniach nie uprawnia Cię do mówienia że Samsung to szajs !! Po prostu miałeś pecha (tak samo mogłeś trafić na wdliwego Seagate lub IBM) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 U mnie cdrom lg i nagrywara na razie spox absolutnie żadnych problemów aha, niedawno siadł mi pioneer dvd 106s (po roku) kilka dni po upływie gwarancji :twisted: :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 a mój ostatnio szalekje - tylko tyle powiem - hardcorowiec jakiś sie z niego zrobił... nie czyta zwykłych cd-rw, czasami tłoczonym odmawia współpracy Jak masz taki problem , to moze papierem sciernym przelatuj te oryginaly, i bedzie ci spox czytal ? 8) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oort Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 ja mojego lg 32x przeczyscilem zgodnie z zaleceniami roztrzepanym wacikiem i jest troche lepiej, ale denerwujacy jest, bo jak sie mocno rozpedzi, to prawie jezdzi po biurku (brak obudowy 8) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 ja miałem dwa cd romy lg i jeden nadal pracuje u brata drugi u znajomej a sam mam nagrywarkę i działa cały czas ok więc nie mogę złego słowa o firmie powiedzieć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 a mój ostatnio szalekje - tylko tyle powiem - hardcorowiec jakiś sie z niego zrobił... nie czyta zwykłych cd-rw, czasami tłoczonym odmawia współpracy Jak masz taki problem , to moze papierem sciernym przelatuj te oryginaly, i bedzie ci spox czytal ? 8) :lol: sprubuje... pomysł całkiem niezły :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duronio Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 LG może nie są rewelacyjnie ale mój CDROM 52x działa już przeszło rok i czyta wszystkie płytki (nawet bardzo porysowane).Teoja opinie wyjasnia w pelni uzywany przez Ciebie jednowatkowy OS (Win98 - w sigu). Gdybys sprobowal uzywac tego napedu np. pod Linuxem, lub Win NT, szybko zmienilbys zdanie. Spowalnia wszystko.. Brak transferu UDMA czyni go bezuzytecznym we wspolczesnych systemach operacyjnych. Pamietajcie o tym, albo LG CD 52x, albo Win XP. Razem to.. koszmar. Chyba, ze skopiujemy plyte CD na dysk przed uzyciem :-). Przepraszam, ze to powtarzam juz tyle razy, ale wciaz spotykam nowych nabywcow LG, ktorzy sie "nacieli" - nie wiedzac..Czy z nagrywarami też jest tem problem(UDMA)?- Mam zamiar kupić 40/10 lub 32/10- tanie, podobno b.dobra korekcja błędów. Zastanawiam się jednak czy Lite-on nie byłby lepszy? Co do CD-ków: kolega ma LG 8x (jeszcze Goldstar) i b. zadowolony, ale kumpela kupiła 52x- chciałem go przez zamknięte okno wyrzucić :-) - nie czytał połowy moich płyt(nawet wypalonych 2 tyg. temu!). Co do pozostałego ich sprzętu- czego chcecie? Świetne monitory(przydałby się np. 795ft), tv też mają dobrą jakość obrazu. NIE porównujcie LG do złom-sunga: monity-ok, ale cokolwiek zawierającego elementy mechaniczne pada jak muchy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 No coz, mniejszoscia jestem. Mam LG 52X od poltora roku i jest oki. Dziala i nie buczy 8) Twierdze tak po porownaniu z Creativem 36x (to podobno Szajsung byl) ktorego mialem poprzednio. Chodzil trzy razy wolniej, cichy byl jak startujacy F16 :twisted: czasem jak sie rozpedzil to cale biurko drzalo i przestawal odczytywac dane, pewnie soczewce w oczach migalo :evil: trzeba bylo wysunac i spowrotem wsunac plytke zeby dalej czytal. W trakcie instalowania windowsa taka operacja potrzebna byla 2-3 razy, jak sie robilo za wolno to win sie wiechal i instalacja od zera... No i of course Creative-Samsung padl miesiac po gwarancji. Po intensywnym czyszczeniu uruchamial sie na tyle ze jakis handlarz-frajer go lyknal na gieldzie za 70zeta :lol: Tak ze LG to niebo w porownianiu z kupa-Creativem. Ze trzech moich kumpli tez ma LG52 i chodza spoko. FAktem jest ze wszyscy siedzimy na Win98 albo WINME. Teraz kupilem nagryware LG 24x (nie pamietam modelu) i mam nadzieje ze podziala... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 zapomnialem dodac ze jestem posiadaczem miniwiezy SHARP (ODRADZAM) z padnietym cd, ktorego wymiana kosztuje 90% ceny nwej wiezy. W zwiazku z tym uzywam cdromu do odgrywania plyt audio dzieki czemu pracuje on srednio po 5 godzin dziennie. Wiadomo ze predkosc odczytu audio wynosi tylko 1X ale za to test zmeczeniowy mozna uznac za odbyty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dioda Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Tak to niestety prawda a szczególnie te ostatnie Cd-Romy 52x :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 U brata chodzi CDRW 8x4xchyba 24x już dwa lata i jest dość intensywnie wykorzystywana, ja mam 12x8x32x8x za trzy stówki z kawałkiem i również jestem bardzo zadowolony (dwa lata gwarancji)! Kiedyć na CDRinfo była ankieta i około 60 % rynku w spawarkach to LG- CDROM-ów pewnie też jest sporo- oczywiście przyczyną takiej sprzedaży jest niska cena a nie jakość, ale nie przesadzajmy. Dużo się sprzedaje to i jest statystycznie więcej awarii! W pracy mam Yamaha SCSI coś koło 4 lat, którą obsługuje 7 ludzi+ich znajomi, wypaliła około 2000 (dwa tysiące płyt) + pracuje jako CDROM (jedyny napęd w PC) i chodzi nadal (bez czyszczenia). To się nazywa sprzęcior!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tulipan Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 NIE KUPUJ NIGDY CD-ROMU LG LG? za czasów gdy firma nazywała sie GOLDSTAR bywało lepiej... Miałem 32x to był najlepszy napęd jaki miałem... 3 latka i do dziś sie kręci w innym kompie zmieniłem na 40x bo 32x nie czytaj CD-RW 40x wytrzymał 1rok i 2 miechy (na rok gwarancja) kupiłem 52x - jeszcze gorsze <span style="color:red;">[ciach!]</span>o - trzesczy, syczy, hałasuje... wytrzymał pół roku.. zmieniłem na Creative 52x, fakt że głośny ale zajebista korekcja błędów jestem zadowolony i gwarancja na 24m... jeżeli chodzi o CD-RW LG ma świetnej jakości napędy mimo że takie tanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...