KrzychuG Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 (edytowane) na jednym serwisie znalazłem wypowiedź kolesia który tywierdzi, że: "simlock nokia 6630 Leon Serwis GSM 2005-11-22 15:27:22 Oświadczam, że możliwe jest zdjęcie simlocka z telefonów nokia 6630. Do zdjęcia potrzebny jest specjalny kabel oraz program który ściąga simlocki z innych imei niż 35... Wlasciwie kazdy program do serwisowania telefonow Nokii pozwala na zdejmowanie simlockow nie tylko z telefonow z IMEI zaczynajacych sie od 35. Wypowiedz tego goscia z Leon Serwis jest zupelnie bez sensu i w ten sposob raczej nic nie osiagnie. Zreszta, co to w ogole za stwierdzenie, ze simlock sciaga sie z IMEI :P Owszem, ma pewna racje, ze trzeba miec zmodyfikowany kabel, w dodatku zmodyfikowany DKU-2 + cos co sie potocznie nazywa bb5 unlocker i generuje kody dla bardzo starych Nokii (kwestia flasha) z tej serii, ktore sa juz niedostepne. Mowiac krotko, na cuda nie ma narazie co liczyc. Mozna sobie co najwyzej taki telefon sflashowac i pomodlic sie, zeby w trakcie nie padl ;) Edytowane 26 Listopada 2005 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozi81 Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 (edytowane) A jak jest z tymi flashami w 6630? ja mam wersje 3,45,111 czy z niej szlo by ruszyc jeszcze simlocka w jakis magiczny sposób ? SLyszalem ze powyzej softu 4.... juz nie idzie a na starszych tak. Jak to jest?I jak mozna tego dokonac? Edytowane 2 Grudnia 2005 przez ozi81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benito7650 Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Witam a teraz słuchajcie, w Polsce podobno JEDNA osoba sciaga simlock'a z tego telefonu (przynajmniej tak bylo do niedawna) i faktycznie kosztuje to od 250 do 350zł i nie da się zrobić tego taniej, ani kodem ani niczym innym. Ludzie w całym kraju czekają z tym problemem już od ponad pół roku, dlatego też np. na Allegro te telefony bez simlock'a są dwa razy droższe niż telefony z. W tym kraju te telefoniki z simlock'iem to taka ładna, droga zabawka. Nie polecam czekać bo podobno ten stan sie jeszcze trochę utrzyma. Pozdrawiam, Benito7650 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Szczrze mowiac ostatnio pojawil sie pewien opis w jaki sposob przy pomocy 2 czy 3 boxow, w tym jednym oryginalnym serwisowym od Nokii sciagnac simlocka z 6630. Niestety wymaga on posiadania odblokowanego telefonu z ktorego mozna zczytac odpowiednie dane i nawet mimo tego dziala to tylko na 5% telefonow. Wyglada jednak na to, ze cos zaczyna sie ruszac i byc moze gdzies na poczatku przyszlego roku ukaze sie ladna publiczna solucja i nagle zaczna to robic wszyscy za 30-40zl ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario6630 Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Jak w Angli ściagają to dlaczego u nas nie potrafią? Po świętach dam telefon siostrze bo leci do Irlandii to wybada mi sprawę! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 W Irlandii wciąż z tym kiepsko. Będąc tam w wakacje nie dało się, ale ponieważ minęło sporo czasu, to poprosiłem tate aby spytał się o to jakiś miesiąc temu, wciąż jakieś kręcenie bez konkretów, nikt nie był w stanie powiedzieć jak szybko zrobi, oraz ile to będzie kosztować, więc wychodzi na to że nie można. A wydawało mi się, że chińczycy-magicy z centrum Dublina potrafią wszystko ;] Teraz to już sobie dałem spokój z tym telefonem, ponieważ kupiłem inny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pissi Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Jak w Angli ściagają to dlaczego u nas nie potrafią? Po świętach dam telefon siostrze bo leci do Irlandii to wybada mi sprawę! Sory mieszkam w Anglii i jak do tej pory mi tez nikt nie sciagnal z mojego telefonu sim-locka jak sie uda to dam zanc ale tez sa z tym problemy:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cytrusek Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Mam pytanko związane z Nokią 6630. Jak wygląda w niej odtwarzanie plików mp3? Czy tym telefonem można zastąpić typowy przenośny odtwarzacz mp3? Czy można w niej robić listę utworów, które będą odywarzane jeden po drugim, czy każdy plik trzeba otwierać osobno, tak jak na przykład w 7610? Zastanawiam się czy klupić tą Nokię, czy lepiej się na nią nie napalać o kupić osobny odtwarzacz mp3. Z góry dzięki za odpowiedź :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Teraz to już sobie dałem spokój z tym telefonem, ponieważ kupiłem inny. Na ta chwile to jest najlepsze rozwiazanie tymbardziej, ze w tej cenie mozna kupic cos lepszego badz o pododbnych mozliwosciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario6630 Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Nie wiem jak w końcu to jest, ale siostra w Irlandii pytała sie w jakimś punkcie i powiedzieli jej że ściągają, więc po świetach weźmie mój telefon i zobaczymy czy sie uda, czy nie! Tyle krąży sprzecznych informacji, że nie wiadomo w co wierzyć :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnc Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Cytrusek - da sie robic playlisty i zastepuje w sumie mp3ke , ale w tych sluchaweczkach z nokii nie jest to za glosne ; E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cytrusek Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Cytrusek - da sie robic playlisty i zastepuje w sumie mp3ke , ale w tych sluchaweczkach z nokii nie jest to za glosne ; E Dzięki za odp. :D Mam jeszcze jedno pytanko. Mp3 odtwarza się w RealOne Playerze, czy w jakimś innym programie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakumo0 Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Mp3 są odtwarzane we wbudowanym symbianowskim odtwarzaczu, oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie byś zainstalował inny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Coś ruszyło w sprawie sim locka z 6630/6680? Ja wysyłałem do kogoś co miał to zrobić za 250 zł i nie udało mu sie Czy w UK gdziekolwiek zdejmująsim locka!? komórka lezy pół roku i zaczyna to być wqrzające.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 W w zeszłym tygodniu prosiłem ojca, żeby się dowiedział czy w Dublinie da się zdjąć tego nieszczęsnego simlocka. Wczoraj napisał, że wciąż NIE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helluk Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 (edytowane) mam pare pytan bo widze ze tu ludzie duzo wiedza... 1.czy jak wprowadzilem z kalkulatora 5 razy kod i przypusmy ze bedzie mozliwe wygenerowanie kodu za pomoca kabla to mam lipe ,czy da sie jakos zresetowac kody?? na ten czas:] jak sprawdzic ile zostalo jeszcze prob?? 2.kto w krakowie scagnie locka z tego za przypuscmy nawet 300 zl ?? 3.przeczytalem gdzies tu na forum ze ktos moze scagnac za 240,,przy pomocy servisu noki ale czy scagnie locka z telefonu w ktorym 5 razy byl wpisany bledny kod?? prosze o szybka odpowiedz... Edytowane 21 Grudnia 2005 przez helluk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 1.czy jak wprowadzilem z kalkulatora 5 razy kod i przypusmy ze bedzie mozliwe wygenerowanie kodu za pomoca kabla to mam lipe ,czy da sie jakos zresetowac kody?? na ten czas:] jak sprawdzic ile zostalo jeszcze prob?? Pewnosci nie mam, ale full erase i pelny flash z przywroceniem ustawien fabrycznych powinien pomoc. 2.kto w krakowie scagnie locka z tego za przypuscmy nawet 300 zl ??Pewnie nikt nie wie, bo nitk tego tak naprawde nie robi. Od czasu do czasu pojawiaja sie jedynie jakies plotki, ktore maja raczej na celu przyciagniecie ludzi do danego punktu i zainteresowanie ich oferowanym towarem/uslugami. 3.przeczytalem gdzies tu na forum ze ktos moze scagnac za 240,,przy pomocy servisu noki ale czy scagnie locka z telefonu w ktorym 5 razy byl wpisany bledny kod??Serwisy Nokii nie maja mozliwosci sciagania simlockow. Jedynie co zarazdniejsi korzystaja z darmowych kaklukatorow dostepnych na necie i simlocki sciagaja znajomym. Na taki kalkulatorek nie masz w najblizszym czasie co liczyc o ile w ogole sie kiedys doczekasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helluk Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 czyli ogolenie rzecz mowiac czekamy na scagniecie locka po kablu/flashu a nie generatorze kodow....jak myslicie jak bedzie wygladala sprawa ze scsagnieciem sima??..bedzie to generator kodow po kablu? czy poprostu flash bez sima...orientujecie sie cos?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Na kody bym nie liczyl. Predzej spodziewalbym sie odkrycia dzialajacej kombinacji z PMami, edytowania pamieci telefonu badz poprostu opcji "unlock" w nowszych wersjach softu do obslugi telefonow Nokii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helluk Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 jak mozna sprawdzic ile pozostalo jeszcze prob na wpisanie kodow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Nie ma takiej możliwości (bynajmniej dla zwykłego użytkownika!). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturos Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 ciekawa dlaczego tak ciezko znalezc serwis w ktorym sciagają simlocki na platforme bb5 jezeli istnieją kable do unlocka "BB5 UNLOCKER AND FLASHER CABLE" kosztuje okolo 120zl http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...&category=20366 potrzebny jest tylko Griffin Box 1 & 2 UFS-3 Box Tornado Box Twister Box Alpha Black Box JAF Box Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 (edytowane) Na aukcji do ktorej podales link nie sprzedaja nawet kabelka, za pomoca ktorego mozna podlaczyc telefon z serii BB5 do boxa. To co tam widac to adapter podbijajacy napiecie tak, aby JAF mogl spokojnie przeflashowac telefon. Nie ma zadnej publicznej i juz napewno tak prostej metody na zdjecie simlocka z BB5. Jedyna opcja to zglosic sie do operatora, na ktorego telefon jest zablokowany, zaplacic magiczna kwote (w przypadku polskich sieci jest to 500zl + VAT) i wklepac otrzymany kod. Poki co wszelkie aukcje typu, "sciagam simlocka z kazdego telefonu z serii BB5 za xxx zl" badz "oferuje solucje jak sciagnac simlocka" maja za zadanie przyciagnac ludzi. Edytowane 31 Grudnia 2005 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 http://www.mobile2mobile.net/unlock/Remote...gUKVodafone.htm Co myślicie o tym? Jest napisane, że oprócz Nokii 6630, ale na liście telefonów, z których simlocka ściągnąć można jest 6680. Czy zna ktoś ten adres i jak myślicie czy są szanse na ściągnięcie z 6680 tego simlocka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 (edytowane) http://www.mobile2mobile.net/unlock/Remote...gUKVodafone.htm Co myślicie o tym? Jest napisane, że oprócz Nokii 6630, ale na liście telefonów, z których simlocka ściągnąć można jest 6680. Czy zna ktoś ten adres i jak myślicie czy są szanse na ściągnięcie z 6680 tego simlocka? Mysle, ze to nie jest zaden przekret. Od jakiegos czasu wiadomo, ze simlocka z kilku okreslonych sieci (w tym wszystkich polskich oraz Vodafone UK) mozna zdjac kodem. Kod najlepiej wykupic u samego operatora (z tego co pamietam powinni byc w stanie podac tez kody dla 6630, ale byc moze cos sie zmienilo) telefon zablokowany na ta jedna, konkretna siec. Osobiscie nie uwazam tego jako rozwiazania. Troche drogie i dosc ograniczone. Edytowane 3 Stycznia 2006 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Owszem, ale jest telefon właśnie z Vodafone z Irlandii i z niego trzeba simlocka ściągnąć i myślę, czy ta strona pomoże i czy warto ryzykować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 W takim przypadku nie warto. Vodafone UK to nie ta sama siec, ktora dziala w Irlandii. Kod nie bedzie pasowal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 (edytowane) Aha. Czyli będzie trzeba szukać dalej o ile cokolwiek się znajdzie... Dzięki za pomoc. A jeśli ktokolwiek zna sposób (pewny) na 6680 Vodafone Irlandia to będę wdzięczny za informacje. Edytowane 3 Stycznia 2006 przez Luk@s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) w temacie 6630 kiedys na forum boards.ie czytalem o kolezce, ktoremu Vodafone z IRL zdjal simlocka. kupil telefon w pre-paidzie, zadzwonil do nich z pytaniem czy mu zdejma simlocka, a jesli tak to co musi zrobic, dowiedzial sie, ze musi podladowac za 100€ konto, zrobil to, potem krecili troche, ale ze mial nagrane rozmowy (hehe - tez tak czasami robie jak dzwonie po roznych eircomach ;)) wiec w koncu przyslali mu kod na odblokowanie fona. kod zadzialal, gosciu ma 6630 w O2. ale: 1. u mnie ten jego kod nie dzialal 2. juz tego nie robia 3. z tego co wiem, w Waterford jest jakis koles ktory wysyla te telefony do Serbii czy innej Czarnogory i tam sciagaja smoki. za jedyne 100€ :| mi simlock nie przeszkadza (siedze w IRL i zostane tu troche) - ale na wszelki wypadek sledze co sie w tej sprawie tutaj dzieje. zadne Chinczyki w Dublinie (tam, gdzie mozna kupic zielsko od Jamajczykow) nie sciagaja smokow z 6630. podobno robi to Vodafone - ale musisz przerzucic sie na abonament u nich na 2 lata teraz. w UK podobno to samo. to tyle w temacie wysp Edytowane 4 Stycznia 2006 przez SamoDobro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) Czyli rozumiem, że czekać trzeba, a telefon nie mój tylko znajomego, który dostał od kogoś tam z rodziny z Irlandii ten telefon i teraz nie wie co z nim w Polsce zrobić. Jak myślicie, jeśli rozpracują 6630 to 6680 też, czy jest jakaś duża różnica między tymi telefonami? Edytowane 4 Stycznia 2006 przez Luk@s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...