Skocz do zawartości
koczo

Simlock Z Platformy Bb5.

Rekomendowane odpowiedzi

pojawilo sie cos takiego na allegro:

http://www.allegro.pl/item168052982_zdejmi...sce_zobacz.html

http://www.allegro.pl/item168054641_zdejmu...sce_zobacz.html

kto ma kase niech proboje (na szczescie mam n70 fabrycznie bez slocka) :D

witam, wlasnie poszukuje kogos kto jest w stanie sciagnac simlocka z 6630 (angielski orange), konto w.w. uzytkownika zostalo zablokowane, ktos wie dlaczego??

moze macie jakies namiary kto moglby sciagnac taka blokade??

Edytowane przez HUDY_17

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a powiedzcie mi jak to jest z kontaktowaniem sie z operatorem w Anglii, w serwisie mi powiedzieli, ze mozna sie skontaktowac z operatorem, podac model i numer seryjny telefonu i wtedy wygeneruja kod odblokowujacy.

moze ktos cos na ten temat powiedziec ??

znalazlem taki bajer:

http://www.programosy.pl/nokia_oblicz.php

ale jak sie spodziewalem - niedziala !!! to bylo oczywiste.... :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z opeartorem można skontaktować przez e-mail, szczególnie jeśli nie czujesz sie do końca pewny z angielskiego.

czesc, mozesz cos wiecej powiedziec na ten temat??

masz moze jakis dokladny adres email??

na jakich zasadach odbywa sie cala taka operacja??

co powinienem napisac w tresci meila??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co tu mówić więcej, wchodzisz na stronę operatora u którego jest ten telefon- znalezienie przecież nie stanowi problemu. Znajdujesz tam adres e- mail do jakiegoś BOKu i skrobiesz maila. Wymyśl sobie jakąś ścieme, że potrzebujesz zdjąć tego simlocka podaj IMEI i spytaj czy jest możliwość, żeby Ci wysłali kod. Pewnie będziesz musiał ponieść jakąś opłatę, więc trzeba mieć kartę pre- paid operatora na którego jest simlock. Pobiorą sobie z Twojego konta i będzie po bólu. Przynajmniej tak wygląda scenariusz bez żadnych problemów, itd. ;)

Kolega próbował w przypadku Irlandzkiego Vodafone i dało się wszystko załatwić mailem, a kod dostał smsem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elo.

Tak mnie jakos naszlo na zmiane fona, a konkretnie na 6280/6288 i ja nie wiem jak wam sie oplaca sciagac te fony z angli? W Polsce bez locka 6288 kosztuje jakies 800zł z lockiem na np PLAY - 700zł a z UK z prepaidu jakies 190funtów + zdjecie locka 200zł.... Czy jakos inaczej kupujecie te fony z UK?

Edytowane przez cichy202

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naglę nie widzę na alledrogo okazji po 250-300zł, a na dodatek kabli ca-43 oraz dku-5 nie można znaleźć :|

--edit--

No dobra, jak się poszuka to i się coś znajdzie, ale wciąż problemem pozostaje dostępność kabli.

Edytowane przez narcyz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naglę nie widzę na alledrogo okazji po 250-300zł, a na dodatek kabli ca-43 oraz dku-5 nie można znaleźć :|

--edit--

No dobra, jak się poszuka to i się coś znajdzie, ale wciąż problemem pozostaje dostępność kabli.

Okazja to akurat kwestia mentalności - rodacy wykupili wszystko co trzeba ;)

A co do kabli to przecież jest ich w ci** a poza tym prawie do każdej BB5 jest dodawany ten kabel w standardzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na allegro są CA-53 i DKU-2. Ten drugi nie działa, a pierwszy to taki jaki jest dołączany do zestawy i też niewiadomo czy działa, bo on jest na USB.

Z okazją to fakt... Część ludzi całkiem nieświadomie ma teraz możlwiość zarobku :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znalazłem ten filmik który przedstawia procedruę usunięcia siloka oraz gdzie można się zapoznać z działaniem programu do usuwania simloka

polecam wszystkim zapoznanie się z tym filmem przed przystąpiemiem do usuwania simloka ze swojego telefonu:

http://rapidshare.com/files/31344631/Bb-5_...ck_with_jaf.avi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już trochę czasu minęło od momentu kiedy pojawił się news, że da się pozbyć simlocka z BB5.

Jak to w końcu jest?

Mój brat jest aktualnie w Anglii i ma nokię 6234. Tam simlock to koszt ok 20 funtów, a i tak z tego telefonu jakoś nie bardzo potrafili mu ściągnąć.

Ojciec pojechał go odwiedzić i jeśli da się ściągnąć simlocka u nas to przywiezie telefon.

Da się w końcu ściągać czy nie ? Jeśli da się samemu to ok, ale jeśli potrzebna będzie wizyta w serwisie to zapłaci się te pare złotych (tylko żeby było pare a nie np 300 :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi