hinco Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 No a mógłbys podać numer tel. ?? Albo jakis inny kontakt do nich ?? I czy musze miec kartę austyjacką ?? No a mógłbys podać numer tel. ?? Albo jakis inny kontakt do nich ?? I czy musze miec kartę austyjacką ?? no jeżeli Ty nie masz, oznacza ze kupiłeś fona przez allegro/ebay i marne szanse na odblokowanie ale mam nadzieje żę sie myle poszukaj na stronie vodafone, ja nie mam, poprostu biuro obsługi, numer do boura obsługi, maila napisz w razie czego to odpiszą, gorzej jak nie masz karty telefonicznej z ich sieci... poczytałbyś pare postów wcześniej wszystko byś wiedział.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekSKC Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 No niestety kupilem tel na allegro (mial byc bez simlocka) gościu mnie wrobił. I nie mam karty z ich sieci :/ Więc nie da rady ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Na początek warto przeczytać: 1) http://www.matrax.net/forum/showthread.php?t=26146&page=5 2) http://www.matrax.net/forum/showthread.php...ht=6630+simlock 3) http://matrax.net/forum/showthread.php?t=35261 Miłej lektury :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 W zasadzie to nie warto tego czytac bo nic nowego sie nie dowiesz. Nadal nie ma mozliwosci szybkiego, bezbolesnego i taniego zdjecia simlocka z BB5 i nie zanosi sie na to, ze sie szybko cos pojawi. Reklamuj telefon u tego goscia jako towar niezgodny z opisem. Masz na to chyba 14 dni zgodnie z regulaminem allegro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fire8all Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 to niema jakiś mądrych hakerów którzy by coś zrobili tak trudno to zrobić włamują sie do kompów a z [ciach!]ianym telefonem mają preoblem wstyd ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekSKC Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Allegro zablokowalo mu konto i nic wiecej w sumie nie zrobilo. Gościu mieszka na drugim konicu polski dlatego go nie odwiedziłem :// I jeszcze pytanko do KrzychuG: Czy wogole jest mozliwosc zdjecia simlocka z tego telefonu ?? Bez wzgledu na cene :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Tak w ogole to istnieje, ale trwa to okolo 3 tygodni a cena waha sie w granicach 250-300zl. Sprzet jest wysylany poza Polske w wiekszych partiach, gdzie wymieniany jeden z ukladow na plycie glownej telefonu, ktory potem programowany jest na nowo. Chociaz sluchy, ze w nadchodzacym tygodniu ma sie pojawic jakis sprzet, ktory pozwoli na w miare proste odblokowanie telefonow z serii BB5. Oczywiscie poki co sa to tylko pogloski, ktorym raczej trudno dac wiare. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fire8all Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 kazdy mowi ze na dnaich moze tygodniach juz bedzie mozna bo kazdy liczy ze ze po updatcie progsow beda one telefonyz bb5 obslugiwac zobaczymy :/ to kwestia czasu 250 to mzoe przegiecie ale z tego co sie orientuje to on go zdiol w 3 dni a jak narazie nigdzie od nikogo nie dostalem info ze mu zdjeli sima z tego fona , podobno da sie przez loga ale to zalerzy od sieci , pozyjemy zobaczymy mnie bardzo pasuje ja wersja " na dniach " i na to licze wiadomoć z kwietnia 05 też mieli taką nadzieje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fire8all Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 znalazłem stronke angielską co kolesie generują kod z nr IMEI pozwalający ściągnąć sim-locka z 6680 piszą że robią to dla zabawy jak się dowiem coś więcej to napisze. ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Prawda jest taka, że robią to narazie bodajże 2 osoby na świecie - wspomniany wcześniej już Dejan (Serb chyba, z Belgradu) i Anatolij (Rosjanin?) i wszystko co jest gdziekolwiek robione to jest wysyłane prawdopodobnie do nich a ceny są ustalane na 100 oraz 500 sztuk i wynoszą trzycyfrową liczbę Euro (liczby zostały usunięte przez moderatora forum gdzie Dejan się ogłaszał. Dejan robi też podobno N70. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Anatolij (Rosjanin?)Litwin, a wiec stosunkowo niedaleko ;) Dejan robi też podobno N70. Z N70 jest roznie. Poki co mialem w rekach odblokowana, angielska N70 i N90. Z jednej strony mozna by sie pokusic o stwierdzenia, ze blokada zostala zdjeta przez operatora, ale z drugiej strony u zadnego z operatorow nie widzialem mozliwosci odblokowania tych telefonow. Z simlockami z serii N jest generalnie jeszcze gorzej bo oparte sa na nieco innej kosci. W 6630/6680 pododno pomagala wymiana i zaprogramowanie na nowo kosci RAPG3 (albo jakos podobnie), tutaj jest to nieco inaczej zrobione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fire8all Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Umnie w mieście koleś odblokowuje n6680 robi to za 700zł chyba go powaliło ale robi jestem z Ostrowa Wlkp. (wielkopolska) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomko 1986 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 witam widze ze dajesz rade sciagac sim locki a czy dasz rade zdjac z noki n70???? bo mam problemik i nie moge z niej sciagnac prosiłbym o odpowiedz (gg8827142 e mail thomas_18@o2.pl) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 (edytowane) witam widze ze dajesz rade sciagac sim locki a czy dasz rade zdjac z noki n70???? bo mam problemik i nie moge z niej sciagnac prosiłbym o odpowiedz (gg8827142 e mail thomas_18@o2.pl) Moze bylbys laskawy chociaz temat przeczytac a dopiero potem pytania zadawac bo poki co jawnie sam siebie wprowadziles w blad. Edytowane 15 Lutego 2006 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomko 1986 Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 podobno sciagasz sim locki z wszystkich modeli a z BB5 dasz rade np Noki N70 bo watpie w to albo czy znasz jakas mozliwosc zeby sciagnac z tego modelu czekam na odpowiedz thomas_18@o2.pl dobra a sima scigniesz z telefoonu BB5?????????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 A gdzie on napisał, że sam to robi? O_o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 ktoś ściągał z n70/n90 ? nie wie ktosczy orange ściągnie i za ile ? :P nie mam kontaktu z kolegą co szprecha dobrze po ang i do nich nie zadzwonie :/ też ściągają przez IMEI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlen Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Witam wszystkich, a jak jest ze sciagnieciem simlocka z noki 6280, czy to tez jest BB5? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Też BB5. Jedynie u operatora możesz odblokwoać. Niewiem tylko po co założyłeś jeszcze temat z takim samym pytaniem:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilobajt Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Byłem zainteresowany kupnem 6630 ale sytuacja z lockiem trochę mi nie daje spokoju wiec poszukałam na różnych forach i znalazłem kilka topików w których ludzie piszą ze niektórym się udało ściągnąć loka za pomocom tego softu i kabla DKU-2. Mógłby ktoś sprawdzić na swoim telefonie czy to prawda i podzielić się informacją otym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekSKC Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Niestety ściema :-/////////////////////////// :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilobajt Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Może działa tylko z niektórymi fonami (zalezy od wersji softu lub cos tendy)...a dzieje sie cokolwiek czy aplikacja wogule nie reaguje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Może działa tylko z niektórymi fonami (zalezy od wersji softu lub cos tendy)...a dzieje sie cokolwiek czy aplikacja wogule nie reaguje? Nie, nie dziala z zadnymi i nie ma to zadnego zwiazku z wersja oprogramowania w telefonie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekSKC Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Witam ponownie. :-) Czy slyszal ktos o takim czymsc jak generator kodow do BB5 ?? wiem ze do DCT4 bylo ale BB5 ?? :-||| Jeden gosciu napisal ze ma taki program, tylko ze jest z drugiej strony polski a chce 100zl za zdjecie simlokca :-// Jesli chce ktos kontakt do tego goscia to piszcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Istnienie generatora, a jego poprawne działanie to dwie różne sprawy:> Mam na myśli, to że już nie jeden raz widziałem Nokie 6630/80 we wszelkich e-kalkulatorach do simlocków. Ja bym w to nie wierzył. Poza tym jeśli by to była prawda, to byłoby dosyć głośno o tym gościu, bo to raczej tylko 100zł, a nie aż ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zleff Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 [witam dajcie namiar na tego goscia nie wiem leszek skc z ktorego konca polski jestes ale jesli ten gosc jest z czesci polnocnej to ja go sprawdze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekSKC Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 To jest gg do niego: 4736301 Ja jestem z pomorskiego. A on gdzies na dole :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Simlocki do tej nokii są cholernie drogie do ściągnięcia! Mój stary po znajomości ściągnął za 100 zł a tak to chcieli o wiele więcej :/ wie ktoś gdzie mozna ściągnąć simlocka z myx6-2 ? z orange ? bo za cholere nie moge znaleźć :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 wie ktoś gdzie mozna ściągnąć simlocka z myx6-2 ? z orange ? U operatora za 500zl + VAT. Poki co ten model Sagema jest nie do ruszenia podobnie jak BB5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekSKC Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Simlocki do tej nokii są cholernie drogie do ściągnięcia! Mój stary po znajomości ściągnął za 100 zł a tak to chcieli o wiele więcej :/ wie ktoś gdzie mozna ściągnąć simlocka z myx6-2 ? z orange ? bo za cholere nie moge znaleźć :/ A gdzie twoj ojciec zdjął simlokca ?? Jakis adres albo cus ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...