hinco Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 (edytowane) @zleff chodzi Ci o tą na balickiej? Edytowane 9 Marca 2006 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makumbek Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Witam wszystkich juz od dłuzszej chwili czytam posty na forum i nie wiem co sam mam zrobic.Jestem posiadaczem NOKI 6630 i jestem z LUBLINA.Znalazłem jeden punk w lublinie na ulicy POŁOWIAKÓW koło KINA WYZWOLENIE gdzie za 300zł typ zdejmuje, ale nie sam tylko jest firma w lublinie która sie tym zajmuje niestety nie powiedział jaka gdzie jest ani nic.Ta cena jest zbyt duża na simlocka i napewno jej nie zapłace wiec pozostaje mi tylko czekac az cos sie zmini na RYNKU.Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zleff Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 nie wiem poprostu tak napisal gosciu nie wiem ile tam jest gield Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zleff Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Panowie mozliwe ze we wtorek bede mial telefon bez sima inajlepsze jest to ze szukalem po duzych miastach a od pewnych ludzi dowiedzialem sie ze u mnie w miescie zdejmuja (maja dojscie nie wiem w jaki sposob ale maja) jest taka firma ktora bawi sie w sprzedaz elektroniki i ktos mi powiedzial z szef tej firmy wie gdzie mozna zdjac bylem dwa razy i rozmawialem z pracownikami bo wiekszosc znam i oni mi mowili ze to niemozliwe ale dzisiaj trafilem na szefa i on mi mowi ze tak zostawilem mu telefon i czekam do wtorku gosc z rozmowy wiedzial oco chodzi bo inni mowia ze nie ma problemu a za kilka dni nie da sie ten wiedzial ze to platforma bb5 ze sa problemy jestem optymistycznie ustawiony mam nadzieje ze bede mogl wkoncu dzwonic a nie tylko bawic sie 6680 jak cos to dam znac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odyn Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 zleff z jakiego jesteś miasta?? i na ile ten pan wycenił tą usługe?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zleff Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 jestem z pisza na mazurach a gosc nie powiedzial mi ile to ma kosztowac tylko ja powiedzialem ze nie moze kosztowac wiecej niz 150 zl on powiedzial o.k i teraz czekam ale napewno jesli mi zdejmie sima to deklarure ze wszystkim dam namiar na tego czlowieka ale narazie nie chce sie podniecac bo juz pare razy zostawialem telefon ludziom i lipa ale ten gosc wydaje mi sie najbardziej wiarygodny dlatego poczekam do wtorku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acinr_PL Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 nie sadze by ktos umial w poslce sciagnac simlocka z bb5 sam juz czekam z moja nokia 6630 i jestem bezradny! odwiedzilem juz sporo miejsc i nikt nie potrafi tak naprawde sciagnac simlocka, nawet serwice nokii w polsce tego nie robi! problem w tym ze brakuje softu do sciagania sima z bb5, bo kable na rynku sa juz od dawna, najprawdopodobniej chodzi o ten soft: http://simlock6630.w.interia.pl/ na tej str umescilem zdj programow ktorymi najprawdopodobniej posluguje sie tylko jeden czlowiek: dejan! :-| 2gim sposobem na sciagniecie sima jest kod od operatora sieci-i chyba bede musial tak zrobic, kupie karte vodafone ireland i do nich zadzwonie(kontaktowalem sie juz mailowo), wiem ze sciagaja za to 20 euro a kod przychodzi smsem po tygodniu! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Znalazłem ten ostatni z progsów z tej strony tu go macie: http://www.sendspace.com/file/t60svg PS. Ja tego telefonu nie mam i nie sprawdze, nudziło mi sie to poszukałem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acinr_PL Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 te wszystkie programy to wielka sciema! wystarczy wpisac ,,bb5 unlock" w dowolny program p2p np emule i wyskoczy sporo programow, ktore mozna so sciagnac! ale wiekszosc jest zainfekowana wirusem, a reszta to sciema! :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remee Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Mam N6280 i też czekam na wieści o zdjęciu sima. Może mi ktoś powiedzieć kto to jest DEJAN i jak się z nim skontaktować? Pozdrawiam. I może ktoś ma adres strony internetowej włoskiego 3? Bo właśnie stąd mam n6280. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Mam N6280 i też czekam na wieści o zdjęciu sima. Z 6630 i 6680 jest juz na tyle duzy problem, ze na odblokowanie 6280 mozesz sie nie doczekac. Telefon zbudowany jest z nieco innych czesci i metoda polegajaca na wymianie okreslonych elementow, ktora dziala na wiekszosc 6630/6680 tutaj juz nie pomoze. Może mi ktoś powiedzieć kto to jest DEJAN i jak się z nim skontaktować? Zarejestruj sie na forum.gsmhosting.com i wyslij PM do uzytkownika o nicku "Dejan Kaljevic". I może ktoś ma adres strony internetowej włoskiego 3? Bo właśnie stąd mam n6280. http://www.tre.it/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remee Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zleff Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 mi sie wydaje ze 6280 /6270 to nie platforma bb5 i zabezpieczenia sa inne niz w bb5 mysle ze sa latwiejsze do usuniecia ACINR PL sprawdz tego klijenta z tego gg a ktorym ja pisalem ze jest lewy jeszcze raz pare dni temu z nim rozmawialem na gg i bozyl sie ze zdejmuje z 6630 teraz ma nawet opis ze na 6630 ma promocje tylko nie wierz mu do konca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makumbek Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) Szperalem po necie i znalazłem mase stron na których sa programy lub maszynki do zdejmowania sim locków z BB5 przykładem jest np ta: http://www.fonefunshop.co.uk/Unlocking/nokia.htm nie wiem czy te strony są wiarygodne ale na takie sie wydają.W szwecji zdejmuja simlocka z bb5 a przynajmniej z NOKI 6630 bo mój znajomy przywiózł taki telefon za 650zł wiec nie wierze ze tak sim kosztuje taka mase pieniedzy jak u nas. PS. ten LINK http://simlock6630.w.interia.pl/ co wysłał kolega wyzej i streeny programów wydaja sie wiarygodne ciekawe czy w praktyce działaja :-) POZDRAWIAM Edytowane 11 Marca 2006 przez makumbek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 http://www.key.westerna.org/user_models.ph..._id=27〈=1 Takie coś znalazłem <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acinr_PL Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) Kamilo23- nie podawaj linkow do stron co wogole nie ma modelu: 6280,6630,6680,6681,n70,n90 itp! apropo nokii 6280-szczerze to stycznosci z nia nie mialem ale przekonany jestem ze jest to rowniez platforma bb5:(, wiec sciagniecie z niej simlocka graniczy z cudem! wiec albo sprzedaj ten tel albo czekaj (tylko ze nie wiadomo czy w najblizszym czasie cos sie zmieni) :? znalazlem jeden plik o nazwie: rebulit.2_better version_nokia 6280 unlock.rar ale nie sadze by ten program sciagal sima z 6280-pewnie to takie same programy jak do noki 6630 typu: bb5 unlocker-ktore tak naprawde sa wielka sciema! Kamilo23 chyba chodzilo ci o ta strone: http://www.key.westerna.org/user_models.ph...nd_id=27&lang=1 Edytowane 12 Marca 2006 przez acinr_PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 mi sie wydaje ze 6280 /6270 to nie platforma bb5 i zabezpieczenia sa inne niz w bb5 mysle ze sa latwiejsze do usuniecia ACINR PL sprawdz tego klijenta z tego gg a ktorym ja pisalem ze jest lewy jeszcze raz pare dni temu z nim rozmawialem na gg i bozyl sie ze zdejmuje z 6630 teraz ma nawet opis ze na 6630 ma promocje tylko nie wierz mu do konca Wszystkie telefony 3G Nokii w tym takze 6280 stworzone zostaly i poki co tworzone beda w oparciu o platformie BB5. 6270 to staroc oparty o WD2. Szperalem po necie i znalazłem mase stron na których sa programy lub maszynki do zdejmowania sim locków z BB5 przykładem jest np ta: http://www.fonefunshop.co.uk/Unlocking/nokia.htm nie wiem czy te strony są wiarygodne ale na takie sie wydają.I co ta stronka ma niby pokazywac? Wydaje mi sie, ze niezbyt wyraznie przeczytales co tam jest napisane, poniewaz urzadzenia, ktore sa tam pokazywane opisane sa jako flashery, a przy generatorach kodow dosc wyraznie zaznaczono, ze BB5 nie sa obslugiwane. Flashowanie tych Nokii to pikus i urzadzenia, ktore potrafia to robic dostpne sa od niecalego roku. W szwecji zdejmuja simlocka z bb5 a przynajmniej z NOKI 6630 bo mój znajomy przywiózł taki telefon za 650zł wiec nie wierze ze tak sim kosztuje taka mase pieniedzy jak u nas. Jak juz wspomnialem usuniecie simlocka z BB5 nie jest problemem na miejscu. Mozna sie przejsc do operatora, zaplacic odpowiednia sumke i miec odblokowana 6630, 6680/81/82, 6280, N70 czy N90. Kody dostajesz prosto od operatora i wszystko jest w porzadku. Praktycznie kazda siec oferuja taka opcje, w tym rowniez 3 polskie. Twoj znajomy prawdopodobnie pomyslal przez chwile i od razu zaplacil za kod w Szwecji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mativ Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Ja ja pisałem do Three w Angli, żeby mi za opłatą oczywiście, zdjeli tego simlocka, ale doatłem odpowiedz, że prowadzą rozmowy z Nokia na temat odblokowywania tych telefonów opartych o BB5. A więc jeśli chodzi o moją kwestię to pójście do operatora nie pomoże... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zleff Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Witam dzis odebralem telefon z tej firmy o ktorej pisalem wczesniej i lipa nastepny ie przeliczyl znow trzeba czekac,a mialem nadzieje ze jednak to zrobia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jubasek Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Znalazlem cos takiego cos jesli ktos umie po niemiecku to niech wytlumaczy czy jest tam cos ciekawego czy tylko [ciach!]ly ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jubasek Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Przepraszam ze tak jedno pod drugim ale jeszcze cosik strona wloska z cena sciagniecia simlocka z 3 wloskiej na dodatek jeszcze cos takiego "Autor: zbysiu (gość) bug154.internetdsl.tpnet.pl Data: 2006-03-07 11:21:52 ja wam moge sciagnac sim locki z 6630 za 150zł tylko ze to długo trwa:/ piszcie gg4736301" Tu jeszcze cos jest ... http://www.unlock-simlock.dk/unlock/nokia/6280/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezesik_tp Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 http://www.allegro.pl/item92389235_czyzby_...ck_z_6630_.html Gościu twierdzi ze ma sposób na sima w noki 6630 . I to w cenie 25 PLN . Myśle że warto sprawdzić . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Tego typu aukcji widzialem juz ze 20 a ta niczym szczegolnym sie nie wyroznia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deckard Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 z tego co wiem w brytyjskim O2 mozna zdjac pod warunkiem zrobienia jednorazowego doladowania za bodajze 100 funtow...hmm musze sprawdzic ;-) Jesli tak rzeczywiscie jest, to moge komus posluzyc kodem w zamian za jakas flaszke:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Gdzieś na tweaku wyczytałem ze dualsim obchodzi simlock wieć moze to jest rozwiazanie? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezesik_tp Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Oto co znalazłem na innym forum . Może sie komuś przyda .: :) ""Na 100% ściąga angielski Orange, trzeba zrobić top-up za 20L, po zasileniu konta zadzwonić z telefonu Orange na nr 450 z innej sieci na nr 07973100450 powiedzieć ze chce się odblokować telefon na inne sieci (nie pytają o szczegóły) podać dane, te które były podane przy kupnie telefonu, IMEI i nr telefonu Orange, za ok. tydzień przychodzi listownie kod do odblokowania na adres podany przy kupnie. Może zrobić to ktokolwiek za Ciebie wystarczy że posiada kartę top-up, 20L i wszystkie dane."" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sariel Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Może ktoś to sprawdzi :D ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Może ktoś to sprawdzi :D ?? A co ma sprawdzac? Przeciez ten sposob zostal juz dawno sprawdzony i uzyskanie kodow od operatora w wiekszosci przypadkow nie sprawia problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezesik_tp Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Kolejny sklepik, który twierdzi że potrafi zdjąć sima z BB5 . http://www.tel-gsm.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 (edytowane) Kolejny sklepik, który twierdzi że potrafi zdjąć sima z BB5 . Czytac wszystko a nie po lebkach: Od niedawna jako nieliczni cišgamy simlocka i wgrywamy Polskie menu do prawie każdego modelu telefonu !! simlocki - LGu8850,E770,V3,PANASONIC: VS2,VS3,VS6,VS7,MX6,MX7,SA6,SA7 wszystkie nowe Nokie (poza 6630,6680,n70,n90) Nie powiedzialbym rowniez, ze sa tacy nieliczni ;) Edytowane 19 Marca 2006 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...