Skocz do zawartości
wilczek

Podoba się wam...

Rekomendowane odpowiedzi

Podoba się wam taki rowerek ??

http://www.central.pl/users/miwi/rower.jpg

tu jest link do jego specyfikacji http://www.scottusa.com/proddetail.jsp?UID=3738

jeśli możecie to napiszcie co o nim sądzicie (osprzęt itp.)

kosztuje około 1800 zł po dość długich tagrach ze sprzedawcą

opłaca się go koopić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie widze, ze w miare dobry rowerek.

Rama aluminiowa z ważnymi wstawkami z przodu "jezor" z tyłu na wachaczu (przezutka) wstawka metalowa. Nie wiem jaki stop aluminum jest zastosowany. Ale chyba 6500. w sumie ok nie za twarde aluminium.

Osprzęt to chyba Dore LX w sumie moze być.

Nie wiem jaki amorek. Skok 6-8 cm wiecej mu nie dam. cena samego amorka 400 zł, rama 1000 zł osprzet i cała reszta około 2 tys w sumie się opłaca.

Dobra firma.

Acha te rawki to podwójne?? i opony dętkowe czy nie?? w sumie jak kupujesz to raczej trzeba looknac na specyfikacje :)

acha ma bardzo atrakcyjny wygląd - źle w sumie wazny jest osprzęt a nie wygląd to kusi złodzieja i podwyzsza cene...

w sumie jak chces go kupić to zainwestuj w Booster na tylnego Vbrake i kup porządnego U-lock'a np Kryptonite NEW YORK.

Acha nie skacz tym rowerkim po morkach aluminum zazywczaj szybko się wyrabia i pęka w nieoczekiwanych momentach. Ale te wstawki które ten rower posiada możliwosć pęknięcia ramy jest minimalna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze wiem że jest większe ryzyko że złodziej zainteresuje się takim rowerkiem ale u mnie jest mało prawdopodobne aby miał szanse na kradzież (taka mam nadzieje :wink: ). Rower trzymam w domu (nie na balkonie) roweru nie zostawiam nigdy bez opieki znajomego i to i tak przypięty. Sam raczej nie jezdże, gdyż zazwyczaj robie wypady z kolegami.

rawki sa podwójne a reszta specyfikacja jest podana w linku z poprzedniego posta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo przyjemny tylko dziwna geometria imo a bezdetkowe kola lepiej sobie odpuscic. Dobra rzecz to wymienny hak przezutki.

Ten hak to extra rzecz, ja mam wygięty :P i nawet nie mam jak zmienić.

A geometria jest esuper w sam raz do trialu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi