Skocz do zawartości
batman

voodoo 3 2000 powyzej 190 Mhz

Rekomendowane odpowiedzi

Wstrzymuja cie pamieci ,mialem ten sam problem,maksymalne taktowanie jakie wyciaglem do stestowania 3Dmarka to bylo 196/196 ,ale byly MEGA artefakty i calosc sie nie zawieshala tylko dlatego ze w pokoju bylo -10 ;-), V3 2k ma 7.5ns kostki ,za slabe ;[ a nie da sie osobno taktowac Chip/Ram ,na jakims forum czytalem ze jakis maniak wymienil ramy i ze wtedy doszedl do 210 ale czy to prawada glowy nie dam, ew jakis voltmod+peltiery i woda ,ale czy to ma sens ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadza sie , ramy

Voodoo3 3000 ma Hiundaye 6ns i moje idzie 200MHz 100% stabilnie , 205 z artefaktami :/

wlasnie doszedlem do wniosku jak tylko ten topic zobaczylem ze musze poszukac jakiegos Voltmoda :D

karta warta 100zl jest .. no 120zl bo ma TVout :D

tak wiec ktokolwiek widizla Voltmod czegos ze stabilizatorem EZ1580CM 9950 g20077

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.v3info.de/english/images/v3volt.jpg

no i znalaslem :P

co do kart wszystkich to mosze na voodoofiles ?

http://www.v3info.de/english/html/news.shtml

to jest fajna stronka ale duszo tam o V3 i V5 ale o V1 i 2 nie ma

V2 to pamietam ze dokrecalo sie do 100MHz wiec nominalnie z 83MHz miala chyba

ja sie zabieram za lutownice :DDD jeszcze zaraz jakis bios zmodyfikowany zapodam do sfojej karty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

voodoo3 2000 ma gorsze ramy i obniszone napiecie dlatego sie goszej kreci

OC Voodoo 3 3000 DAJE DUSZO w UT , np grajac w UT 1000x700 na niepodkreconej karcie danie na max efektuf w driverach i gsze spowalnia , po OC sie to zroownuje i jest tak samo jak bez efektuf :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam V3 2000 w drugim kompie i po wymianie radiatorka z wentylem na taki od K6 - chodzi wszystko na 195/195 bez żadnych artefaktów. Może to być kwestia pamięci - u mnie trafiły sie 6.5 ns. Ale czy warto ???

Różnica wydajności pomiędzy bardzo stabilnym i niegrzejącym 180/180 a 195/195 to zaledwie 2 % !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A V3 3500 ma pamieci 5,5 ns i prawdopodobnie najlepsze gatunkowo chipy... wiec mozna na samym powietrzu wycisnac jakies 215 MHz. Max co gdzies znalazlem bylo 235 ale w ruch poszla juz woda i peltiery. V5 5500 to jedna z najzajebistszych kart pod sloncem (w pelnym tego slowa znaczeniu). Zmuszony przesiasc sie na nShitie stracilem smak i dobry gust jesli chodzi o jakosc grafiki. Jak zobaczylem niedawno Giants na V5 w jakiejs oblednej rozdzialce z FSAA4x to mi oczy z orbit wyszly i do dzis nie wiem gdzie sie podzialy... Voodoo5 roxx!

A Voodoo1 ma zegar 50 MHz defaultowo, co lepsze marki jak Diamond albo Creative dawaly tryb "enhanced" - 57 MHz (tak jak dzisiaj praktykuje Gainward). Tylko wyjatkowo dobre egzemplarze (Canopus) mialy fabrycznie 60 MHz zegar... I tutaj krecenie sie oplaca i to bardzo! Samo przejscie z 50 na 57 MHz to gdzies z 15% wzrostu wydajnosci. Jak sie dobrze ja ochlodzi to mozna jechac jeszcze wyzej i wyzej, wtedy przy mocnym procku wyprzedzamy Voodoo2 a nawet Rive TNT!

Swoja droga... ciekaw jestem jak by sie sprawowal SLI V1 po przekonstruowaniu do technologii powiedzmy 0,15 um i zapuszczeniu go na powiedzmy 300 MHz :). Mysle ze wydajnosciowo wypadlaby calkiem przyzwoicie ;).

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...