Beginner Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Mam "drobny" dylemat... kupiłem od kumpla Durona 750. Ale, że 750 MHz to nie za dużo to chciałem go tak podcisnąć do 900...950... ? Zacząłem łączyć mostki i przecinać wg schematu z http://www.tomshardware.pl/cpu/20000711/amd-04.html m.in. I wszystko było OK do pewnego czasu... bez problemów poszedł na 854, no to zachciało mi się o 100 MHz od razu podnieść, żeby było 950 i na tym koniec... no to napięcie na 1.85V i ustawiłem na 950 wg schematu z tej strony. Komp startuje i pokazuje mi Duron 1000MHz(źle ustawiłem ?)Ale niestety nie włączył sie... dochodził do momentu kiedy pokazuje na samym starcie procka i nawet już hdd i cdromów nie pokazuje... zwiecha... i tak za kazdym razem... no to chciałem przestawić na 900MHz... niby przestawiłem i od tej pory już się nie włącza... :/ płyta startuje, ale procek nie... nie ma tego "pipnięcia" na początku... Sprzęt taki jak w opisie, a tego durona kupiłem do innego kompa...ale mam przeczucie, że już go nie użyję... rdzeń idealny... nie ma śladów przepalenia(od spodu też)... mozliwe, że tak popaprałem mostki, że już sam procek "zgłupiał"? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 (edytowane) połącz dobrze mostki.no chyba że coś z napieciem zrobiłeś no to mogłeś go ugotować ;) Edytowane 16 Marca 2005 przez Domik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...