Skocz do zawartości
durczyn

Overclocking -problem

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 360W zasilacz CHIEFTEC i taką specyfikację jak na foto poniżej. Mam problem z kręceniem procesora, raz mnożnik w biosie zablokowany, dwa przy zabawie z fsb winda się nieuruchamia, nie moge na moim amd do 2.0 dojść! <raz sięudało na chwile i potem bum> co zrobić żeby to podkręcić?? temperatury są wporządku, może bios modowany z neta<do mojej płyty nie ma jeszcze> poradzcie mi...z góry dzięki

Dołączona grafika

Edytowane przez wirion

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój zasilacz powinien przynajmnie dojśc do stabilnego 2.0, naczy dochodzi, na teście prime95 nie wezme do testu wyżej bo sięza abrdzi grzeje, proc jest okej i całą reszta, może coś w biosie jest zablokowane, sam niewiem, powinno sięgo podkręcić do ponad 2.0 bez problemu a ty lekko ponad 2.0 i turn of jest, lol czemu? wszystko sprawdziłem i przetestowałem i jest git

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kubaotka ale on nie ma tak pradozernego zestawu jak ty , ja mam to co w opsie plus 3.2V na mem i smiga wszystko , napiecia miernikiem wzor 12.17V i 5.12V , av8 nie jest dobra plyta do OC , wkoncu to VIA , moze tez twoj procek nie chce dalej isc , a moze to pamieci klekaja , mozna tak gdybac i gdybac , testowac i jeszcze raz testowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na testach procesor idzie spoko, bez błedów, ramki powinny być wporzo, pod uwagę biore płyte, może modowany bios coś zmieni

Ps.na lepszą płyte zabrakło mi kasy, a i grafe chciałem najlepszą:P:P

Edytowane przez wirion

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi